Ahoj prosim vas mamicky, mame doma 3 fikusy, vies ze su otravne po poziti listov.... ale nevypustaju aj do vzduchu nieco zle ?
A este ci je dobre ak v obyvacke mame vela kvetov, rastlin.... + tie stromy fikusov ( myslim kyslik ze beru, a celkovo na babatko aky to ma vplyv,,,,)
Dakujem vam vopred za rady
@viestta a prosim ta mame fikus velky strom ak prechadzam do izby tak sa o neho šuchnem, a vsimla som si pod niektorymi listami je taka mala gulicka ako keby pavucik urobil gulicku ale to vychadza z toho lista,,,, ak sa o to šuchnem vychadza nieco do ovzdusia alebo na mne to moze nejako vplyvat, na pokozke popripade ak to je na mne mozem to nejako babatku naniest ? Vopred Ďakujem
si robíš srandu🙈hlavne nechoď s dieťaťom do lesa tam je toľko požieračov kyslíka🙈a ktovie o čo sa šúchneš, len mne pripadá, že už si sa šuchla...
To je normalny jav na fikuse a ano, mozes to babatku naniest kam chces ale preco by si to robila?
A nie, nevylucuje to do vzduchu nic zle.
Na babatko to ma pozitivny vplyv ze vyrasta v zeleni.
Najhorsia vec co môžeš mat v obyvacke je televizor, ten by nemalo babatko vobec pozerat, zablesky mu poskodzuju mozog a obsah relacii a hlavne reklam je vysoko toxicky.
Do ovzdusia sa nic nevylucuje, mozes sa kvetov dotykat ty aj babatko
Ked mas pavucinky pri listoch, tak mas na fikuse vlnatku, to je skodca, toho treba riesit. Ale ked sa suchnes o fikus, nic sa nedeje. Jedine, ze by sa ti dostal ten latex, ktory pusta pri poraneni na ruky, ten by mohol drazdit pokozku.
@viestta prosim ta posielam foto na fikuse, vies co je ?skoro na kazdom tretom stvrtom listku to je
ked je to vatovite, lepkave a vo vnutri je cerveny chrobacik, je to vlnatka
@viestta ale ak je to taky voskovy "stuplik" tak je to normalne, aj ficus benjamina to mava.
@babulkomale na tej fotke konzistenciu toho utvaru rozlisit neviem
@viestta nieje tam nic len cisto biela struktura
To by malo byt pre taketo zelene rastliny normalne. Ako myslim si, ze sa fakt nemas coho bat
Ty si davala pozor na biologii? Rastliny produkuju kyslik, cerpaju ho iba v noci ale v minimalnom mnozstve. A 99% rastlin, aj jedovatych alebo drazdivych (co je v pripade fikusov latex, ktory pustaju po poraneni rastliny) do vzduch ziadne toxiny neuvolnuje