Indukčná varná doska

natalis1998
4. dec 2020

Ahojte, viem že to sem možno nepatrí ale chcela som si vypýtať radu.
Sme v podnájme kde mame indukčnú varnu dosku sklokeramicku. Na indukčnej doske boli nejaké masnoty a nebola dokonale vyčistený tak som sa do toho pustila čistila som ju zatiaľ len okenou a mikrotenovou handričkou po pár dňoch som uvidela na nej škrabance niektoré drobne a niektoré väčšia aj na miestach ktoré som na varenie nepoužívala. Môže to byt tým čistením ? Alebo má ešte napadlo že či nájomníci pred nami tie škrabance nespôsobili a ako som ju čistila tak sú viac viditeľne. Ďakujem za radu.
Taktiež ak máte niekto skúsenosti na dobre čistiace prostriedky a nejaké triky ako čistiť indukčnú ocenila by som aj takéto rady.

fokuska
4. dec 2020

@natalis1998 Nemozes mat indukcnu sklokeramicku varnu dosku. Sklokeramicka doska je nieco ine ako indukcna. Ak mas indukciu, tak pozor na abrazivne prostriedky, ziadna drotenka, kefa a pod. Skrabance si mohla urobit ty a mohli tam byt, to uz asi nijak nezistis kto ich urobil.

natalis1998
autor
4. dec 2020

@fokuska pardon, mame sklokeramicku.. vygooglila som si to.
No práveže take vôbec nepoužívam. Len klasická handrička.
Treba na to aj nejaké špeciálne hrnce? ( sú nové len neviem či sa to nejako rozlišuje).

fokuska
4. dec 2020

@natalis1998 Na sklokeramicku nejdu specialne hrnce pokial viem. Ale viac neporadim, lebo sklokeramicku som nikdy nemala, praveze len indukcnu.
Ale vies si najst info o cisteni, napriklad: https://www.alza.sk/ako-vycistit-sklokeramicku-...

liz_lemon
4. dec 2020

ja som mala sklokeramicku dosku, cistila som to Cifom, a takou skrabkou