Kamera na dome

31. máj 2024

Dobrý deň môže kamera na mojom dome snímať parkovisko pohostinstva, ktoré je oproti nášmu domu? Ak si chcem dať kameru smerom na bránu, inak to nejde ale nerada by som mala nejaké problémy.

maranco
31. máj 2024

Verejne prístupný priestor nie, ale v nastavení kamery nemáš možnosť začierniť ten priestor aby ani nenahrávalo?

maranco
31. máj 2024

Chceš ju mať len ak by sa niečo vážne stalo, alebo si chceš pravidelne pozerať kto chodí do dvora/domu?

ellca123
31. máj 2024

Daj niekde nálepku....že kamera sníma

majka36912
31. máj 2024

Ono ak by kamera zachytavala len tvoj pozemok, pripadne predzahradku, vstup do domu, bolo by to este v poriadku.
,,Opačným prípadom je, ak kamera sníma verejné priestranstvo, ako chodník, cestnú komunikáciu, ulicu či parkovisko. V takom prípade kamerový systém a jeho záznam podliehajú príslušným zákonom."
Ak by kamera zachytila aj to spominane parkovisko, uz by to bolo v rozpore s GDPR, cize porusujes pravo na sukromie dotknutych osob. Mozno by tam bola vynimka, ak by si si nechala pravnikom vypracovat smernicu ku kamerovym zaznamom. Kazdopadne to velmi neodporucam ist do takehoto niecoho... Hockto premotivovany by mohol napadnut, ze porusujete jeho osobne udaje a ak k tomu nebude vypracovana smernica, ma v podstate pravdu.

autor
31. máj 2024

@maranco neda

autor
31. máj 2024

@maranco ide o to, že je tam to pohostinstvo, začali robiť svadby, minulý víkend mi tu niekto kopal do brány atď, takže kvôli bezpečnosti. Myslím si, že kamery ktoré sú na tom pohostinstve tiež musia vidieť k nám do dvora, aspoň bránu 100 percentne.

maranco
31. máj 2024

Skús dohodnúť s obcou aby tam namontovali svoju kameru že im dáš priestor namontovať na dom aj elektrinu alebo nech ju dajú inde, prípadne či by nespravovali tvoju kameru žeby prístup k nej mala len obecná polícia a nie ty

autor
31. máj 2024

@maranco skusim sa spýtať, no bývame tu krátko neviem ci budu súhlasiť. Keď som povedala manazerovi co sa tu dialo pozeral na mňa jak puk, tak by som to chcela mať zaznamenane nabudúce ako dôkaz