Ahojte mate doma klimu ? My sme uz boli takmer rozhodnuti pre kupu a maly nam chytil laryngitidu.Čo moze byt vraj aj presne s tych prechodom teplo..zima (v aute sme klimovali viac poslednu dobu, vonku horucava, v obchodoch zase klima..) a teda uz zvazujeme ci to je vobec pri detoch zdrave ci nam nebude stale chori ake mate skusenosti ? Rozmyslam teraz ci neinvestovat radsej do cisticky vzduchu.Ak mate nahodou tu poradte znacku s ktorou ste spokojni 😉
@zuzula507 mame klímu a 5 mesačne babo v byte, bez nej by sme to nedali v týchto horúčavách, teda dali, ale asi by sme sa roztiekli 🤣 púšťame ju len keď nie sme doma, pred príchodom, alebo keď sme doma, tak som s malým v spálni, v obývačke ide klíma, keď vyklimuje vypnem, počkáme kým sa chlad rozleze do izieb a až tak vyjdeme 😃
@janka_266 presne takto fungujeme aj my. Pustím klímu v jednej izbe, vychladíme, potom v druhej. Naša klíma je ale veľmi tichá, nefúka ako šialená, keď sa izba schladí na požadovanú teplotu, tak sa úplne stíši a už len udržiava, čiže vieme pri nej aj späť...zo začiatku som syna obkladaka vysokými vankúšmi nech ho náhodou neofúkne, no ono ozaj nehrozí žiaden prievan. Je to úplne iný level inteligentnej klímy ako sme zažili na dovolenkách v hoteloch alebo v práci.
Klíma má aj hepa filtre, čiže funguje aj ako čistička vzduchu.
A čo ti pomôže čistička? My máme čističku za 400€, je super, ale nie je na ochladenie vzduchu 🤷🏼♀️ my máme klímu v spálni, cez deň klimujeme, ochladi to trocha aj celý byt, ale v spálni je o dosť chladnejšie, keď tam ide spať syn aj cez deň, tak samozrejme vypínam a dobre sa vyspí.. keď sa mi zdá že je tam chladnejšie, tak ho prikryjem a chorý nie je..
Zas v aute je to iné, predsa len keď si v aute v malom priestore vyklimujes a potom vystupis a horúča vám dá facku 🤷🏼♀️ale v byte hádam nemáš 35 stupňov ako von vie byť
My mame čističku airclean.
Drahá bola ale účinná je riadne. U nás vlhne jedna stena a robia sa plesne tak aj kvôli tomu sme ju kupovali, plus mame psa, zdravotnika, malé deti...furt nejakú návštevu, robotníka....
Nie som zástanca sterilnych priestorov, kľudne nechám deti valat sa vonku po zemi alebo jest neumyte ovocie zo stromu a bozkávať zvieratá...
Ale plesne a vírusy doma nechcem.
Manžel je alergik a doma už nekycha.
@maximilie uz som zacala teda uvazovat nad touto moznostou 2v1 ale teraz som volala do 1predajne s klimami a radila sa a predajca mi povedal ze ano su klimy a ionizatorom cize sluzia aj ako cisticka vzduchu ale stale prvotne sluzi klima najma na ochladenie ,cisticka na cistenie takze mi naznacil ze on by kupil radsej osobitne aj aj ak chcem aj ochladenie aj cistenie vzduchu.. 🙂 takze idem dilemovat dalej lebo ja by som najradsej chcela aj aj.. 🙈😁 co sa klim tyka najblizsie terminy moztaze maju vacsina v polke augusta ci sa mi to oplati uz vobec teraz riesit..a nepockat radsej ked skonci sezona a objednat potom
@zuzula507 už by som to riešila asi až neskôr...možno mimo sezónu budú aj nejaké akcie. Skús sa popýtať na to. Teraz si kúp len čističku keď tak. Odporúčam túto. Filter stačí umyť, nie je nutná výmena.
https://www.hej.sk/cisticka-vzduchu-ionic-care-...
@zuzula507 ja by som isla do čističky.... Klimatizáciu mame v každej miestnosti a pri dcére ju nepustam... Teda ja ju nepustam vôbec.... Klimatizácia vysušuje vzduch a ja po nej hned cítim hrdlo, dutiny... Ak ale bývate na byte alebo v podkroví kde je naozaj priveľmi teplo, isla by som v tom prípade do klimatizácie