Ahojte. Byvam v 8.poschodovej bytovke. Suseda,co byva nad nami vylepila oznam,ze sa ospravedlnuje,ale drobna prerabka bude trvat cca 4.mesiace. ?!?! Od 23.8. do Vianoc. Zacali vcera. Bolo pocut,ze prerabaju kupelku, hluk ako v riti...
Akoze ja chapem,ze si potrebuju dat byt dokopy,ale zas odtial potial... ze 4.mesiace....a vraj drobna prerabka...Mam male dieta, samozrejme,ze vcera nespalo poriadne a dnes opat. Vonku sa byt neda,lebo je hic, tu je hluk ako na stavenisku, robili do 21.00.
Co si myslite, je v poriadku,ze tieto prace maju trvat tak dlho? Akoze ja mam nervy v prdeli.
No ak majú iba 1-2 chlapov čo to robia a budú robiť všetko komplet od búrania, novej elektriky, poterov, stierok a neviem čo všetko tak asi to aj možné je.. a možno pre istotu to napísal na 4. Mesiace ale reálne to bude menej
@gejb my sme prerabali tuez cely byt. Prerabka kupelne, elektrickkych rozvodov , trvalo to ani nie 1,5m. A po 18.tej sme uz nevrtali a netrieskali, aby sme nebudili deti susedom..
To, že bude prerábka 4 mesiace, neznamená, že bude celé 4 mesiace denno denne hluk. Najviac hluku býva práve v prvé dni, keď sa robia búracie práce. A zrejme to ani tak dlho nebude trvať, možno napísali naschvál dlhší časový úsek, pre každý prípad.
Ak nemenia dispoziciu bytu, podla stavebneho zakona je to drobna prerabka aj ked vymenia vsetko od podlahy po strop. A vzhladom na nedostatok majstrov, logistiku prac a technologicke odstupy medzi jednotlivymi fazami su 4 mesiace pre celej prerabke celkom slusny termin. A urcite nebudu burat, vrtat den pri dni.
V prvom rade nie je v poriadku robit do 21:00.
U nas sa robila komplet prerabka, elektrika, voda, podlahy, omietky… a trvalo to mozno 6 tyzdnov aj s prestavkami, s pracou od 8 do 17tej… taka ta najhrubsia robota. Ale nemenila sa dispozicia, neburali steny, murovalo sa len popri prerabani vane na sprchac + zamurovanie jednych dveri.
@vanilkovazmrzka no to ma nahnevalo, lebo maly ide medzi 19-19.30 spat, kedze bol hluk,nedal sa uspat a potom bol taky rozhodeny,ze zaspal o 22.40...
@autorka obrat sa na spravcu a zisti si ako to mate interne v dome nastavene, ak je dohoda medzi susedmi, ze hlucne prace napr do 18tej, tak to musia respektovat
Mozno by nebolo od veci skocit hore za majstrami a upozornit ich, ze uz je dost neskoro ci by nemohli skoncit, lebo deti musia spat. Slusne upozornit. Ak maju trosku chochmesu, tak skoncia ak nie, tak do 22:00 mozu, ak nemate v domovom poriadku uvedene inac. Niekde su hlucne prace v domovom poriadku osetrene a potom sa moze na to odvolat.
Tiez sme menili elektrinu v byte kompel, plus malovanie a novy nabytok. Nerobili sme ale kazdy den, skor podla toho ako mohol elektrikar, lebo mal aj ine zakazky a to sekanie do panelu bola cista hroza, islo to velmi tazko. My sme ale v byte nebyvali, takze sme si to natiahli podla potreby a trvalo to cele cca 2 mesiace (posledny mesiac uz len cez vikendy aj to nie cele dni).
Bože veď nebud taka.
Jasne že hlučné bude trvať pár dní, nebude to štyri mesiace! Ja mam tiež 2 malé deti aj my sme prerabali. Stena a jadro trvalo týždeň také hlučné. To sa zbíja, elektrina keď sa ťahá môže počuť, flexkou potom keď kachličky. Podlaha píla, ako neni to ma krátko.
Naši robili hlučné do 17 tej
Možno dali pre istotu dlhšiu dobu....a skončia skôr.
oni si ti majstri rozrobia viac bytov, a potom su raz tu raz tam...neexistuje, aby iba jeden byt robili 4 mes, aj ked je to bezne takto na vyveskach uvadzane...castokrat, ked prerabaju stare byty, zavrtaju do steny a padne omietka z pol steny...toto potom predlzuje stavebne prace...ad hluk-stava sa ze nemaju spravne vybavenie, pouzivaju hlucne nastroje namiesto vhodnejsich-napr. pri drazkovani pre elektrcke vedenia...to je potom hluku az az...a deti cez den nemozu spat...
a hlucne prace do 17-18 tej...
Aj moja suseda prerabala 4 mesiace a to robili len par veci, rozhodne nie cely byt. Viacmenej rodina a znami, preto to tak dlho trvalo. Na nervy, ale co narobis.
