Ahojte,
Ako mate riešené klimatizácie v klasickom 4 izbovom panelákovom byte, cca tých 85 m2. ? Na koľko asi tak vyšli a kedy najlepšie začať s inštaláciou? Sú v zime zľavy?
Posudzuje sa rozmiestnenie izieb, svetové strany, na ktoré je byť orientovaný a ďalšie faktory... Takže "klasický 4izbak" je pre nacenenie veľmi málo informácií. Klímy sa montujú celoročne, nie je vhodný a nevhodný čas na montáž.
Zalezi hlavne od riesenia bytu, ci jedna jednotka dokaze vychladit cely byt. Kamarat ma v 3 izbaku jednu jednotku a vychladi skoro cely byt. Ja mam horsie rieseny byt a mam jednotku v kazdej izbe. Su klimy s roznym vykonom.
Dobra firma najprv pride na obhliadku, opyta sa, co ocakavate a navrhne par rieseni. Podla toho potom montuju jednu ci viac vonkajsich jednotiek alebo multisplit na viac izieb atd.
A koľko to približne stojí nevie niekto?
tak 1000 minimalne ..zalezi aj aku znacku si vyberiete
2300€ , aktuálne si dávame robiť do väčšieho trojizbaku
2500 eur aktuálne v Žiline, vonkajšia aj vnútorná jednotka
@jakubkoanjelik
@laurita285 fuu baby, riadne palky.. daleko mate od seba vonkajsiu a vnutornu jednotku, ci uz teraz isli ceny tak strasne hore?
@enya00 nie sú nejako ďaleko, aké u nás sa musí ísť cez trechu máme podkrovný byt a nie je to kde inde dať.
My mame v 4iznovom mezonete 92m2 jednu jednotku, treba pozerat na vykonnost mame znacku Daikin, vyslo nas to okolo 1700 cca 3 roky dozadu
Máme jednu klímu v hale, v izbách priamo klímu nemáme. Stačí nechať otvorené dvere a byt sa chladí. Ak myslíš byt, kde do všetkých 4 izieb sa dá vstúpiť z haly. Skriňa je vonku na balkóne, vývod na vodu nám ide do kýbla a touto vodou zalievame kvetinky 😁. Stála nás okolo 1500eur, ale je to už tak dobrých 5 rokov dozadu. Neľutujem, som veľmi spokojná a je to úplne dostačujúce na náš byt (neklímujeme moc, myslím, že manžel tam nastavuje min. 25 stupňov, aj to len vtedy, ak vonku je viac ako 30). A potom je klíma výborným pomocníkom pri teplých nociach.
viac ako 1000 za 1 ks by som nedala ak nejdete dávať niečo extra (napr.uz spomenutá montáž cez strechu) minulý mesiac sme to riešili v BA
@enya00 z chodby cez jednu izbu na vonkajšiu fasádu ale dávali sme nejakú s vyšším výkonom aby to utiahlo m2 (nič ale extra predražené, taký lepší štandard)
Davali sme si robit klimu cca pred mesiacom, do 2 detsky izieb (kazda cca 15m2) a do obyvacky cca 40m2, vysla nas cca 4000€, znacka sinclair.
@rfrd12 tak vieš čo je proces vakuovania, tento proces v teplotách pod 5 st proste neurobíš na 100% a tým pádom znižujes životnosť namontovaného zariadenia nakoľko v systéme ostáva vlhkosť ktorá tam nemá čo robiť. Takze pokial vonkajšej jednotke neurobíš vhodne podmienky napr. Stan kde sa kúri je to odfláknutá práca a chcem videt toho machra čo to urobi na bytovke. Iné prízemné objekty sú ok dá sa to vyriešiť.
Neviem co je pre teba klasicky 4izbak ale mi mame vonkajsiu jednotlu na balkone, vnutornu jednotku v obyvacke a tak ze vzduch sa dostane do vsetkych izieb. Treba sa poradit kam by bolo najlespie ju dat. Susedia v rovnakom byte maju vonkajsiu jednotku na opacnej strane domu pod oknom a vnutorna jednotka im fula akurat tak do kuchyne, do izieb sa im nic nedostane, idu riesit dalsiu ..
Zlavy neviem ci byvaju ale skor dostanes termin na montaz, v lete tazko a na jar uz mavaju celkom plne kalendare. Podla znacky/kvality/vykonu/(dizajnu) zalezi aj cena