Ahojte od kedy začínate piecť linecké koláčiky, medovníčky a ozdobovať byt do vianočnéj atmosféry ja by som už najradšej začala teraz 😁keďže sa už neverím dočkať no asi je ešte skoro je tu niekto ako ja že sa nevie dočkať ja staviam aj stromček 🎄1 decembra 😄
Vsetko sa u nas zacne vikendom, kedy bude prva adventna nedela.
Budem mat adventný veniec, jednu vetvičky celý rok vo váze, dám na ňu svetielka. Na komodu jednu sviečku vianočnú. Toť vsrtko z výzdoby a až na advent.
Stromček bude až 24.rano.alebo 23.vecer.
Piecť budem 2 týždne pred Vianocami medovníky a pomaly linecké. A asi 2-3 dní pred Vianocami suhajdy. Nič iné nebudem robiť
Už týždeň mám😂☺️
výzdoba postupne, ale nie skôr ako na Mikuláša, stromček dávame až po 20 .12 a pečiem tiež max. 4 dni pred sviatkami - zas to netreba preháňať s pečením, max 4 druhy zákuskov.
@veraaq stromček ?🎄😀
Autorka, kolko rovnakych tem je este potrebne? Za posledny tyzden je tu kazdy jeden den min jedna. Precitaj si tie…
Aj stromček aj výzdobu😂už čakám kedy dám von svetielka to čakám aspoň na december nech si nemyslia susedia že mi j.be😅😃
@veraaq 😄🤣🤣aspoň niesom sama
Boze vsak teraz len zacala jesen😀
u nás už čiastočne je vianočná výzdoba, sem tam sa niekde culí škriatok, menšie svetielka už sú na značkách... holt, má doma dvoch vianočných škriatkov v žeskom vydaní😂 piecť budem až tesne pred. lebo by mi všetko zožrali obratom. Ale ja pečiem iba dva druhy, zvyšok objednávam.
Moja vianocna vyzdoba je vianocny stromcek. Tak tyzden pred vianocami, lebo bude živý. Toť všetko. Aj by som ozdobovala, no mam doma aktivneho odzdobovaca a slabe nervy.
My tiež. 1 adventnú nedeľu mame už všetko. Veď od dušičiek sa riešia už iba Vianoce. Stromček mame do troch kráľov potom všetka výzdoba ide preč. Nerozumiem zase ako môže mat niekto chuť na Vianoce po Vianociach. Milujeme vianočnú atmosféru tak keď môžu byt vyzdobené obchodné centra, všade vianočne ozdoby už 2 mesiace pred Vianocami preco si ju nespravít aj doma. Nám je jedno nech si mysli každý kto chce. Premna sa príprava na Vianoce začnú 2. Novembra. 🙂
moji susedia už majú teraz vianočné svetlá von - som skoro padla na zadok keď som išla min. týždeň okolo nich večer a oni si už veselo svietili....
@bibg 🥰🥰
Výzdoba exteriér/ interiér vždy k 1 adventnej.
A pečiem každú sobotu počas adventu, deti somnou.
My sme už všetko vytiahli- prezreli, rozhodli o farbe a čo- to sa ešte dokúpi.
Dnes som kúpila ledkovy 2m stromcek, tak ho práve testujem, či funguje. Ozdobím na advent. Aj von výzdobu až vtedy.
Prvú adventnu nedeľu
Vidím, že Vianoce a snubne prstene sú tu v plnom prúde. Robte ako sa páči vám, netreba na to komzilium koníka.
Dom vyzdobujem bud 1.12 alebo v prvu adventnu nedelu,kedy ako. Stromcek na Mikulasa,tento rok neskor,kedze budeme prec. Potom pecieme medovnicky a kakaove keksy,do vianoc este parkrat 😁 1-2pred vianocami puncak a coko roladu
A akurat pozeram,ze prva adventna nedela vychadza na 1.12 tak dilema vyriesena pre mna 😁
Začala som upratovaním. V spálni už mám dedinku čiastočne hotovú. Ešte tam chcem natiahnuť svetielka na okno, kupit vianočné obliecky a nejaky ten obrus 🙂
Dnes som začala pomaly upratovať obývačku. Neskôr sa presuniem na schodisko. Taktiež som začala vyberať vianočný porcelán. 2 stromčeky už stoja, ale sú bez ozdôb. Ešte chcem ísť do 2 obchodov na nákup, takže ešte vyzdobovanie ma chvíľu čas. Ale do adventu by som to už chcela mať aspoň z časti hotové 🙂
1.12. Ako každý rok
@bessie12 🥰🥰
Na Mikulasa😇
Ja som do spalne uz dala svetielka na okno. Ja nemam rada toto obdobie, ked je skoro tma. Tak si ich vecer zapneme a je to prijemnejsie aj pri pozerani filmov. Na postele som navliekla zimne flanelove povliecky. Detom som dala za ulohu nakreslit zimne/vianocne obrazky do ramov co maju v izbe. Ostatna vyzdoba mozno na advent, alebo podla nalady, ja na to neidem podla kalendara. Stromcek by som najradsej uz 1.12.zdobila, ale mavame zivy-kvetinacovy, tak musim vydrzat dlhsie. Vianocne pecivo peciem par dni pred Vianocami, lebo to by sa u nas pojedlo. Vacsinou 26teho uz nieco peciem.
Keďže sme iba 2 tak nepečieme ale objednávame si hotovo. 🙂
A výzdobu vrátené stromčeka robím až 23.12. 🫣😅
Co sa tyka pečenia, tak niekedy začiatkom decembra si urobím cesta a potom v priebehu mesiaca pečiem. Každý týždeň niečo. Minulý rok som sa zastavila na čísle 17 🙈 som zvedava ako to bude tento rok 😂😂
1. decembra sa cely moj byt zmeni na vianočný gýč 😆
Straasne sa musim ovladat aby som si nevzala v praci niekolko dnove volno a neurvalo ma a nezacala som pucovat cely dom a vesat vyzdobu. 🤣🤷♀️🤞 citim sa ako taky vianocny abstinent, oddalujem si v hlave kedy zacnem…lebo potom sa u mna strhne vianocna lavina. 😅
Výzdoba tento rok od 1.dec, stromček dva dni pred štedrým dňom, kvôli tomu, že mávame živý. Piecť začnem min dva týždne pred, suché 🙂