Kávovar s tryskou alebo nádobka na mlieko

bezmena18
15. dec 2024

Ahojte idem si sem vlastne po radu po vase nazory .. uvazujem o kupe kavovaru .. určite bude automaticky nakolko pakovy nechcem... ale tu chcem už poradit strašne som na važkach či pakovy alebo s nadobkou na mlieko nakolko už som sa pytala aj v praci aj znamych a každy si ide svoje už som počula rady typu.. nekupuj s tryskou to sa ti bude upchavat.. alebo nekupuj si s nadobkou na mlieko to musis furt prelievat lebo to nebude potom penit a furt to umyvat cistit.. s mojho pohladu je asi jednoduchsie tryska co sa tyka na udrzu ale neviem bojim sa aby som si nevybrala zle.. len sa bojim zlej kupy.. kolegyna si kupovala tento rok kavovar s nadobkou na mlieko a furt ma pantu kazdu chvilu ma nieco s tou nadobkou nevypenuje jej to.. preto som velmi na važkach nakolkko je to velka investicia dakujem za kazdu radu aj skusenost 🙂🙂🙂

minesasubu
15. dec 2024

Tak doma mame nadobku ,mlieko musi byť vždy vychladene a ja použivam obyčajne plnotučné , ked som použivala barista velmi malo napenovalo - opravar vravel že to nieje vhodne mlieko na tento tip čo mam lepšie sa hodi na trysku , mlieko dam len do polky nadoby , umyvam cca podla potreby ako sa minie mlieko v nadobke vždy ju mam v chladničke a nič neprelievam - samozrejme mam nadobu čo sa dá vybrať
moja mama ma trysku a fuuu je s tym omnoho viac práce a keď nevieš ako nato tak trvá dlhšie aj ta pena kym sa spravi nič sa jej neupchava lebo to pravidelne čisti ak sa o niečo staraš tak to vydrži
ja som dosť pohodlná zmačknem tlačidko a mam latte doma ale u mamy musim pritom stát a davať zvlašt kavu a zvlašt mlieko a ptm to spojiť to sa mi fakt nechce

kristinkakvetinka
15. dec 2024

@bezmena18 ja s tryskou spravím lepšiu penu ako urobí kávovar s nádobkou .Ale záleží aj od mlieka musí byt plnotučné a hlavne poriadne vychladené .Ked som robila v kaviarni občas sme hodili kocku ladu pred šlahanim .Vyber je na tebe samozrejme ☺️

surama
15. dec 2024

@bezmena18 Nadobka je dobra, ked je vas vela v domacnosti, ktori kazdy den pijete kavu s napenenym mliekom. Ak nie, tak ti staci tryska 🙂

diewcatqoo
15. dec 2024

Mam kavovar s tryskou uz asi 4-5 rokov a frci, ani raz som nemala trysku upchatu. Ano, mlieko treba rucne napenit, co mi zaberie asi minutu cas a ano, chvilu trva, kym sa clovek nauci napenit mlieko dobre. Mne to trvalo asi 2 dni 🙂
Nadobka je podla mna aj na udrzbu zlozitejsia.

bezmena18
autor
15. dec 2024

@diewcatqoo ano ved to ze som pozerala aj na youtube videa a udrzby takichto veci je moja slaba stranka ja aby som s nim mala co najmenej roboty 😀

beky223
15. dec 2024

Prvý kávovar som mala s nádobkou od philips, lattego, údržba bola relatívne jednoduchá, všetky časti sa dali dať pekne aj do umývačky, ale aj tak mi to nakoniec liezlo na nervy, niekedy sa mi nádobka posunula a išlo mlieko mimo, potom ked som robila kávu len sebe tak potom zvyšné mlieko z nádobky zas prelievať naspäť do krabice ak som dala moc, napenene to nebolo až tak dotuha... Druhý mám s tryskou a spokojnosť... Ale ja teda pijem kávu s mliekom len výnimočne, možno keď ste viacerí doma, čo ju pijete pravidelne tak je to ine..

natalka13
15. dec 2024

Davam hadicku do mlieka v hrnceku. Pouzivam 3,5% aj 1,5% ake muz kupi.
Jasne ze to musim.preplachnut vodou. Aj trysku musis umyt.
Raz za 3m pustim cistenie mliecnych ciest.

rozculena
15. dec 2024

mám s tryskou,ale to prvotné nadšenie ma prešlo.Kávu pijem iba ja,po každom raze treba trysku umyť.
Používam ju iba výnimočne.

liusa82
15. dec 2024

ja trysku nepoužívam vôbec.Raz sme ju použili.Ja sa toho bojím syčalo to,chytiť som sa toho bála😀 mlieko bolo všade po kuchyni.Odvtedy nechajte si neprosím 😀Ale ja si ani nepotrpím na mlieko našlahané do kávy.Možno nejaký obyčajný napeňovač by som už len kúpila keby mi nejak extra treba