Jednoizbový dom

11. jún 2024

Ahojte baby aký máte názor na dve deti v jedno izbovom dome. My sme tu zatiaľ spokojný, máme 7 ročného a 11m dieťa . Určite do budúcna budeme zvažovať niečo väčšia ale zatiaľ nevyskakujeme keďže zarába len manžel. Naozaj sme tu šťastný len jedno ma mrzí ako moji blízky my stále opakujú ako oni bývajú vo väčšom, že oni by sa takto nemohli tlačiť a.t.d. niekedy mám pocit že sa nám priam vysmievajú 😏

btus
11. jún 2024

Keď to vyhovuje vám, tak to nerieš. Ostatným povedz, že ak prispejú na väčší tak ho kúpite. Predpokladám, že si myslela byt, nie dom. Lebo 1 i domy sú tie tiny house.

zuju2
11. jún 2024

Ja si to osobne neviem predstaviť. Aj pre dvoch to musí byť ponorka z takého malého priestoru.

autor
11. jún 2024

@btus nie nie máme jeden izbový dom☺️,je to jeden veľký dom a bývame tu dve rodiny. Už dávno sme chceli odkúpiť aj vedľajšiu stranu ale majitelia to zatiaľ nechcú predať. Tu na dedine je viac takto riešených domov ako máme my, normálne máme aj dvor záhradu altánok a.t.d.

zmrzlinka2021
11. jún 2024

Ale to je v pohode, čo hovoria, je to o nich, nie o vás. Vyhovuje vám 1 izbový byt, je to ok

gribka1
11. jún 2024

Tak nečudujem sa vám ani im. Je to malé, všetci v jednej izbe, nepísala si metre štvorcové. Ale zas, ak vy to zvládate, nie je problém.

ivik4
11. jún 2024

Moj muz bol uplne na prasky ked sme zacali spolu byvat a boli LEN 2 mesiace v 1izbaku. Ja som s tym bola tak 50/50, zas som sa z toho pokadit nesla , v pohode. Poznam ludi ktory su takto styria v malom aj celi zivot. Pre mna je to celkom dost nepripustne co sa tyka nejakeho sukromia rodicov + deti, vsak chapeme sa.
Ale ked sa Vam neda tak nic nenarobis, zbytocne sa vobec nedeprimuj nazorom druhych.

cookie29
11. jún 2024

Pozri nase babky/prababky byvali v jednej izbe, aj s detmi a mali ich ako hadov 🙂 takze zrejme ziaden problem nie je. A vo velkomestach tak ludia casto byvaju. Keby som si mala vybrat medzi 3 izbakom bytom a jednoizbakom so zahradou, tiez beriem 1i

jaskolka
11. jún 2024

Tak ja si to neviem predstaviť, 4 ľudia v 1 izbe. Mňa by porazilo a môže tam byť aj záhrada a dvor, proste vždy vnútri to je len jedna izba.
Ale ak ste vy tak spokojní, tak nerieš iných, co si myslia
Lebo každý má iné nároky.

anjelicek26
11. jún 2024

Tak co si my nevieme predstavit je irelevantne... ale to starsie dieta ked si pozve kamosov, kam sa idu hrat, ked nema detsku izbu? Neda sa to aspon nejakou prieckou predelit na zony? Kolko m2 to je?

januska12323
11. jún 2024

Máte kuchyňu, obývačku a 1 spálňu? To ešte pochopím aj keď časom deti budú chcieť súkromie. Alebo len kuchyňu a 1 izbu na všetko?

lenka.25
11. jún 2024

Podľa mna keby si bola na 100% spokojná a bývanie ti vyhovuje , tak reči druhých neriešiš .
Ja by som tak nevedela existovať , hlavne deti keď idu skôr spať , to idete spať všetci , alebo sedíte na tej záhrade ?Tak ako potrebujeme my rodicia svoje súkromie, tak ho potrebuju aj naše deti

cookie29
11. jún 2024

@anjelicek26 von na zahradu? Ja mam byt, ale teda k nam kamosi nechodia. Najma chalani by izbu zdemolovali, takze bud su na dvore/zahrade, alebo idu niekam, alebo si dame rande na plazi napriklad, alebo nejaka akcia... akoze nevidim dovod, preco nutne vodit kamaratov domov.

pralinka25
11. jún 2024

no ja si napriklad neviem predstavit manzelske "povinnosti" ked su vsetci v jednej izbe a deti budu mat trebars uz 12 rokov a viac. aj pri chorobach ked jeden bude potrebovat spat mozno viac (clovek nikdy nevie co sa stane) akoze lepsie ako nic ale vekom deti sa situacia dost meni. ale je to na vas. vsetko sa da a je jedno co si myslia ini ludia podstatne je ako to sedi vam. neda sa nadstavit? pristavit smerom do zahrady?

