Ahojte žienky, príjemný večer prajem všetkým, mám na vás takú otázku… ideme mame prerábať trošku byt, lebo už tam má postarší nábytok a mala jubileum, tak si vybrala darcek že jej môžeme niečo kúpiť do bytu, ale my vieme že by ho chcela viac menej prerobit, je to taký jej sen už dlhšie. No chceli by sme ju prekvapiť, že jej vymeníme gauč, skrinky v kúpeľni, jedálenský stôl so stoličkami a stol v obývačke čo má pri gauči. Že to dostane ako darček. Samozrejme, nie sme s partnerom milionári, čiže aby to zas finančne nebola obrovská palka, mamina si ani na nejaké drahé veci nepotrpi, jej stačí aj vkusne, jednoduche zariadenie, skôr taký minimalisticky štýl. Čo som pozerala napr v Ikei, prišlo mi to za obyčajný nabytok dosť pálka čo sa týka ceny, mám pocit že to aj dosť cenovo zdvihli. Tak hodím otázku do éteru. Kde kupujete cenovo výhodny, jednoduchý nabytok? Okrem Ikei. Dajte kludne aj eshop, pokukam aj to. Cenovo dajme tomu napríklad za jedálenský stol aj so stoličkami do 200€, či je vôbec nieco take možné 😃 ale napisala som to pre predstavu, keďže každý berieme pod pojmom lacnejšie alebo cenovo výhodnejšie nieco iné. 😃 ďakujem za každý komentár 😊
@gabika0825 myslím, že stôl so stoličkami nemáš šancu do 200, sorry.
A zároveň, je dobrý nápad niekomu kupovať nábytok do bytu ? Aj keby si dokonalo poznala jej štýl, myslím, že ona by si sama mala a asi aj chcela vybrať. Radšej poukážku do obchodu a že jej urobíte odvoz a poskladáte.
mali sme set stolicky a stol ua 100e, bolo to tak pred 15r. no to bolo hrozne, total mizerna kvalita. drevomakke, rozpadalo sa to.
potom sme urobili barovy pult a ked sme sa prestahovali, opat sme potrebovali stol so stolickami. to bolo asi pred 9r. stol sme kupovali za 100e v Asku - je pevnya stolicky asi po 60-65e z Ikei - tiez su pevne, mozem sa na ne postavit a nie je problem. aj jedno, aj druhe drzi. cize to stalo dokopy 360e ale ted apred 9r, teraz yb to urcite vyslo viac.
@gabika0825 ja som objednávala pre maminu tento jedálenský set, ktorý momentálne nemajú na sklade.
https://www.jurhan.com/p/325/5-dielna-jedalensk...
Jedine co musím ešte dokúpiť sú podsedaky.
Pomer cena/vykon je v Ikei najlepsi. Este stale je to lacny nabytok, plus maju zakaznicky servis a nerobia problemy s vymenou alebo nahradnymi dielmi. Si skus kupit skrinu v Mobelixe alebo Sconte, budes mat len nervy, neda sa to normalne poskladat, chybaju sroby, podla personalu je to normalne a mas si dokupit v Hornbachu 😆
@gabika0825 skrine a nabytok sme kupovali cez novynabytok.sk, doprava zadarmo,
gauc sme kupovali tusim z moebelixu, len tam si treba dat pozor na cenu dopravy,
teraz sme kupovali postele detom z merkury marketu, matrace cez eshop ale netusim ktory.
stol a 4 stolicky nas vysli okolo 250 z nejakeho vygugleneho eshopu.
len neviem ci by som si trufla niekomu inemu kupovat novy nabytok, moze mat uplne iny vkus.
@vkatush Tak SORRY, hádam svoju mamu si poznám veľmi dobre. Mama je typ človeka čo sa nerada motá po obchodoch, nebaví ju vyberať v obchode a stať tam pól dňa. Navyse sme to chceli urobiť ako prekvapenie, ide na začiatku septembra na 2 týždne do kúpeľov, nebude doma tak že keď sa vráti to bude mat ako prekvapenie. A keby tá poukážka bola lepší nápad tak sa tu nepýtam na niečo úplne iné, čiže SORRY ale zbytočný komentár
@jana0215 No Ikeu som pozerala eshop, konkrétne ten stol a stoličky, tam ale za obyč stol 450€ je dosť podľa môjho názoru. Ostatne sa mi moc nepáčili a nezaujali ma. Ale skrinky do kúpeľne uz mame vybrané v Siku, tam aj viem ktoré sa mame presne páčia, čiže ich dostane. Gauč chcem asi riešiť ako posledný. Konferenčný stolík by som chcela doladiť k tomu jedálenskemu, keďže mama ma kuchyňu a obývačku spojenú.
