Kávový filter na jednu šálku

klip0
19. nov 2023

Ahojte, existuje niečo ako kávový filter len do šálky? Také ako na čaj, ale nie na čaj ale jemnejšie aby neprepustilo zrnká kávy. Len také malé na jednu šálku a umývateľný.
Nech hľadám ako hľadám tak buď obrovské alebo len do kávovaru

mamatroch
19. nov 2023

@klip0 take nieco by som potrebovala i ja, skusala som cajovy jemnejsi, ale i tak nie je dost jemny a zomleta kava nim prejde... Zatial pouzivam french press 300 ml, no uvitala by som tiez filter na kavu alebo nieco fakt na jednu salku... Kavovar sa mi neoplati, ked vypijem tak 10 kav za mesiac... Manzel pouziva tu taliansku kanvicku bialetti uz roky... On pouziva tu velkost na 3 kavy a vypije ju sam 🤪

klip0
autor
19. nov 2023

@mamatroch pozerala som ten french press len to sa mi zdá také pracne na umývanie a celkovo prelievanie potom atď, to sa mi nechce. Tiež sa mi kávovar neoplatí, ozaj najradšej by som bola za sitko čo len opláchnem a hotovo, ale asi také neexistuje alebo neviem hľadať 😅😅

zuzuliennka1
19. nov 2023

@klip0 ano, existuje, pozri na webe dripper v 60

osky
19. nov 2023

Presne toto co vravi
@zuzuliennka1 pouzivame my roky-,mame rozne velkosti a namejmensi je ozaj akurat na salku,dve...
Ale vkladaju sa tam kavove filtre-papierove.

osky
19. nov 2023

Taketo.
A ako vravim.
Du rozne velkosti tych keramickych a do nich papierovych.
Melitta je original,a drahsia.
Ale daju sa najst aj ine znacky a lacnejsie.aj plastove..
O nieco väcsi filter je 101

cezpat
19. nov 2023

@klip0 Vietnamci majú. Volá sa to phin filter. Je možné kúpiť aj na Slovensku, vyhľadaj si to na nete.
Je to super, ja som si to doniesla z Vietnamu 😉.
Prikladám obrázok, ako používať.

osky
19. nov 2023

@cezpat vyzera to super.
Len princip je v podstate ako french press,a to autorka nechce

cezpat
19. nov 2023

@osky Aha, ja som to tak pochopila, že len zatiaľ používa french Press a nechce prelievať... A, že chce niečo na jednu šálku, umývateľné, a cez čo neprejdú zrniečka 🤷 Tak hádam sa niekto inšpiruje, ak zháňa niečo podobné 😊

mamatroch
19. nov 2023

@cezpat to vyzera dobre 👍 ...hlavne netreba ziadne papierove filtre k tomu a presne vyhoda je, ze netreba prelievat ako pri french presse

mamatroch
19. nov 2023

@klip0 teraz som sa cez ten vietnamsky phin filter preklikala este k aeropress, pozri i ten pripadne... Ja kym sa rozhodnem, budu vianoce 🤭🤫 ...ale fakt som uz tolko googlila k tomu a kym mi tu neporadili ten vietnamsky phin filter, na nic rozumne som nenarazila. K tomu aeropressu existuje i kovovy filter, ktory nahradi papierove

j_m
25. nov 2023