Kam zabudovať mikrovlnku?

lelelienka
24. apr 2023

Zienky, idem si pre skusenosti. Pomaly zacinam premyslat o rozvrhnuti kuchyne a mam problem s mikrovlnkou. Viem 100%, ze chcem vstavanu. Dilema je, ci ju zabudovat spolu s rurou do vysokej skrinky, alebo samostatne do vrchnej skrinky. Nacrty su orientacne len aby ste pochopili ako to myslim, nie je to uplne presne rozmerovo ani dekor, lebo planovac nepustil 😁

1️⃣ riesenie vysoka skrinka:
➕ viac sa mi to paci vizualne
➖pridem o drahocenne miesto na pracovnej doske
zakryjem si zasuvky, ktore su v tom mieste planovane

2️⃣ mikrovlnka v hornej skrinke:
➕ nestratim pracovnu plochu ani zastrcky
➖ nezda sa mi to take elegantne

Momentalne preferujem druhe riesenie z praktickych dovodov.
❓mate skusenost s mikrovlnkou v hornej skrinke a ste spokojne? Ak pridate foto, potesim sa. Pripadne ine navrhy?
Dakujem velmi pekne 😉

buberova
24. apr 2023

Mám to tak ako máš v 1. Možnosti.. som spokojná

lusip
24. apr 2023

1

chillibubble
24. apr 2023

no, je to tazke. ta pracovna plocha by sa hodila, ale pri tej 2. moznosti si vzdy predstavim, ako sa oblievam polievkou v tanieri... co bude na tej stene z ktorej je robeny pohlad? bude tam stol? kusok pracovnej dosky by sa tam nikde nedal dat este?

moni106
24. apr 2023

@lelelienka ja mam mikrovlnku v skrinke a som spokojna.je schovana a plus mam volne miesto na pracovnej doske

luccija
24. apr 2023

@lelelienka 2 možnosť je to vzdusnejsie, nebudeš pri varení v takej tme a vadilo by mi hned po pravej ruke mať rúru
Ale zase mne by vadilo mať ju tak vysoko🙂
Ja ju mám ako ty vľavo to je asi chladnička?takže prvu mám chladničku vedľa dole mám dve suflikove skrinky a nad jednou je mikrovlnka a nad druhou rúra mikrovlnka vo vyške pŕs

hiro
24. apr 2023

1. Tiez to tak mame, super ze sa nemusis moc hrbit k rure

beata_k
24. apr 2023

Nedavaj si ju hore. Ked mas horuce jedlo, je to dost neprakticke. A ani rura takto hore nie je dobry napad. Mam tak a ked potrebujem podliat maso v rure. Teda ju horuco otvorit, tak musim dost davat pozor aby som sa o otvorene dviera nepopalila. Musis do predlokonu po ten pekac. Ked ju mas dole ( obrazok 2) tak je to ptatickejsie. Aj vytahovanie pekaca. Nemusis s horucim pekacom robit krok vedla aby si ho polozila. Pri malych detoch som si az lepsie uvedomila, ze treba minimalizovat pohyb hurucimi vecami na minimum.

dzejn80
24. apr 2023

@lelelienka mam to presne ako mas v moznosti 1 a som spokojna; rura nie je nizko a mikrovlnka nie je vysoko

crazy_lazy
24. apr 2023

Určite prvá možnosť. Aj ja to tak mám. Vyzerá to tak elegantnejšie a je to aj praktickejšie podľa mňa. Nemusíš sa krčiť k rúre a mikrovlnka je akurát vysoko. V tej druhej možnosti ako tu už bolo spomínané, neviem si predstaviť vyberať plný tanier horúcej polievky.

river_song
24. apr 2023

V tejto konkrétnej kuchyni možnosť 2. Mne osobne sa to tiez nepaci, ale kedze nemáš veľa pracovnej plochy, každý kusok dobrý. Okrem toho aj mat hned vedla sporáka ruru tiez nic moc.. samozrejme ak by boli ine priestorové možnosti, tak C.1., tiez to tak mame a je to fajn. Len teda v tomto konkrétnom priestore je každý cm pracovnej dosky dobrý

sella38
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lelelienka
autor
24. apr 2023

@chillibubble nebojim sa vysky mikrovlnky, u nasich sme ju roky mali na chladnicke este par cm vyssie a nebol problem, nikdy som sa neobliala 😉

Na stene z ktorej je pohlad vlastne nie je stena, tam bude stol a dalej chodba, nezmesti sa tam uz ziadna prac. plocha a vpravo od kuchyne je obyvacka (vpravo nie su dvere ale otvor a stlp pri ktorom bude ten stol, nedalo sa to vsak presne nakreslit v tomto planovaci)

chillibubble
24. apr 2023

@lelelienka tak potom moznost cislo 2. ja neznasam davat tanier vyssie ako mam ramena, ze nevidim do taniera. ale ak ty s tym nemas problem, tak kludne aj vyssie. vizualne ma nerusi ani jedna moznost.