@maranta_leuconeura no priznám sa so scontom nemám skúsenosť, v mobelixe sme kupovali minuly rok záhradné sedenie, s ktorým sme spokojní, aj cenovo, aj kvalitou zatiaľ. Ale nabytok do interiéru som tam nikdy nekupovala.
@bessie12 toto je celkom pekne, aj by sa jej to tam celkom hodilo, skoda že vypredane, ktovie či budú ešte mat. A cena super. Objednavala si už aj niečo iné z tej stranky? Či prvý krát? By som bola zvedava na kvalitu výrobku.
@gabika0825 skus im napisat email, aby ta informovali o tom, kedy to opat naskladnia. Kvalita ta tu cenu je super. Este som to sama prvy krat montovala 😅 vtedy som objednavala prvy krat, ale je viac veci, ktore by som chcela z tejto stranky. Keby som mala ohodnotit obchod, tak komunikacia je vyborna a dodanie tovaru tiez do par dni.
@majamat ako keby bolo niečo čo by má naozaj zaujalo, tak jasne že tu stovku prihodím, ale v Ikei sa mi to zdá naozaj dosť drahé, čo som pozerala na e-shope a nezaujalo má tam skoro nič. To bola iba taká orientačná cena okolo 200€. Keďže neviem ako sa to teraz pohybuje, ja som nabytok tiež domov kupovala veľmi dávno čiže jasne že ceny sú niekde úplne inde keďže všetko išlo hore, preto som sa tu chcela poradiť, či je dobrý aj nejaký eshop kde majú napríklad akcie a máte tu s ním skúsenosti
@bessie12 aha čiže to jedalenske sedenie uz prišlo? No super tak idem to popozerať teda, Dakujem za tip 😊😊😊
@gabika0825 rado sa stalo. Ano, uz to mame doma. Tiez som hladala nieco lacne a pekne. A asko nabytok si uz prezerala ? Tato zostava je tiez pekna a cena nie je vysoka https://www.asko-nabytok.sk/4576532.0-jedalensk...
@gabika0825 Stôl a stoličky (4 ks) som kupovala v Kondela cez net. Vyšlo ma to 238€, som spokojná. Dalo by sa aj tam zmestiť do 200€, majú rôzne akcie. Len ja som potrebovala atypický rozmer stola.
Za 200E kupis maximalne styri stolicky. Neodsudzujem lacnejsi nabytok, ale treba si uvedomit, ze vydrzi par rokov. Ci ma zmysel kupovat napr sedacku za 600E, ktora sa po dvoch rokoch zaruky rozpadne, lebo namiesto kvalitneho molitanu je tam novinovy papier. -skusenost calunniika
Uprimne, ked sme sa mali stahovat, tak sa nam zdalo dat vela 150e za 1 vysoku skrinku do kupelne v ikei... Kupili sme inde a len som nadavala. Minuly rok sme nakoniec aj tak tu skrinku kupili a vymenili aj skrinku pod umyvadlom. Ikea ma zvlastny styl, ale tie skrinky su naozaj skvele a vyuzity kazdy 1cm priestoru... Konkretne v tej po umyvadlom mas k dispozicii celu skrinku, lebo sifon mas tiez inak urobeny... Vela kamosov sa stahovalo, stavali a nabytky kupovali kdekolvek, ale nikde tie kupelnove skrinky nie su vyuzite na 100%.
Ked sa muz stahoval z ubytovne na byt, tak si kupil v möbelixe alebo merkury stol a 4 stolicky, cena nebola vysoka, ale bolo to asi 11 rokov dozadu a tak pohodlne stolicky to su. Iba stol by som zvacsila, lebo 4 su tam dost napchati... Ale napr. v ikei sa mi stoly jedalenske nepacili, stolicky by som uz nejake mozno vybrala...
My mame 90% nabytku IKEA, a ja osobne by som uz iny nabytok nechcela okrem teda nabytku na mieru od stolara ak to ide. Mame jeden regal z Mobelixu a nikdy viac, to montovanie bol boj, z IKEA vzdy vsetko pekne sadlo a montovanie bolo uplne jednoduche. A sice ikea tiez nie je bohvie aka kvalita, ale urcite vydrzi pomerne dlho vzhladom k cene.
