Indukčná alebo elektrická varná doska

12. okt 2022

Ahojte gazdinky,
ktora varna doska ma viacej vyhod ingukcna alebo elektricka, alebo je este tusim nejaka sklokeramicka?🤷‍♀️

Mate aj tipy na nejake funkcie co by mala obsahovat?

thereisabear
12. okt 2022

Jednoznačne indukčná.

canany
12. okt 2022

Riesim tiez tuto otazku, na indukcnu mi odporucili 380 v, ale su aj na 240 v, ale nemam odskusane, este som sa nedokopopala ani do jednej, odisla mi cez vikend rura, musim poriesit toto. Ale viem jedno, plynovu uz nikdy viac.

nelca84
12. okt 2022

Samozrejme indukcna 👌 na elektrickej trva varenie vecnost.

aalt
12. okt 2022

Za mna indukcna. My sme chceli vela "stupnov" vykonu (aby sa to dalo co najlepsie regulovat), mame 14 plus "boost" kratkodoby plny vykon. Spojenie zon (zatial pouzite tusim 1x), casovac, puazu ...
Sklokeramicka a klasicka elektricka je v principe to iste, len pri sklokeramickej to mas schovane pod tym sklom a je takto lepsia udrzba.
Hlavne aby si mala v kuchyni 400V, da sa to sice vacsinou pripojit aj na 230V, ale mas potom nejake vykonove obmedzenia.

nelca84
12. okt 2022

@canany suhlasim, ak je moznost, tak urcite na 380V. Vyuzijes jej potencial na 100%.

ailiba
12. okt 2022

Urcite indukcna... Usetri ucet za elektrinu. Okamzite zohreje tak, ako potrebuješ a nemus cakat, kym sa rozohreje. A takmer hned je zase studena. Jedina nevyhoda indukcie je, ze nie vsetky hrnce sa potom daju pouzivat.
Teraz sme menili indukciu za elektricku. Oplati sa kupit taku s tichym chodom, ked sa da zapnut bezpecnostny zamok (kvoli detom)...

janulka155
12. okt 2022

Indukcia za mna top

autor
12. okt 2022

@aalt to spojenie zon je na pekac alebo na nejaky velky hrniec? A preco je najlepsie mat vela stupnov vykonu?
@ailiba diky za tip, urcite popozeram tu poistku bezpecnostnu

zuzanaete
12. okt 2022

Urcite indukcia. Je to bezudrzbove. Ked aj nieco vykypi, tak sa to nezacne hned pripalovat. Dam hrniec nabok, pretriem a je upratane, moze sa dovarit.

surama
12. okt 2022

Urcite chod do indukcnej. Ak ked by si mala menit hrnce a bude ta to stat dalsie peniaze, ale ked uz vyskusas indukciu, tak si myslim, ze uz inu nebudes chciet.

caroline_
12. okt 2022

Indukcna urcite

oliolijanka
12. okt 2022

Hlavne nezabudni stat 30cm od dosky. Ked budes tehotna, tak prirataj brucho a skontroluj, ci mas dost dlhe ruky.
Ale samozrejme mamicky na mk ta presvedcia, ze je to somarina, indukcna doska predsa dietatu neskodi! A super sa umyva.
A potom v inej teme, kazdy druhy prispevok o mamicke, ktora ochorela na rakovinu z nicoho nic a zanechala po sebe male deti.

Tym nechcem povedat, ze indukcna doska je skodliva. Chcem tym povedat, ze uz su na to studie, ktore to potvrdzuju, ale z tych si vyrobcovia varnych dosiek robia srandu.

A nie, nie je to ako ziarenie z telefonu.

A kup si indukcnu dosku, ked chces, ja ta neodhovaram, len ta informujem, ze je tu aj iste riziko.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
slovenka753
12. okt 2022

@oliolijanka a ty vieš na akom princípe indukcia funguje? Aké žiarenie ti tam ma akože spôsobiť rakovinu?

aalt
12. okt 2022

Ano to spojenie je na pekac. Vela stupnov chcela manzelka, aby si to vedela co najlepsie regulovat. Ci je to vyslovene potrebne, posudit neviem, ale bezne pri vareni znizi/zvysi o jedna aby to "vrelo" tak ako prave chce ...

@oliolijanka ja som to citil v kostiach, ze neodolas a opat tu budes sirit svoje bludy o indukciach ... naposledy si ani len netusila, na akom fyzikalnom principe vobec indukcia funguje ...

sialenaveronika
Odpoveď bola odstránená
Zobraz