Zdravím všetkých. Chceli by sme kúpiť kávovar, vedel by mi niekto nejaký odporučiť? Mal by byť na kapsule, a za rozumnú cenu. Hlavná požiadavka ale je, aby vedel spraviť latté / macchiato s extra našľahanou penou. Ďakujem.
@alojzia tak my sme mali dolce Gusto a z tých kapsuli extra naslahanu penu nečakaj. Teraz máme Delonghi a to je aj chuťovo 100 a jedno, do kapsuloveho by som viac nešla. Aj káva z kapsuloveho vychádza podstatne drahšie
@alojzia co znamena rozumna cena?dobru kavu z kapsuloveho necakaj,penu uz vobec.to su len kakavka.
My sme nedavno kupovali Delonghi Magnifica,sam cisti,sam pomelie kavu,naslaha penu.
Ide o to, že my veľmi kávu nepijeme, vlastne hlavne len to latté. Chceli sme to zároveň pre návštevy, a to sa nám zdali tie kapsule ako dobrý kompromis - je ich veľa druhov, a celkom dlho vydržia (nie ako bežná káva po otvorení). Ale tak asi to nebol dobrý nápad 🙂
Ja mam nespresso, ten co ma aj nadobku na mlieko, stoji myslim 300€.
@alojzia no ja ak by tak by som kúpila čosi také https://www.dolce-gusto.sk/kavovary/set-infinis... , a potom po využití káv by som kúpila opakovane naplnujúce kapsle ... vlastne mám dolce guste, ešte som neskúšala ale mám v pláne do tej kapsle skúsiť dať práškovú smotanu do kávy a vyskúšať spraviť kapučíno si .. alebo latté... či to vôbec pôjde netuším.
Ale vhodnejší je skôr pákový kávovar mám už asi 6 rokov z lidla, urobí dobré presso aj mlieko vie napeniť ale mne sa nikdy nedarilo asi som zlé mlieko používala https://www.lidl.sk/p/silvercrest-kitchen-tools... a skúsiť si našlahať mlieko mimo
Dolce gusto ma v kapuliach aj original pomletu kavu, nie len "kakavko", ako hore niekto pise. Maju aj praskove, ale kazdy si moze vybrat. Latte isto nie je ako z kaviarne, ale sem tam si ho dam, len na chut, ked namam chut na presso. .Treba si len vybrat spravnu chut a je to OK. U nas navstevy ani nevedia, ze maju presso kapsule. Nam vyhovuuje, ze kazdy pijeme tu svoju chut, su vakuovo balene, vona a chut netrpi. Nastavime mnozstvo vody, pustime a nestarame sa, netreba stale cistit, len vyhodime kapsulu a hotovo.
Skus pozriet tu na Mk, alebo Bazosi, ci niekto nedaruje stroj. Ja som si kupila Dolce gusto a najradsej mam capuccino. Je to jedina kava z ktorej ma neboli zaludok a chuti mi. Ziadne kakavko. Obsahuje tusim Arabicu.
@alojzia ahoj, s tou extra naslahanou penou moc neporadim (tam by bol asi najlepsie nejaky profi pressostroj, ja tu penu riesim rucnym napenovacom mlieka na baterky😂). My mame kapsulovy z tchiba a nasi maju dolce gusto. Mne viac chuti kava z dolce gusto. Ak mas moznost, tak to vyskusaj u niekoho (mozno priamo v tchibe sa daju vyskusat ich kavove kapsule).