Kapsulový šatník - fashionspy

11. okt 2024

Dobre rano, oplati sa kurz kapsulovy satnik od fashionspy na IG? Da sa podla toho postavit “mama” satnik, myslim veci na kocikovanie a ihriska. Resp. viete poradit na zaklade coho si vybudovat satnik? Dakujem

zuzinabila
11. okt 2024

Ja sledujem na IG zopar profilov a podla tojo kupujem podpbne kusky.konecne mam poslednych cca 5 rokov dojem,ze mam co potrebujem😀ale nikdy som nekupovala tie kurzy..vsetko to cerpam len z prispevkov na IG

zeldia
11. okt 2024

Ja mám teóriu úplne jednoduchého kapsuloveho šatníka. Kúpiť veci ktoré sa dajú prat a ideálne netreba ich zehlit alebo sa žehlia ľahko. A tie potom nonstop nosím. Je nezmysel aby mi niekto radil čo si mám obliect keď to nechcem, nesedí mi, nepáči sa mi to (biela košeľa, sako). Moj kapsul: v praci sa prezliekam a mám tu bielu koselu (určite v nej nepôjdem do prace a žiadnu si nekúpim) neprepotim svoje veci v praci takže jedny saty nosím kľudne tyzden do a z prace. Jediný problém je v mojom prípade nehromadit doplnky (mám rada pekne rukavice, šatky a čiapky - snažím sa nekupovať vsetko co vidím). V tvojom prípade potrebujes 2ks pohodlných nohavíc/teplakov napr z tchiba a niekoľko ľahko pratelnych vrchov. Jedny saty ak vôbec nosis ak nie netreba a dve pekne súpravy na doma - dobre pratelne a ideálne nezehliace. Pohodlne topanky / tenisky.

ajka19
11. okt 2024

Fashionspy som sledovala určitú dobu, ale nemyslím, že by sme sa mali "my reálne pracujúce ženy" !úplne! inšpirovať akurát touto poradkyňou módy. A určite nie platiť za takéto služby. Možno len odkukať zopár jej rád, ....alebo akurát to, čo sa mi páči, čo je celkom dobrý nápad, že by som si mohla kúpiť.... a prispôsobiť tomu svoj šatník. Mne osobne tento IG účet po určitom čase omrzel, pretože si myslím, že radí skôr inej skupine žien (myslím tým horných 10)

zeldia
11. okt 2024

@ajka19 nemyslim že horných desať lebo ja zarábam malo a mám na kabát z ozety. Ale napríklad v tej ozete majú bluzky a letné saty ktoré treba nosiť do čistiarne. Letné blúzky a saty periem po jednom použití ak ich mám pol dňa sa sebe takže takú somarinu ak mi niekto poradi si kúpiť, no nekúpim😉 to len ako príklad.

ajka19
11. okt 2024

na kabát z Ozety, ktorý sa cenovo pohybuje 300 eur, ja veru nemám

stanzi
11. okt 2024

@ajka19 Nie ze by som sa chcela Fashionspy zastavat, uz ju poriadne ani nesledujem, ale tiez si nemyslim, ze je pre hornych desattisic, okrem Ozety ma spoluprace praveze s lacnejsimi znackami (ved stale dokola promuje bud Mohito alebo Trendyol)…

really8
11. okt 2024

@stanzi a nie je to nechutne ked niekto kto prezentuje kapsulovy satnik, cize minimalizmus v obliekani a zaklada si na kvalitnych veciach urobi reklamu niekomu ako je mohito co je fast fashion a trendyolu co by malo byt v uplne v rozpore s jej filozofiou?

stanzi
11. okt 2024

@really8 Ale ano, ved pisem, ze sa jej nezastavam a ze ju uz ani nesledujem (a toto je ten dovod) 🙂

really8
11. okt 2024

@stanzi aj ja som ju prestala sledovat. Prisli mi niektore prispevky snobske a uz mi nebola inspiraciou

zeldia
11. okt 2024

@ajka19 kupujem vo výpredaji za polovicu ale blúzku čo mám nosiť do čistiarne nechcem ani zadarmo. Ďalšia vec keďže v praci sa prezliekam ja naozaj veci neznicim lebo nemam ako keďže ich mám krátko na sebe, mozem si kúpiť drahšiu vec a stále nosiť dookola naučila som sa počítať že ak si kúpim saty za 100e a obleciem si ich 50x povedzme za tri roky tak jedno nosenie ma stoji 2e na den.
@really8 suhlasim

zuzinabila
11. okt 2024

@ajka19 úplný súhlas. "prácou" týchto influenceriek je často len to, aby sa nahodili a nafotili a potom to zavesili na IG. že chodia na rôzne akcie, eventy to ani nepovažujem za prácu len ďalšiu podobnú nezmyselnú aktivitu. ich úlohou je "predávať" image. čiže áno, načerpať inšpirácia sa od nich dá, ale odtiaľ-potiaľ.

zuzinabila
11. okt 2024

@really8 v tom je tá alchýmia, aby sme naleteli😀 minimalizmus áno, ale len aby oslnili filozofiou. prax zaostáva... raz som sa jednej pýtala, koľko má kabátov (odhadom z príspevkov tak 30🙂) keď stále propaguje módu šetriacu životné prostredie. odpísala mi, že má toľko kabátov, koľko potrebuje🙂 takže ich potrebuje 30, ale šetrí ŽP😀

really8
11. okt 2024

@zuzinabila asi tak. Urcite ma doma plne skrine oblecenia a topanok. Velakrat sa oblecie krasne, ma styl a podobne. Sledovala som ju ked este davala pre mna pouzitelne tipy ako vylepsit satnik, co ladit, ktore kusky si kupit kvoli univerzalnosti. Zaroven som si vsimla ze ona stale nosi nieco ine a vela aj trendove veci (napr v lete take nechutne sietovane “lodicky”). Aj ked mi je jasne ze nie vsetko co si oblecie vlastni. Sledovala som aj inu influencerku ktora sa venovala minimalizmu. Ale ta ked dala ootd tak to boli veci z tej stranky ktora sa nevyslovuje, pripadne ceskych znaciek (takych beznych nie co ma saty za 5litrov).

lulus13
14. okt 2024

Ja mám od nej kupený kapsulový šatník, a ja som veľmi spokojná. Prijmälo ma to pozerať sa nie len na oblečenie ale všetko okolo mňa iným spôsobom. Nakupujem to čo chcem a čo reálne potrebujem. To platí aj v domácnosti vyhodila som, predala som všetko čo si osobne myslím, že nepotrebujeme. Ucelila som si štýl, veľkosti, čo naozaj chcem nosiť, čo sa dá kombinovať, kvalitné a hlavne teraz na zimu. Pozerám na zloženie a kvalitu oblečenia.