@gabika0825 , skus popozerať JYSK. A bude sa jej dobre sedieť na hociakom gauči? Ja si potrebujem odskúšať sedenie gauča, stoličiek.
My sme kupovali minulý týždeň komody v Sconto, nikdy viac. Poskladali sme doma už kopec nábytku, komplet kuchynský linku a vždy všetko sedelo, ale toto je jedna katastrofa.Jednu sme vrátili, ešte že som to objednávala on-line, lebo takto by sme peniaze už všetky nevideli. Potrebujem ešte jednu, ale podľa recenzií tiež pôjdem do Ikei.
@pandusica toto tu som nasla len tak narychlo v IKEA, je to celkom jednoduche
https://www.ikea.com/sk/sk/p/sandsberg-sandsber...
https://www.ikea.com/sk/sk/p/jokkmokk-stol-a-4-...
Za mna osobne celkom fajn, dokonca tu drevenu sme zvazovali kupit aj do domu lebo moc miesta na stol nemame.
@gabika0825 jysk xxxlutz Asko ...ale samozrejme že treba počítať s tým že sa pri narobíte a hlavne porozmýšľate pri skladaní nábytku ..my kupujeme odtiaľto dlhé roky asi od roku 2009 ale našťastie manžel je zručný a všetko keď nepasuje si vie spraviť podľa seba či už ísť do obi po iné šrobky lebo sú tam malé atď ..proste áno je to lacné ale zase pre toho kto je zručný pohodička ...
@gabika0825 a s ikeou máme dokonca tie isté skúsenosti čo sa týka kvality tak isto sme si tu museli meniť podla seba lebo predné dosky na skrinku boli zle montované ...
Ano, ikea celkom podrazela, najma take tie modularne nabytky, ktore si mozes vyskladat “na mieru”.
Ale daju sa najst velmi fajn vychytavky, napr ked chces lacny stol, tak toto je podla mna super deal > https://www.ikea.com/sk/sk/p/jokkmokk-stol-a-4-... keby sa mi stylovo hodil, hned beriem. Je to sj masivne drevo, aj pekne vyzera, a ta cena super 🙂
Este aj toto sa da https://www.ikea.com/sk/sk/p/nackanaes-nackanae...
Sedacku z mobelixu mozes tiez odporucit, ale vyberaj taky model, ktory maju aj na predajni vystaveny a mozes si ho ochytat, lebo tiez tam maju kopu tovaru z ciny, ktore maju na objednavku ale ani predavacky nevedia, co je to za kvalitu.
@barbora19911 ale to nie je o tom, či je manžel zručný. Prečo by mal niekto zabíjať čas tým, že si musí ísť dokúpiť sroby alebo čo chýba. Raz keď za niečo zaplatím, tak čakám, že budem mať komplet. Môj je tiež zručný a teda za 19 spoločných rokov toho už poskladal, ale tie dvere, čo sú na fotke zlé, tak jednoducho nedokázal nijako dať dokopy. Komoda je teraz bez nich. Chcela som vrátiť aj tú, len sa mi podarilo preraziť jeden kolík, keď sme to skladali a teda dosku som poškodila, tak tú jednu sme si nechali
@gabika0825 ja som to nemyslela v zlom, pardon, ak som urazila. Len som chcela pomôcť. Nemusíš tak útočne.
@barbora19911 xxx lutz to je už totálne predražene. Tam som bola raz a divila som sa nad tými cenami samozrejme prázdna predajňa.
@mmmonika taketo podobne mam https://www.ikea.com/sk/sk/p/ekedalen-stolicka-...
tie moje maju este priecky medzi nohami, opierka ma tie tycky az k sedatku a horna cast opierky je sirsia, ako spodna. inak su vlemi podobne. a ozaj, calunenie je svetle sede melirovane.
@gabika0825 my sme napr gauč kúpili v Meobelixe, stál asi 400€ v zľave a sme spokojní. Je to 3 miestne rozkladacie L. 200€ za stôl so stoličkami sa mi zdá málo.. hlavne ak chcete čalúnené stoličky. Pri drevených by to asi aj šlo, ale aj tak si myslím, že sa do 200€ nezmestíte. Aké predajne máte v meste? Na nete si nábytok pozerala v eshopoch?