Ak mám recept na kornútky aj formičku na ich tvarovanie môžem ich robiť v stroji na oblátky? Alebo si kúpit stroj na tie kornútky? Dakujem.za odpovede.
@lilianka28 dakujem
ako ja si stroj na oplatky poziciavam v zime, a robime na tom trubicky, cesto je rovnake. ale ono sa to viackrat navyja... neviem moderne oplatkovace ako funguju, ale pri tomto neviem moderovat tlak ani teplotu, Cize teoreticky to ide, prakticky si ten kornutik neviem predstavit nakrutit v tom... ale ak mas stroj, tak to predsa vyskusaj 🙂
kde si videla stroj na kornutky? teda okrem tych gastro vyrabacov samozrejme.
@simca06022011 napriklad okay. Taky lacnejsi. Inde aj vyse 100 eur
dakujem 🙂) inak naozaj, okrem drazok to vyzera rovnako, ak mas oplatkovac, zarob cesto a vyskusaj... mne ked sa podarilo viac cesta dat a ostalo to hrube na trubicky ale kornut by to podla mna spravilo... len je to horuce jak slak, tak neviem.. :D
@simca06022011 Ja mám takú tenkú bielu rukavičku aj keď robím trubičky, aby ma nepálilo keď ich stáčam.
@lilianka28 to aj ja mam, ale trubicky idu tak lahko.. to ani nepotrebujem tu rukavicu, po chvilke cviku .. toto v hrubsom, by som sa iste dopalila :DD mozno, neviem.. treba skusit 🙂
Veď keď máš stroj na oblátky, tak zarob menej cesta a vyskúšaj.
Ja pečiem síce len oblátky v stroji na oblátky, no podľa mňa ak urobíš hustejšie cesto, nezatlačíš tak silno, tak by sa z toho mali dať urobiť aj kornútky. Teplotu by som nastavila nižšiu, aby sa hrubšie cesto prepieklo a zároveň nespálilo.