Ahojte, doposiaľ som mala plynový sporák a teraz v novom mame indukciu, takze veľká zmena 😃nikdy som sa o ňu nezaujímala takze som ani nevedela že na ňu treba špeciálne hrnce a pod ( to som si už stihla nastudovat ale neviem teda či to tsk musí byt 😃)
Zatiaľ som ju použila len dvakrát, no a tu nastal problém 😃smazila som slaninu a veľmi sa z toho dymilo
Zaskočilo má aj to že keď som panvicu zdvihla hneď sa to celé vyplo, na čo si teda budem musieť zvyknúť ..ale to dymenie má prekvapilo, na plynovom v pohode na panvicu som dala slaninu a pekne sa robila, tu aby som stala a hneď zasahovala 😃 nemala som ani najvyšší stupeň
Avšak, nemám zatiaľ nové hrnce a panvice, iba tie čo som používala roky doteraz tak neviem či to môže byt aj tým? Bola to delimano panvica
Tak som sa na indukciu tešila a teraz som skôr otrávená či vôbec budem vedieť na tom variť Alrbo sa budem cítiť ako začiatočník čo všetky jedla pokazí 😒 ak je tu niektorá ktorá má tiež a dala by mi nejaké stručne know how zo života mimo toho čo si naštudujem budem vďačná 😊
Musíš mat hrnce a panvice určené na indukciu
@pribinak aké používaš ty ?
Nemecka značka berndes
Uber stupne. Indikcia reaguje okamžite...ale zvykneš si na to 😉
Ja som si zvykala na indukciu dlho, stále mi niečo vykypelo 😂 máme indukciu na 10 stupňov a na 6 už to riadne horí na panvici opekám väčšinou na 5, ale tiež záleží aj od panvice.
@gejb dúfam 😃 to potrvá kým sa naučím pri čom aký stupeň voliť, najvyšší 9 je vhodný napr pri čom ? Nemám predstavu ako veľmi silne to je 😂
@gabika128 celkom sa obavám keď budem robiť trebárs vývar ktorý robievam dlho a pomaly a na plyne som si pekne Stisila pridala ale tu nebudem vedieť odhadnúť kedy aký stupeň dať 😂 asi budem musieť viac stat pri hrnoch a hrať sa s tým 😁 normálne mi chyba plyn a to som vždy nadavala že už taký sporák nechcem 😄
Vyvar tak na 3ke- Ak varis pomaličky aby prebublavalo...9ku dávam keď chcem niečo priviesť rýchlo k varu a potom hneď stisim lebo vykypi...indukcia je veľmi citlivá, rýchlo reaguje..naprm cestoviny na 9ku, keď vru hned stisim na 5ku
9 a turbo davam, ked potrebujem rychlo zavarit vodu/polievku. Inak varim na 6. Teda, zapnem na 9, kym sa to zacne vriet, potom stisim na 6. Ale len pri vode. Ak robim mlieko,varim postupne na 6. Ak krupicovu kasu alebo puding, tak zacinam na 7 a ked zacina hustnut, uberam na 6 do dovarenia. Na zaciatku mi kazda polievka, zemiaky, vykypeli. 😂
Ja este doplnim, ze hrnce ocividne vhodne na indukciu mas, lebo inak by si ju ani pouzit nevedela.
@tinkavvv 😁moja obľúbená panvica ktorú som mala asi na všetko mi nefunguje, táto delimano na ktorej som robila slaninu hej a inak som neskusala ešte iné hrnce .. nemám celu sadu ale každý iny čiže som zvedava ktorý bude a nebude fungovať 😃 určite si kúpim celu sadu nejakých vhodných ale vôbec som netušila že to takto chodí 😃
@vsicka036 ďakujem takze 6 je taký ideál na väčšinu veci aby nebolo ani veľa ani malo ?😊 teda každý má asi iné maximum ja mam 9
Časom už zistím kedy mi čo vyhovuje ale chcem predísť takýmto sokom z vykypenia a dymenia a klikať ostošesť raz menej raz viac 😂
Keď chcem nechať zovrieť dám P(powerboost) alebo 9 a potom stisim na. 5-6. Vývar robievam na 2-3ke. Na čo nedám dopustiť je časovač- zadám napr 10minut a po uplynutí mi to cca 10sekund pipa a potom sa vypne. Chce to zvyk, ja už keď varím u rodičov na plyne iba nervy chytám 🙈
Na indukciu potrebujes hrnce s dvojitym dnom. Ano, pojde ti aj "plechovy" ale bude sa ti pripalovat a vobec nevyuzijes potencial indukcie. Efektivne varenie na nizkom stupni.
A tie čo teda indukciu máte mohli by ste napísať aké hrnce máte vy 😊 zatiaľ som ešte nepozerala na nete tak si rada nechám poradiť
Ak mas 9 stupnov, tak vyvar ked uz zovrie a nechas len tak prebublavat, tak na 1tke. Ja mam 14 + P a vyvar varim po zovreti na 2-3ke aby len tak obcas bublal.
Chce to len cvik, nie si zvyknuta ;)
Hrnce mam z Metra, tie profi.
Obyč. Tefal 🤷♀️ čokoľvek vhodné na indukciu
Na delimano hrnce a panvice stačí nižší stupeň ako na iné panvice. Najprv ju nahrejem a potom sťahujem výkon tak na 4 z 9 stupňov.
@nafka0483 tiež varím vývar na 2,5 až 3 no niekedy po dlhšom čase na 3 začne vrieť ako divý potom stiahnem na 2,5 až 2 a zase po čase prestane celkom prebublavat tak zase musím pridať stupeň a takto vlastne dookola kým sa neuvari. Ide mi to na nervy a musím to stále sledovať neviem prečo je to tak
Na indukciu si treba zvyknúť, hlavne ak si mala plyn predtým. My sme mali z svokry dolu u nej plynový a hore u nás elektricky a aj to bola zmena pre mňa. Tetaz mame indukciu, je to super. Ale tiež som spočiatku sa učila, čo na akom stupni variť. Ten najvyšší 9 som myslím doteraz ani nepoužila. 😆Hrnce sme kúpili v Merkury market, s označením Indukcia.
Zas ziadne extra special hrnce netreba,aj obycajne smaltove su dobre, ja napr mam v penazenke magnetku, ked kupujem hrniec tak skusim ak drzi magnet tak je vhodny na indukciu, ale inak to mas aj oznacene.
Tiez mi zo zaciatku vsetko prihorelo, ryzu som musela zacat pripravovat upne inak,ako som bola zvyknuta, chce to zvyk a skusenost.
Treba sa na nej len naučiť variť. Časom zistíš ako nastaviť stupne. Ja by som nemenila.
Indukcia okamzite a silno zabera. Ak slanina dymi, teplota je prilis vysoka, uber stupen.