lelelienka
autor
24. apr 2023

@river_song presne takto uvazujem, vzdy je to o komromise, teda kym nema clovek obrovsku kuchynu 😁 ono tie vzdialenosti medzi jednotlivymi predmetmi su tu orientacne ako dovolovali ikea skrinky, len pre predstavu, realne to chcem dat stolarovi

titla
24. apr 2023

@lelelienka Mam moznost 2. Chcela som viac pracovnej plochy a som spokojna. Nemam problem ani s manipulaciou pri vyberani horuceho jedla z mikrovlnky. S cim ale pocitaj, ze mikrovlnky vstavane do vrchnych skriniek stoja viac ako tie, ktore su urcene pre skrinky s hlbkou 60cm. Musia byt kompaktnejsie. Ked sme zariadovali kuchynu my, prakticky sme mali na vyber len jeden model.

lelelienka
autor
24. apr 2023

@beata_k a potom kde by si dala mikrovlnku ked nie do vrchnej skrinky a ruru ked dole, tak uz mi vychadza len mikrovlnku postavit na volno na linku. Alebo ako si to myslela, nerozumiem 🤷‍♀️ Inak tiez nemam problem s rurou dole, nikdy som ju nemala ibac, tolko sa zas clovek zohne.

beata_k
24. apr 2023

@lelelienka Ruru dole a mikrovlnku zavesila pod hornu skrinku. Nie zabudovanu do hornych skriniek, ale doslova pod ne. Ale pisala si, ze ti nevadi mat hore mikrovlnku, tak asi by som volila moznost c 2.

lelelienka
autor
24. apr 2023

@titla super, toto som vlastne potrebovala pocut ze kto to tak ma 😉 s vyssou cenou pocitam, to mi je jasne. Ak by ti to nevadilo, neposlala by si mi prosim foto (ked aj sukromne do spravy)? Alebo aspon zhruba ze ci to mas hned vedla rury alebo niekde este na inom mieste, ci tak isto ako na mojom obrazku.

lelelienka
autor
24. apr 2023

@beata_k toto sa mi praveze nepaci, rozmyslala som nad tym, ale nestravila by som to, chcem to mat take “zarovnanejsie”

beata_k
24. apr 2023
beata_k
24. apr 2023

@lelelienka Aha, tak nic no 😀

samkolea
24. apr 2023

Tiez to tak mam, ano neprakticke-vysoko, a druha vec kym sa budu moct deti onbsluzit same tak budu sj dospele 🤭😃. Ale inak sa to zrejme nedalo, v nasom pripade. Vyzera to dobre ale z praktickej stranky-zle

crazy_lazy
24. apr 2023

@samkolea mám rovnakú mikrovlnku aj rúru na pečenie 😀

sunshine_18
24. apr 2023

1

titla
24. apr 2023

@lelelienka neda sa mi pridat foto do sukromnej spravy, neberie mi format...😐
Ale mam mikrovlnku umiestnenu tak ako ty na obrazku. Mam kuchynsku linku do L a mikrovnka je v poslednej hornej skrinke na pravej strane. Umyvadlo a varnu dostu mam v druhej casti L-ka.

sazumak
24. apr 2023

@lelelienka My sme predtým mali číslo 1, ale bolo to nepraktické. Práve tým prenášaním deti sem tam vyliali, mikrovlnka bola stále docapkaná. Teraz sme si dali vbudovať a je to super, perfektne sa to vysúva, je to dostatočne nízko a aj keď sa náhodou vyleje, tak po pulte to nevadí.

zuzinabila
24. apr 2023

mas deti?kolko maju rokov? pre nas je jedno z kriterii aby dociahli na mikrovlnku. 7 rocna si bezne zohrieva sama, ale takto vysoko by nedociahla

zuzinabila
24. apr 2023

@sazumak prosim, napises mi ako sa to vysuva? viem si to takto predstavit-myslim vysku a schovanu v skrinke, ale vlastne sa tocis do boku ked ju obsluhujes? ci ako si myslela, ze sa vysuva?🙂vdaka

lelelienka
autor
24. apr 2023

@sazumak vyzera to velmi pekne, len nie je trosku tazsie vyberat to akoby “spoza rohu”?

lilyianka
24. apr 2023

@lelelienka
@lelelienka mam možnosť 2 a už sa neviem dočkať kedy to poriesim ako máš na obrázku 1. Za mňa mikrovlnka hore v skrinke nikdy viac.