Je lepší umelý alebo živý stromček?

petraa2022
Včera o 16:03

Baby, ktorý stromček je lepší podľa vás: umelý alebo živý?

doriiis
Včera o 16:04

Pre mňa umelý.

marhulka13
Včera o 16:06

@petraa2022 pre nás zivy

uriva
Včera o 16:07

Som alergik, takže umelý. Zo živých sa idem ukýchať, keď sme na návšteve a majú v izbe. A neopadáva ;)

mimikarol
Včera o 16:09

Máme prvý rok živý a je oveľa krajší ako umelý

pribinak
Včera o 16:14

Živý.

miruska655
Včera o 16:16

Mame prvý krát teraz živý, je zasadený v kvetináči, čiže dokedy sa nám zmestí do bytu a prežije, dovtedy bude u nás 🎄

bloger
Včera o 16:18

@petraa2022 Hovorili o tomto aj na TA3. Jednoznačne živý je lepší.

kavasmliekom

@petraa2022 lepší je umelý, ale krajší živý 😄

ivik4

Umely

jana_eyre_2

Uz dlhé roky máme živý.. keď sa skončí jeho púť tak ho dávam na záhradu, ostrihame mu konáre, dáme medzi drevo ktoré ide do krbu z kmeňa manžel nareze kolieska z ktorých vyrábame ozdoby a svietniky na školske vianočné trhy na budúci rok.. takže stromčeky každoročne využívame a máme z nich pamiatky.. 😉

tiezjedna
Včera o 16:19

@petraa2022 jednoznačne živý

lindous
Včera o 16:31

Mávali sme umelý, potom pár rokov živý a vrátili sme sa k umelému 😅 ktorý je "lepší" je taká zvláštna otázka, nám to viac vyhovuje takto....

guudy
Včera o 16:32

My mame po 25 rokoch zivych prvykrat umely … netesi ma to, ale zivotne okolnosti nas donutili …

andrea_82
Včera o 16:47

Toto je taka otazka, pri ktorej nikdy nedojdes odpovede. Co clovek, to iny nazor. Ja som bola cely zivot zastanca ziveho. Velmi som sa na rodicov hnevala, ked kupili umely. Prve roky vo vlastnom dome sme si kupovali zivy. Ale bola som sklamana, uz nikdy nevonal tak, ako ten, ktory tato pred rokmi doniesol z lesa. Navyse stal kopu penazi, nikdy nebol sumerny a za par dni opadol. Takze nakoniec chtiac-nechtiac som skoncila aj ja pri tom umelom. A mam pokoj, nemusim nic zhanat, minat dalsie peniaze (investicia do umeleho sa za 3 roky vratila) a staci par ozdob, lebo je krasne husty. Navyse navstevy zacali chytat na zivy alergiu (sople a svrbenie), tak aj toto je vyriesene.

timea301196
Včera o 17:18

Umelý máme zo svetstromcekov a je ako živý… živý sme mali prvý krát v kvetináči. Napriek občasneme polievanie zhnil..

alenka58
Včera o 17:20

praktickejší je umelý

mandzula
Včera o 17:31

Poslednych par rokov mame umely a sme spokojni. Ma namontovane svetielka, jeho rozlozenie trva par minut a najma ho netreba kazdy rok zhanat, staci ho vybalit z krabice.

sonula
Včera o 17:34

Lepsi v com?

hankab
Včera o 17:34

@petraa2022 umely je prakticky a z dlhodobejsieho hladiska o dost lacnejsi, ale nema to spravne caro.
Vzdy sme u rodicov mavali umely, ked som sa osamostatnila som si prvykrat kupila zivy a uz iny nechcem.

abbey1
Včera o 17:40

Živý, bez debaty. Len raz v živote u nás stal umelý stromček. Keď som ja s deťmi uviazla na vianoce v zahraničí, manžel si doma ozdobil umelý.
Živý nič neprekoná. Vôňa, tá pravá atmosféra v celom dome.

midka
Včera o 17:46

Ja mám radšej umelý.....mne je toho živého stromčeka vždy ľúto, veď takto sluzi len pár dní...a koľko ten stromček rastie....a kolki ho stihnú vyhodiť ešte aj pred Tromi kráľmi

777januska777
Včera o 17:51

Celá naša rodina mala roky rokuce živý a teraz už posledné 3 ci 4 roky umelý a teda je to oveľa lepšie. Žiadne každoročne zháňanie stromčeka, žiadna prílišná starostlivosť pri jeho stavaní (bud bol vysoký alebo hrubý), žiadne ihličie po zemi, keď už stromček stoji a nie je bordel, keď ho odzdobuješ. Vôňu živého ihličia si nahradia ikabanou vytvorenou zo stromčekov co majú v zahrade. Za mňa je toto najlepšie riešenie umelý stromčeka a nejaká ikebana zo živého ihličia.

petamich
Včera o 17:57

Krajsi a vonavejsi zivy, praktickejsi umely 🤷‍♀️

lonely66
Včera o 18:01

práve som si predstavila čo i len pol miliardy domácností na celom svete (možno som to mierne prehnala, neviem, odvíjala som sa od 8 miliárd obyvateľov), ktoré by si zadovážili živý stromček každý rok. neviem, príliš rýchlo rúbeme tie naše svetové lesy :(
nebudem opakovať, čo bolo napísané, plne súhlasím s
@777januska777

marca12
Včera o 18:03

Neexistuje lepsi a horsi. Ked si kupis pekny umely,splni svoj ucel. Vyhodou je,ze nemusis zhanat zivy. My mavame zivy. Ked ma prestane bavit zhananie ziveho stromcek,kupim si umely.

katarinaba
Včera o 18:08

@lonely66 tu si mimo. Stromceky sa pestuju priamo na tuto prilezitost. To su stromceky zo skolok. To nie je tak, ze zajdu do lesa a rubu.

lucia13022023
Včera o 18:09

Umelý.

lonely66
Včera o 18:17

@katarinaba Vieš ako dlho rastie taký stromček vhodný do obývačky? A toto sa opakuje rok čo rok. To by musela byť ultra rozsiahla lesná škôlka v každom štáte, aby rok čo rok uspokojila všetkých záujemcov o živé stromčeky. Nehovoriac, že u mnohých predajcov sa stromčeky aj zvýšia, majú nadbytok...

katarinaba
Včera o 18:44

@lonely66 jasne, vidim, ze vies

simca06022011
Včera o 18:48

@lonely66 su ultra rozsiahle lesne skolky 🙂)) neboj sa...