Kapsule do práčky upchali umývadlo

11. aug 2022

Pomozte prosim kapsule do pracky upchali umyvadlo a nechce to odtekat
Spadli mi tam asi 5-6 kusov ( nepiste ako je to mozne 😅)
Dala som tam horucu vodu ale stale to stoji uz pol hodinu co mam robit ? Dakujem

melanta
11. aug 2022

Otvoriť sifón a vybrať to manuálne.

pinkgirl
11. aug 2022

veru tak, manuálne povyberať ten zvyšok po nich.

autor
11. aug 2022

Manualne - omg praveze to som nechcela lebo to neviem ale tak ked nebude ina moznost , som myslela ze sa roztopia same Alebo to urychlit nejake ocot a pod

melanta
11. aug 2022

Ani ja by som to sama neurobila, ak by som nemala doma muža, zavolám otca alebo poprosím suseda.

matullienka
11. aug 2022

Skus tam nasypat sifo a zaliať horúcou vodou

viestta
11. aug 2022

Napustaj do neho vodu, ten gélový obal sa časom rospusti

ichbinich
11. aug 2022

Skus postuchat spajdlou, a zase doliat horucu vodu.
Neviem, ci ocot pomoze, to sa zlepil ten "obal" a vznikol z toho taky sopel. V pracke sa to rozpusti mechanickym suchanim o pradlo a tak. Tak skus aj ty kefu, spajdlu,.. ale opatrne.
Pripadne klasick "zvon" gumeny na zapchate umyvadla a hajzle 😉

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
laura164
11. aug 2022

Sifo nedávaj, keď je to už tam zaschnute a upchaté a nepretecie ani kúsok vody cez to, tak sifo ti vystrekne von prúdom. Máme veľa prípadov u nás s poleptanim sifom, keď sú v odpade cudzie predmety. Radšej to otvor nad vedrom a vyčisti to tak

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sissy27
11. aug 2022

veľa veľa veľa tečúcej vody a ideálne horúcej. Už sa mi stalo, že sa kapsula nerozpustila úplne ani pri praní na 40 stupňov a 50 minút, takže ak ich tam máš 5-6 na sebe, tak veľa šťastia, času a trpezlivosti prajem...
Inak tiež rozmýšľam ako je to možné, veď tá kapsula je veľká a aspoň ja mám v odtoku takú mriežku, že cez ňu by to nemalo šancu prepadnúť... 😀

patus_2
11. aug 2022

Skús to prepichnúť nejakou spajdľou alebo dlhou ihlou a dať horúcu vodu.

autor
11. aug 2022

Ocot a soda bikarbona pomohli dakujem 🙂