diewcatqoo
11. jún 2024

Popravde, neviem si predstavit byvat v jednoizbaku s dvoma detmi. Ale pokial vy ste spokojni, tak ostatnych do toho fuk, ci?

natall113
11. jún 2024

Keď sa vám to páči a vyhovuje budiš, druhých do toho nič není, ale ja si to osobne neviem predstaviť, máte obývačku + 1 izbu alebo len jednu ktorá slúži na všetko? Neviem si predstaviť nejaké "manželské povinnosti", podľa mňa aj deti potrebujú súkromie, ako riešite návštevy a podobne?

slavomira236
11. jún 2024

Jednoizbovy dom je aky kuchyna a 1izba?? Ak tak a do kuchyne sa vam zmesti rozkladaci gauc telkakde sa vyspite a druhu maju deti tak ok tak sa da.

btus
11. jún 2024

@pralinka25 možno by mohli nadstaviť alebo zobytniť podkrovie. Ale to je všetko o peniazoch. A keď tie nie sú, tak sa žije, ako sa dá. ( teda môj názor). A možno radšej v jednej izbe a s láskou, ako v 4 a rozvadení. 🙂

pralinka25
11. jún 2024

@btus ale ved ano ja to nesudim. len proste viem ze tie pubertalne deti su dost vnimave a vacsina zaspava neskor nez rodicia. moze im to narusit vztah. tiez to nie je bohvieco pre tych rodicov takto zit. teda pokial nemaju ine moznosti. vsak kym je na materskej je to ine ale asi by bolo fajn aspon uvazovat co v buducnosti. nepotrebuju vilu ale aspon ake take sukromie. zit sa takto da. my sme mali susedov s 3 detmi v malickej garsonke 27 m stvorcovych. neviem ako tam zili ale zili.

petamich
11. jún 2024

nesudim, nevysmievam sa ale ja si to predstavit neviem 😬 ziadne sukromie, nezlucitelny rezim, 7-rocne dieta vstava v noci s tym 11-mesacnym? kedy a ako chodite spat? nerusite sa? partnersky cas? za mna proste nie

btus
12. jún 2024

@pralinka25 to ja som len konštatovala, že aké sú ďalšie možnosti. 🙂

alexanderkovacs
12. jún 2024

@anjelicek26 perco by mal pozvat domov kamosov? My sme byvali 3 izbovom byte. Ale kamosov sme ku sebe nenosili . Bud sme boli vonku spolu alebo sa hrali v kocikarni.
0

akvi
12. jún 2024

Veď keď vám to vyhovuje, čo riešiš? Druhí nech sa starajú o seba. A mne by tiež nevadilo bývať v 1i dome. Bývali sme v dome na 20m2 traja a bolo to náhodou super. Je to iné, keď má človek aj záhradu. Jediné, čo mi šlo na nervy, bolo skladovanie vecí, to bola výzva. Ale inak, nevidím problém. Ľudia sú dnes príliš rozmaznaní. My teraz máme veľký dom a ak by sme stavali znova, urobíme ho o tretinu menší. Pol roka aj tak trávime vonku na záhrade.

mandzula
12. jún 2024

Byvali sme takto (2 dospelce a 1 dieta) a bol to horor, najma ako dcera rastla. Bolo to velmi obmedzujuce, vznikali uplne zbytocne konflikty, o tom, ze dcera si nemohla pozvat kamaratov vari ani netreba hovorit. Velmi rychlo sme dobudovali podkrovie a tam dcere spravili izbu.
Sice nechapem, ako ti to moze vyhovovat, faktom vsak je, ze ludia sme rozni. Mysli vsak aj na deti, nielen na seba.

simca06022011
12. jún 2024

vies co, vdaka tomu dvoru mate viac menje dostatok priestoru na vyzitie. My mame obrovsky dom a realne okupujeme jednu izbu a kuchynu (ak nie je dobre pocasie a nevari sa vonnku:DDD) + dcera ma detsku... cize ty to ani nemozes prezentovat ako byvame v kobke 1izbovej, ako ked sa niekde tlacia ludia v nejakej garzonke...
clovek si to neuvedomuje, ale su ludia ktori nepotrebuju 1izbu na osobu... mne to doslo po kupe domu a na vystave byvania, kde som zkonstatovala ze by som aj v taktom tom mobilnom dome v pohode prezila :DDD postel, stol, kuchyna sa tam zmesti? ok... :DDD

janka95
12. jún 2024

Ja si neviem predstaviť že by som nemala vlastnú spálňu a dieta svoju izbu. Sukromie každí potrebujeme. My sme traja vo veľkom trojizbaku a je to pre mňa tak akurát 🙂

beloved
12. jún 2024

Ja sa v tom nejak stracam. Je to velky, 1izbovy dom a byvaju v nom dve rodiny? Alebo spolocny dvor pre dve rodiny?