Kávovar na kapsule

alojzia
15. nov 2023

Zdravím všetkých. Chceli by sme kúpiť kávovar, vedel by mi niekto nejaký odporučiť? Mal by byť na kapsule, a za rozumnú cenu. Hlavná požiadavka ale je, aby vedel spraviť latté / macchiato s extra našľahanou penou. Ďakujem.

sun_shine_2020
15. nov 2023

@alojzia ahoj, s tou extra naslahanou penou moc neporadim (tam by bol asi najlepsie nejaky profi pressostroj, ja tu penu riesim rucnym napenovacom mlieka na baterky😂). My mame kapsulovy z tchiba a nasi maju dolce gusto. Mne viac chuti kava z dolce gusto. Ak mas moznost, tak to vyskusaj u niekoho (mozno priamo v tchibe sa daju vyskusat ich kavove kapsule).

matullienka
15. nov 2023

@alojzia tak my sme mali dolce Gusto a z tých kapsuli extra naslahanu penu nečakaj. Teraz máme Delonghi a to je aj chuťovo 100 a jedno, do kapsuloveho by som viac nešla. Aj káva z kapsuloveho vychádza podstatne drahšie

simona92101
15. nov 2023

@alojzia co znamena rozumna cena?dobru kavu z kapsuloveho necakaj,penu uz vobec.to su len kakavka.
My sme nedavno kupovali Delonghi Magnifica,sam cisti,sam pomelie kavu,naslaha penu.

alojzia
autor
15. nov 2023

Ide o to, že my veľmi kávu nepijeme, vlastne hlavne len to latté. Chceli sme to zároveň pre návštevy, a to sa nám zdali tie kapsule ako dobrý kompromis - je ich veľa druhov, a celkom dlho vydržia (nie ako bežná káva po otvorení). Ale tak asi to nebol dobrý nápad 🙂

miusa00
15. nov 2023

Ja mam nespresso, ten co ma aj nadobku na mlieko, stoji myslim 300€.

zalka
15. nov 2023

@alojzia no ja ak by tak by som kúpila čosi také https://www.dolce-gusto.sk/kavovary/set-infinis... , a potom po využití káv by som kúpila opakovane naplnujúce kapsle ... vlastne mám dolce guste, ešte som neskúšala ale mám v pláne do tej kapsle skúsiť dať práškovú smotanu do kávy a vyskúšať spraviť kapučíno si .. alebo latté... či to vôbec pôjde netuším.

Ale vhodnejší je skôr pákový kávovar mám už asi 6 rokov z lidla, urobí dobré presso aj mlieko vie napeniť ale mne sa nikdy nedarilo asi som zlé mlieko používala https://www.lidl.sk/p/silvercrest-kitchen-tools... a skúsiť si našlahať mlieko mimo

3009
15. nov 2023

@alojzia ja som kúpila z Tchibo kapsulový za 29 eur a tiež z Tchiba som kúpila indukčný napeňovač mlieka a pena na 100% aj z horúceho mlieka aj zo studeného mlieka sa dá. Ja som veľmi spokojná. Predtým som mala Dolce gusto kapsulový a ten som predala.

alojzia
autor
16. nov 2023

@3009 takže vlastne si spravíš kávu a k tomu zvlášť preleješ penu? či ako? neviem si to predstaviť nejako 🙂

3009
16. nov 2023

@alojzia áno z kávovaru si urobím kávu a potom v tom napeňovači urobím penu. Predtým som mala obyčajný elektrický napeňovač a nerobilo to dobrú penu. Tento indukčtný napeňovač je super. Takú penu ti neurobí žiadny napeňovač čo je pri kávovari ako súčasť kávovaru.

jesenzima
16. nov 2023

@alojzia kapsule sú neekologicke a neekonomicke, a ani to bohvieako nechutí ... Odporúčam kávovar, ktorý ti namelie čerstvú kávu .. príslušenstvo na penu sa dá dokúpiť ..

mk1111111111
16. nov 2023

Dolce gusto ma v kapuliach aj original pomletu kavu, nie len "kakavko", ako hore niekto pise. Maju aj praskove, ale kazdy si moze vybrat. Latte isto nie je ako z kaviarne, ale sem tam si ho dam, len na chut, ked namam chut na presso. .Treba si len vybrat spravnu chut a je to OK. U nas navstevy ani nevedia, ze maju presso kapsule. Nam vyhovuuje, ze kazdy pijeme tu svoju chut, su vakuovo balene, vona a chut netrpi. Nastavime mnozstvo vody, pustime a nestarame sa, netreba stale cistit, len vyhodime kapsulu a hotovo.

stanulienkat
16. nov 2023

Skus pozriet tu na Mk, alebo Bazosi, ci niekto nedaruje stroj. Ja som si kupila Dolce gusto a najradsej mam capuccino. Je to jedina kava z ktorej ma neboli zaludok a chuti mi. Ziadne kakavko. Obsahuje tusim Arabicu.

j_m
Odpoveď bola odstránená
Zobraz