Je čistič okien dobrá vecička?

ladyk001
2. feb 2023

Ahojte, uvažujem že si kupim kercher čistič - vysavač na okna. Je to podľa vás dobrá vecička alebo zbytočne vyhodené peniaze?
Ďakujem

xxxxxnnnnn
2. feb 2023

Najlepšia. Ja mám Kärcher WV5 a super. Rýchle umývanie okien

ivanaluky
2. feb 2023

@ladyk001 Ahoj. Čistič okien Karcher za mňa odporúčam všetkými desiatimi. Už by som nemenila. Veľmi mi to urýchli čistenie, netreba nič leštiť a podľa mňa vôbec nevidieť šmuhy, ako kedysi po leštení handričkou alebo novinami. Ja som s tým veľmi spokojná. Mám aj vysávač s tepovačom 2v1 od Karcheru a tiež veľmi dobrý pomocník do domácnosti.

simca06022011
2. feb 2023

Neostavaju vam po nom pruhy? mna ide slak trafit z toho... take pasiky od hora dole, kolkokrat to vidno az po nejakom case.. cize mne to pomaha, ale lestenia ma to nezbavilo :D proste nechapem co robim zle

legna30
2. feb 2023

Odporúčam, používam aj na okna aj na sklo v sprchaci po kazdom sprchovani. Rychlo čisté sklo bez flakov od vodneho kamena😊

ivanaluky
2. feb 2023

@simca06022011 Nezostávajú mi čiary. Sem tam po stiahnutí utriem tú saciu časť suchou handričkou a vysávam ďalej.

simca06022011
2. feb 2023

@ivanaluky to som skusala, aj tak mi to ostava. Ono nevidno to ze "mokre pasy" cize niekedy fakt to zistim po par dnoch ked na to riadne zasvieti slnko.. otras. Ked pouzivam klasicku stierku tak sa mi to nestava, lebo ked fakt to chcem dobre umyt a mam cas, tak proste vytiahnem to, mam aj okno kde sa teda karcher nedostane cez dve poschodia., takze mam aj take rucne vymozenosti na okna :D

syslik81
2. feb 2023

za mna nie ... s handrou to mam rychlejsie a bez smuch .. nastastie mojmu zhorel motor - od vody - tak som novy nekupila

fajnova
2. feb 2023

@ladyk001 pre mňa je Kärcher nenahraditeľný. Používam ho každý deň, aj ostatných členov rodiny som tak naučila, lebo máme sprchový kút z číreho skla. A na okná tiež super vecička.

andrea_82
2. feb 2023

Ja som pouzivala stierku a islo ma porazit z tej vody, co mi sa mi hromadila dole a tiekla na parapety. Tak som kupila Karcher.

yvett78
2. feb 2023

@ladyk001 ja mam tento stroj, ale odkedy som nasla rychlejsiu variantu, tak je zalozeny v skrini, bez urazky tych, ktori ho milujete.
Ja používam 2 utierky zo špeciálneho mikrovlakna a len cistu vodu, okna umyte mega rychlo, bez smuh a zmestite sa do 25€ a vydrzia 3 roky minimalne.
A to ich vyuzijete aj na sprchovy kut, zrkadla, skla, prach atd Ak by vas to zaujimalo, mam aj natocene video, ktore vam mozem poslat.

ivanaluky
3. feb 2023

@simca06022011 Tak to už potom netuším prečo. Manžel mi ale vraví, že to teda môže závisieť aj od druhu skla na okne.... ja mám Karcher WV 75 plus a nikdy mi nezanechal čiary. Tak ale ako čítam, nemusí každému vyhovovať vždy a všetko.

simca06022011
3. feb 2023

@ivanaluky zo spodu ma takéto vlnovky, a tie pásiky od toho vidno na okne... môže byť aj sklo, u mňa je to problém aj vylepšiť, ked sme sa sem nasťahovali tak som bola zúfalá aj upratovačku som zavolala nech to skúsi:D a katastrofa... HG cistic, stierka sú ako tak obstojne. Toto je rýchlovarná karcherom, používam keďže.my mame Francúzke okná ocapkane stále.

gabikatka
29. dec 2023

@simca06022011 aj mne ostavaju ciarky po tych vlnkach🧐