Kde kúpim Eko sieťované vrecúška na potraviny?

adrik104
10. máj 2019

Dobrý deň, vedeli by ste mi poradiť, kde v kamenných obchodoch by som vedela tieto vrecúška zakúpiť? Ďakujem

duun
10. máj 2019

Ak je to sama pre seba - tak si pozri, či nemáš kus staršej záclony (alebo kúp sieťku - metráž) a uši si. Ušiť vrecko je ľahké, aj na stroji aj ručným šitím to je za možno polhodinu? Doma mám 4 ne ovocie/zeleninu, 2 na pečivo.. rôzne veľkosti. Sú to umelé látky, dobre sa perú, rýchlo schnú, ľahké - nosím stále v kabelke. Už roky neberiem nikde žiadne mikroténové vrecká.

lucyluv
10. máj 2019

Veru radšej také zo záclon kúp od nejakej sikovnej maminky čo šije. Ja som kúpila v bioschope pekne sieťováne vrecúška a doma pozerám, že vyrobené v Indii. No sklamaná som bola nenormálne, že človek chce dačo eko a cestuje to cez pol sveta.

jankalukasova
10. máj 2019

@adrik104 v DMke...

blackcat8885
10. máj 2019

Ja, som si dala usit jedna pani na fb šije, sú z odevneho tylu a stali ma 2,50 kus

lubik87
10. máj 2019

@adrik104 ja háčkujem z bavlny .zo záclony by som nerobila.je to silon..keď tak potom ešte z ľanovej ušiť....toto sú nákupné sietovky je do nich vidno ..na uskladnenie mám husté 🙂

duun
12. máj 2019

@lubik87 ..chápem, že eko vyzerá lepšie ak je to prírodný produkt. Ale.. tie záclony sú už vyrobené a dostanú novú šancu. Zároveň sa ukázalo (nenájdem tú štúdiu, ale existuje), že životnosť tašiek a obalov z prírodných materiálov je tak nízka oproti "večnému" plastu, že ten silon či PP, PET vyzerá prijateľne, najmä aj používam už vyrobený plast. Plast je hygienickejší - operiem a je čistý. Nenaberá pachy či škvrny ako prírodné materiály. A taktiež nosnosť je oveľa väčšia. Prírodné materiály - bavlna či ľan sú náročné na pestovanie - zvyčajne pesticídy a tiež veľmi veľa vody. Suma sumárum - upcykláciu plastu = záclon by som nezatracovala.

lubik87
13. máj 2019

@duun zrecyklovat môžeš aj starý sveter 🙂 zaclonu by som použila jedine pri zelenine a ovocí kde.davam.dole šupky ..chlieb a iné pečivo nemá čo v silone robiť ...

claudiapalusak
13. máj 2019

@adrik104 kúpila som na aliexpresse a vyprala 😛

lenocka12345
13. máj 2019

@lucyluv to by som neriesila velmi , aj ti ludia musia z niecoho zit 🙂 ale samozrejme musi to byt organicke a mat znacku fair trade
Tiez som tak mala tasku , vydrzala roky