@neni to v poriadku. Na začiatku mal sused chodiť od bytu k bytu a žiadať súhlas a dať to podpísať každému. Není to v poriadku že on vyvesi oznam. Treba sa informovať u správcu bytov ako to má prebiehať. V dome určite bývajú aj starší ľudia a tiež nemusia byť nadšení. Osobne by som sa zaujímal. Od rána do večera počúvať vŕtanie búchanie není normálne
@markusrasford pri tzv. udržiavacích prácach sa isto nechodí po súhlas od bytu do bytu.
Polročná prerabka,asi 5 chlapi,3izbovy byt..nechápem čo tak dlho..tiež som mala malé dieťa ale sťažovať som sa nešla, je to normálna vec prerábať, keď si platia telatá..co už.
Minulú zimu sme prerábali kúpeľňu, majstri povedali, že budú do 2-3 týždňov hotoví.Vyvesili sme oznam na mesiac. Nakoniec sa to natiahlo na mesiac a pol. Búchali a vŕtali asi tak 4 dni. Potom už nebolo počuť takmer nič, avšak nosili materiál, čím sa špinili schody, víril sa prach, na chodbičke sme mali práčku a obkladačky - aj kvôli tomu sa dáva oznam - aby boli susedia zhovievaví (nielen kvôli hluku). Začínali o ôsmej, končili o 16/17ej. Súhlas sme mali z úradu, nie od susedov - keby mi nepodpísali súhlas, tak ja nevymením vaňu?
Moj brat robili kupelnu. Kuchynu a hovorili ze 4-6 tyzdnov. Nakoniec to bolo 6-8 tyzdnov.
Ono zrejme to nebudu vkuse nonstop kazdy den prerabat. Ani nevies co vsetko tam vlastne budu robit.
My sme 2i byť prerábali komplet 10 mesiacov..ale to preto lebo si to robil priateľ sám a keďže pracuje v ČR a chodí na týždňovky..prerábal iba po víkendoch a to Max do 8 večer
@luxus10 presne tak to bolo u nás - dali dole starý obklad a komplet plesnivá stena - práca naviac. Dali dole starú vaňu a pod ňou zatečené, mokré, všetko sa drolilo, museli to vybiť a robiť úplne novú podlahu. Odvetrávačka od susedov zhora zabarikádovaná - normálne zamurovaná diera - urobili si tam botník 🤦🏻♀️ (preto bolo u nás vždy všetko vlhké a plesnivé) - ťahali teda odvetrávanie do kuchyne. Kopu práce naviac, ktorá vôbec nebola v pláne, a teda o 3 týždne dlhšia prerábka.
Nehnevaj sa,ale mne nepríde normálne,že len včera začali prerábať a ty už sa stazujes hneď prvý deň...aj nám susedia prerábali a mala som dve malé detí...ale nie vždy počas celej doby budú hlučné práce...trošku hystericis nie?
@deginko po víkendoch vŕtal? 🙈 a nikto mu nerozbil ciferník? 10 mesiacov každý víkend počúvať rekonštrukciu, no radosť... tiež ste veľa slušnosti nepobrali
@zuzanka.zuzu no žiaľ nie každý je doma cez týždeň... samozrejme,že v nedele nerobil žiadne hlučné práce,to vôbec,ale v sobotu áno...my sme práveže boli až moc ohľaduplní k ostatným susedom...na to si dosť zakladal...a mali sme pekné vybavené povolenia na bytovom a dokonca aj na mestskom úrade...vo sa nedá povedať o ostatných..všetko na čierno...a ohľad vôbec nebrali...ti išli aj po 22h aj nedele...takže na nás sa fakt nik nemohol sťažovať
áno, je normálna takáto dlhá prerábka, aj my sme tak robili
@zuzanka.zuzu a pre pána Jána,tak snáď nerobíš každý víkend hlučné práce,to si kde videla😄😄😄...a teda
Áno je to úplne normálne, pokiaľ nerušia nočný kľud a rešpektujú práce cez víkend a sviatky tak žiaľ musíš vydržať aj keď verím že je to nepríjemné ale taký je život v paneláku.
My sme prerabali asi 4 mesiace lebo po mesiaci vymrela vedúcemu majstrovi pomaly celá rodina (tri pohreby) a tretí mesiac začal covid. Papier s oznamom mi ale po dvoch mesiacoch vzala zo steny upratovačka s tým že predsa už nic nepočuť tak naco to tam ma byt. Prerabka bola vzdy v pracovný den od ôsmej do tretej. Po tretej v byte nebolo ani nohy. Rachot bol na začiatku búranie jadra vybratie dlažby výmena elektriny a zníženie stropu. Potom to dlho vsetko schlo, steny podlaha atd čiže asi dva tyzdne ani noha v byte. Ta časová dĺžka sa tak naťahuje. Nebála by som sa toho ze bude hluk štyri mesiace v kuse. Ale to aby bol klud po 18tej by som so susedmi riešila hneď dnes.
Zažila som už ročnú prerábku...takže asi je to normálne ked prerabaju cely byt.