Pomozte prosim kapsule do pracky upchali umyvadlo a nechce to odtekat
Spadli mi tam asi 5-6 kusov ( nepiste ako je to mozne 😅)
Dala som tam horucu vodu ale stale to stoji uz pol hodinu co mam robit ? Dakujem
veru tak, manuálne povyberať ten zvyšok po nich.
Manualne - omg praveze to som nechcela lebo to neviem ale tak ked nebude ina moznost , som myslela ze sa roztopia same Alebo to urychlit nejake ocot a pod
Ani ja by som to sama neurobila, ak by som nemala doma muža, zavolám otca alebo poprosím suseda.
Skus tam nasypat sifo a zaliať horúcou vodou
Napustaj do neho vodu, ten gélový obal sa časom rospusti
Skus postuchat spajdlou, a zase doliat horucu vodu.
Neviem, ci ocot pomoze, to sa zlepil ten "obal" a vznikol z toho taky sopel. V pracke sa to rozpusti mechanickym suchanim o pradlo a tak. Tak skus aj ty kefu, spajdlu,.. ale opatrne.
Pripadne klasick "zvon" gumeny na zapchate umyvadla a hajzle 😉
Sifo nedávaj, keď je to už tam zaschnute a upchaté a nepretecie ani kúsok vody cez to, tak sifo ti vystrekne von prúdom. Máme veľa prípadov u nás s poleptanim sifom, keď sú v odpade cudzie predmety. Radšej to otvor nad vedrom a vyčisti to tak
veľa veľa veľa tečúcej vody a ideálne horúcej. Už sa mi stalo, že sa kapsula nerozpustila úplne ani pri praní na 40 stupňov a 50 minút, takže ak ich tam máš 5-6 na sebe, tak veľa šťastia, času a trpezlivosti prajem...
Inak tiež rozmýšľam ako je to možné, veď tá kapsula je veľká a aspoň ja mám v odtoku takú mriežku, že cez ňu by to nemalo šancu prepadnúť... 😀
Skús to prepichnúť nejakou spajdľou alebo dlhou ihlou a dať horúcu vodu.
Ocot a soda bikarbona pomohli dakujem 🙂
Otvoriť sifón a vybrať to manuálne.