Ahojte, zaujimalo by ma, tie, co ste presli na kapsulovy satnik, ake boli zaciatky. Po rokoch shoppingovania a plnych skrin, by som chcela oblecenie zredukovat. (ne) pravidelne satnik triedim, veci darujem, aj tak je toho kvantum a pravdupoveduac, je to uz pre mna unavne. Tak hladam typy a postrehy ako zacat 🙂
Kombinujem 3 farby a ich odtiene: biela, béžová (hnedá, piesková, capucino), šedá (sivá, tmavo šedá) a neposobim mdlo, doplnim vždy výrazným doplnkom kabelka či topanky
Pripnem sa, dobrá téma aj pre mňa 😉
@marcellka32 farieb je nekonecne mnozstvo, tak preco by mlade zeny mali nosit len bezove,sede, biele a cierne? Je to velka skoda 🙂
Ak poznas svoje farby, pomozu ti zvyraznit a rozjasnit plet, oci, vlasy. Toto cierno-bielo-bezovy outfit urobit nedokaze. Jedine ak s doplnkami, ako si spomenula.
Zaciatky boli take, ze to islo postupne, nie naraz. Vykrystalizovalo sa to tak samo, ze som si uvedomila ktore veci nosim najcastejsie, ktore farby sa mi najviac opakuju a v ktorych sa citim dobre. A neriadila som sa ziadnymi tabulkami, ze musim mat v satniku taky kus, ked raz nieco take nenosim. Nemam kapsulu podla "univerzalneho" navodu na internete, ale podla toho co vyhovuje mne.
Prosim vas baby a nemate problem s pranim? Ja zijem len s priatelom a ten toho teda vela nema, bezne periem tak 2-3 jeho veci na zvysok svojej pracky (ale on robi z domu), ale musim mat toho dost, aby som zvladala prat plne pracky a obcas, ak casovo nezvladam prat, aby som nestresovala, ze si nemam co obliect, lebo vsetko je spinave...
@lopka1313 Kazdemu vyhovuje iny pocet veci. To, ze niekto ma 5 triciek a je s tym ok neznamena ze ty nemozes v kapsuli 15 - ak vsetky dookola tocis, vyhovuju ti a pre pohodlne fungovanie proste potrebujes tolko.
Ale k tomu praniu - nemam problem, pretoze pracka si pradlo odvazi, cize periem taku velku varku aku mam, necakam kym mam prazdnu skrinu a nemam si co obliect len aby som naplnila plnu pracku. To iste susicka - prisposobuje si program podla toho kolko pradla tam je a ake je mokre.
@barb0renka čiernu nenosím..mne sa páčia farby biela, béžová a šedá...rozbijem to výrazným doplnkom, vlasy a oči mám výrazné aj bez oblečenia 🙂 mám výrazné kabelky a topánky, šatky, kabát, bundu, šále.....
za mna typ ako zacat je ist na to postupne. neda sa prejst hned na kapsulovy satnik. potom ako baby pisuu o neutralnych farbach a par vyraznych doplnkoch - ja mam rada farebne ruksaky a kabelky naprikad
Záleži aj od dress-codu, ktorý máš v práci. Ja kupujem len vecí, ktoré viem s čím budem nosiť, napr. biely pulover s čier.prúžkami nosím k rifliam aj čiernym nohaviciam aj čiernej sukni… raz si k tomu dám biele tenisky, raz vysoke topanky - vždy to vyzera inak. Ja zas nemusim bezovu, nepristane mi, ale mam dost modrych a bledomodrych veci ;)
V tom je prave problem, ze ja nemam nejak oblubenu farbu :D pacia sa mi vsetky. Tak aj vyzera moj satnik, len su to kusky, ktore sa kombinuju medzi sebou resp. urobim z toho jeden outfit 🤔 vela som googlila ohladom toho a pacili sa mi rozne farebne kapsule. V praci nemam ziadny dress code, som odborny referent, cize okrem teplakov mozem hocičo :D
Dalsia podotazka, kde zvyknete, prosim, nakupovat take lepsie kúsky? Zatial asi zacnem kuskami bez potlace 🙂
Nejdes na to podla mna dobre - ak mas rada vsetky farby a pristanu ti a citis sa v nich dobre a mas rada kusky s potlacou, tak preco sa toho chces zbavit?
