Kde kúpim teflónovú panvicu?

26. feb 2024

Ja som už z toho salena. Teflonova je hliníková ? Nechápem tomu. Ale viem že chcem teflon. Aj hrniec teflon

vanilkovazmrzka
26. feb 2024

A co si zadala do googlu ked si zacala hladat?

autor
26. feb 2024

@vanilkovazmrzka teflonova panvica. A mi vyskočili samé hlinikove.

viestta
26. feb 2024

Kazda teflonova vrstva musi byt nanesena na nejakom materiali, vacsinou je to hlinikovy odliatok alebo vylisok (niekedy nerez, titan alebo nejaka ina zliatina) a na vnutorenej strane ma nanesenu teflonovu vrstvu. Panvica z teflonu by ti na plyne zhorela, na indukcii by nefungovala, lebo teflon je plast, nie magneticky kov.

vanilkovazmrzka
26. feb 2024

https://panvice.heureka.sk/f:21563:26463202/

Teflon je ten cierny povrch vo vnutri panvice/hrnca

egonsk
26. feb 2024

teflonove panvice maju ako zaklad pouzity zliatinovy hlinik, lebo teflon sa nanho lahsie nanasa. Teflonova vrstva sa nesmie poskriabat, inak ohrozuje uz potom zdravie. Preto samozrejme sa odporucaju pouzivat plastove naradie. Kvalitnejise teflonove hrnce a panvice su aj nerezove, ale potom samozrejme su tazke. Kvalitnejsie teflonove nadoby maju ten teflon taky akoby gumovy, ze ked sa poskriabe, vidis ten rez s akoby chlpkami, ktore ked ides odtrhnut, tak sa natahuju...
Kazdopadne pozor, na prudke osmahnutie masa teflon nie je vhodny, tam skor cisty antikor (pripalenie sa lahko cisti) alebo pripadne kamenina.

autor
26. feb 2024

A aké panvice odporúčate vy ? Aby sa nepripekalo

viestta
26. feb 2024

Rozhodne nie teflonove, su aj lepsie neprilnave povrchy ako teflon

eniaq
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
egonsk
26. feb 2024

zalezi ake jedlo v nej chces robit, co sa to nema pripekat. rozdiel je skrobove, mliecne, masove a mucne... kazde ma inu teplotu a iny povrch moze byt vhodny.