Neviete kde by sa dala kupit klasicka ocelova / zelezna panvica ako sa pouzivali niekedy este pred prichodom na trh vselijakych teflonovych kameninovych a podobnych modernych panvic. Svokra ked urobi palacinky na starej asi 40 rocnej panvici maju uplne inu lepsiu chut ako na tych modernych.
Ak by to malo byt ako darcek k prilezitosti tak si daj tu namagu a kup v nemecku od firmy Turk
Robia ich od 1857 nezmenenou tradicnou metodou a su v kazdej michelinskej restike a nestoji to majetok a je to profesionalny produkt na generacie.
Mozes a dokonca objednat k nim a nechat si vykovat tvoju osobnu ked tam si
My doma jednu mame a v zivote uz inu do ruky nevezmem
@martinmmartin vyzera to byt naozaj ako ta ktoru hladam. Dakujem za typ, neda sa to objednat na Slovensko? Ceny su naozaj dobre.
@martinmmartin nasla som ich aj cez kaufland stranku tak ich skusim objednat. Dakujem za typ.
@matafr Kup tu celociernu nie tu z dvoch kovov (teda podla mna) i Ak ju kupis pride ti natreta konzervacnym olejom ktoy muis dobre umyt potom niekolkokrat na panvici uprazit do cierna kopu cibue, supy zo zeleniny proste hocico na horucom oleji a vzdy vyhodit. Opakovat niekolkokrat a vzdy riadne horuco. Na jedlo sa moze zacat pouzivat az "zabehnua"
Potom ju nikdy neumyvat a vzdy pretret servitkou s trochou oleja na konzervaciu aj z vonku a rucku tiiez kym caka v kredenci.
Casom si sama sebe vyvinie neznicitelny neprilnavy povrch ktory mozes skrabat kolko chces a nic sa mu nestane resp sa vzdy sam seba obnovi
@matafri Ked chces naozaj dobru musis kupit tu co je volne kovana za tepla (~120 eur) . Tam je ovela viac materialu a tym padom ked s nahreje tak pecie uplne rovnomerne bez ohladu co pecies
Problem s tensimi je ze ked na 150 C panvicu vylejes 20 C Cesto na palacinky , sokovo ti to cesto panvicu schladi (rozdiel 130 C) akokeby si na nu hodila lad.
Vela zeleza znamena ze panvica sa neochladi a pecie hned od zciatku kym lahsia zacne piect az ked sa znovu rozohreje naspät a medzitym cesto prejde varom co nechces
Si vsimni ze tie volne kovane maju rucku a panvicu z jedneho kusa zeleza bez ziadnych nitov a zvarov atd lebo je to ovela silnejsi kus zeleza.
Kup tu drahsiu a mas to aj pre vnukov, stoji viac ale je to na cely zivot vicerych generacii
3 sekundy google https://www.kulina.sk/ocelova-panvica-mineral-b...