Kapsulovy satnik neznamena, ze v nom nie su farby, ani vzory.
Odporucam ti zacat tym, ze si urobis prehlad co vsetko v satniku mas a rozdelis si to na kopky:
- nosim velmi rada a casto - toto je tvoj zaklad
- nosim rada ale nie tak casto, len obcas - tu sa pytaj preco - je to na specialnu prilezitost? alebo ti to nesedi uplne dobre? tazko sa to udrziava? alebo to len nestihas vynosit tak casto lebo mas ine oblubenejsie kusky?
- nenosim rada, ale "musim" to mat - napr. kostym na prilezitosti, aj ked take veci nemas rada, lodicky, alebo rifle na opekacku aj ked inak nosis saty...
- nenosim rada a vlastne to ani nemusim mat - tejto kategorie sa zbavis najskor, nebude ti chybat
Sustred sa na to co nosis rada a casto - ake su to kusky, daju sa kombinovat navzajom? alebo ti ladia nohavice vzdy len k tomu jednemu tricku a nevies ich dopadovat k nicomu inemu? Mas to stale dost pestre, ci prevladaju konkretne farby? Prevladaju konkretne vzory, strihy, materialy?
Mozno zistis, ze mas vela oblubenych farebnych triciek, cize ti k nim stacia napr. jedny rifle, alebo cierne nohavice - pasuju ku kazdemu tricku. Alebo naopak, mas vyraznejsie sukne, nohavice - staci ti tricko alebo kosela v jednej farbe, ktora sa hodi ku vsetkemu... proste mozno dokupis par univerzalnych kuskov, ktore ti pojdu kombinovat navzajom.
Imho sa kapsulovity satnik da vytvorit ked nic nemas. Ja som to spravila tak, ze som si PRESTALA NAKUPOVAT ak nepotrebujem. Co sa mi stalo ze vela veci som vyradila a ostali mi len kusky ktore mam fakt rada a rada ich nosim. A raz za rok si kupim jednu dve veci max. To iste s topankami a kabelkami.
V podstate sa mi to aj vykrystalizovalo, ze som satovy typ. Mam len 1 rifle a ostatne len saty nosim. Ja som si teda zvolila skor mininalizmus.kupit menej ale snazim sa kvalitnejsie znacky.
K tej sivej-ja mam všetko sive,tmavosive,par kuskov v ciernej,pár v modrej.Rozhodne to nie je fadne,milujem farebné tenisky,zaujimave ruksaky.Nosim okuliare,takze výrazne obrúčky,ziadne cierne,ak tmave,tak velky hruby ram.Doplnky a sperky nemam rada,jedine nausnice,to mam asi 5 dizajnovych párov,ktoré nosím roky a do smrti budem.Obcas si kupim nieco..co casto predám.🙂Lodičky nemam ani jednyNakupujem iba veci na doma,v sekacoch a ak tam najdem nieco super,to si necham.Ale vzdy idem po tej sivej,to je podla mna top farba.Praca ma neobmedzuje,mam vsetko v sportovom style.3x saty,take univerzalne.Nakupovala som zaklad na Answear a Zoot asi 2r dozadu.
Ahoj ja som sa zacala venovat minimalizmu. Neskutocne vela ti to prinesie do zivota. V prvom rade pokoj, a peniaze. Pretoze ja napr.ked pridem do teddi a tychto obchodov ja vidim len kopec odpadu.
No ale k tomu satniku.
