Jesenné kvety na vonkajší parapet

charlottebronte
2. okt 2020

Ahojte milé žienky. Prišla som si pre radu a inšpiráciu na kvietky alebo rastlinky na vonkajší parapet. Chcela by som si tam niečo dať len neviem čo je vhodné do jesenného počasia. Môže byť napr. nejaký vres?

kika831
2. okt 2020

@charlottebronte vres a vresovec - teraz to akurat v tv niekde prezentovali

h2
2. okt 2020

@charlottebronte Tak vres určite, to je "povinná jesenná výbava". Ďalej chryzantémy, astry, menšie ihličnany (tie môžu zostať až do zimy, potom ich ozdobíš a máš vianočnú dekoráciu). Môžu byť aj cyklámeny... Dozdobiť to môžeš ozdobnými tekvičkami, vetvičkami šípok, slamienkami...

charlottebronte
autor
2. okt 2020

Ďakujem za odpovede. Hľadám uz inšpirácie na pintereste.

lintu
2. okt 2020

Aj okrasná kapusta či tzv. strieborný drôtik sa používa na jesenné aranžmány. Ak budeš náhodou vysádzať viac druhoch rastlín do nádoby, pozisťuj, či majú rovnaké nároky na pestovanie (svetlo/zálievka/typ pôdy).

marcellka32
3. okt 2020

Mne vonku tie vresy uschli...neviem čo robím zle, hlina je vlhká

charlottebronte
autor
3. okt 2020

@marcellka32 citam teraz, ze si ludia zamienaju vres a vresovec. Vraj su podobne ale starostlivost o ne sa lisi. Mozno ked sa starame o vres ako o vresovec sa moze stat nieco podobne (alebo naopak). 🤔🤔🤔🧐🧐🧐

charlottebronte
autor
3. okt 2020

@lintu dakujem za radu. Musim ich presadzat po zakupeni? Myslela som ze by som ich v normalnych kvetinacoch ak sa zmestia dala len do tych obdlznikovych. Neviem ci to je dobry napad ale.

lintu
4. okt 2020

My kúpené rastliny zväčša presádzame. Ak ich chceš mať ale len na jednu sezónu, mohli by vydržať aj v tých pôvodných kvetináčoch. Vyskúšaj. Ak sa im nebude páčiť, presadíš.