Vytried ho tak, ze vsetko co si nemala posledny polrok oblecene daj bokom.najskor do skatule. (tu uz potom neotvoris😂😉)
Zvol si jednoduche nestrakate veci, zemitych farieb. Dvoje rifle, jedny slusne gate. Riflovu suknu, a jednu inu. A k tomu dokazes nosit vseeetky trick ktore mas. Je to skvela vec. Ja ho sice nemam. Ale nenakupujem a ked kupim tak napr. Budnu zimnu mam kratku a dlhu. A budem ju mat minimalne 5 rokov aj viac. Tuto ktora sknocila minuly rok som mala 6 rokov😂😂😂🤦♀️
Dakujem za vsetky reakcie😊 ja mam zalubu v topankach, teniskach, mam ich strasne vela. Oblecenie som prevazne kupovala vtdy tak, co sa mi pacilo. Len som nedomyslela kombinovanie a tym padom sa mi to vzdy kopilo. Nastastie som dostala rozum 😂😂😂 aspon v tejto veci 😉
Dnes som vyradovala kabelky - v rovnakom case som si kúpila Guess a obycajnu z H&M. Tu Guess som vyhodila, kedze sa zacala lupat a ta z H&M je ako nova 🤔
preto by ma aj zaujímalo, kde nakupit pomerne kvalitne ale aj vyhodne :D
ak mas mrte vela kabeliek, tak by som siahal skor po nich a "vynosila ich". ak ich nechces, tak ked si nabuduce budes kupovat kabelku tak siahaj po kozenej.
Baby ste ešte tu? Ako zistím, aký som farebný typ? Mám tmavé hnedé vlasy, sivomodre oči a bledsiu, možno mierne naruzovelu pleť, čo myslíte, aké farby sa mi hodia? Ja v Tom nie som veľmi dobrá 😄
skus skupinu minimalizmus na konikovi https://www.modrykonik.sk/group/7246/ su tam baby ktore v tom idu dost dlho a daju ti dobre postrehy, rady, napady ... cokolvek chces 🙂
@veronikap91 pozri si na youtube justin leconte a k tomu klucove slovo color do vyhladavaca. Justin je francuzska hovoriaca anglicky. Pekne to tam vysvetluje.
Ja som si za život prešla rôznymi obdobiami, fičala som na oranžovej, modrej, ružovej, čiernej, sivo-červenej, postupne som prešla na bordovú/vínovočervenú a smaragdovomodrú a ani neviem ako, nakúpila som si viacero vecí tých farieb. A napríklad teraz v zime som si všimla, že mám kapsulový šatník ako vyšitý a ani som sa o to nepokúšala. Nerada nakupujem, a tak som si musela vystačiť so štyroma zimnými šatami, ktoré som nosila dookola: smaragdovozelené, bordové, tmavomodré, fialové. Tmavomodré sú k tomu bez rukávov, takže som ich kombinovala s rôznymi tričkami a blúzkami a navrch som si vždy dala iný svetrík - biely, sivý, bordový, smaragdovozelený. Aj pančuchy som striedala čierne, čierne s ornamentami, bordové, sivé a sivé s ornamentami. Človek sa s tým vie celkom vyhrať, keď nemá na výber :D mne sa to tak prirodzene vyfiltrovalo podľa mojich obľúbených farieb. Napríklad žlté tričká som snáď mala len 2x v živote a teraz mi to už nehrozí - vyzerám v nich ako mŕtvola. Rovnako krémové a hnedé farby nie sú nič pre mňa. V čiernej som príliš bledá... Takže vlastne tie farby čo mám, sú najlepšie, aké som mohla mať, a vybrali sa celkom prirodzene.
Daj si urcit svoj farebny typ. Tym dokazes velmi vyrazne zredukovat (vytriedit) veci, ktore uz mas. Zaroven sa ti uz nestane, ze si kupis nieco, co je sice modne, ale nebude sa ti to hodit.
Dalsia vec- mnoho zien si robi kapsulovy satnik na styl biela bluzka, cierna sukna, bezovy trenchcoat, sedy cardigan a pod. To nie je dobre, pretoze ked budes nosit stale len neutralne farby (bezove, sede) a ne-farby(cierna, biela), budes posobit velmi mdlo.
Takze za mna zacni farbami.
Mam s tym osobnu skusenost uz dlhe roky a funguje to super. Nehovoriac o tom, ze mi v skrini staci naozaj mat len zopar kuskov.