IKEA - obľúbené veci

zosiaa
30. dec 2024

Ahojte, aké veci z IKEI patria medzi vaše obľúbené?
Čokoľvek. Dekorácie, riad, nábytok, utierky... možno niečo z jedla?
Ďakujem.

jana_eyre_2
30. dec 2024

Všetko, ja som veľmi veľký IKEA fanda 😅 dom mám celý zariadený IKEA nábytkom a doplnkami..

personality
30. dec 2024

Kedysi som mala všetko od nich, ale už mám na nich alergiu, začali mi tie veci vadiť, taky strohý lacný dizajn. A všetci to majú, ako uniforma je to 😀

zosiaa
autor
30. dec 2024

@jana_eyre_2 Ja mám ten obchod tiež rada. Bohužiaľ (alebo našťastie) sa tam dostanem raz za uhorský rok tak ma zaujímajú obľúbené veci.

denkabemommy
30. dec 2024

Za mňa pax šatník a toftbo koberčeky do kúpeľne. Synovia majú v izbe kallax. Ale zvyšok bytu by som tam zariadiť nevedela

zosiaa
autor
30. dec 2024

@personality To vážne? Mne sa odtiaľ páči najviac vecí, keď porovnám iné IKEI podobné obchody 😄

zeldia
30. dec 2024

@zosiaa otrasný odpad mám skriňu z Ikea za 800 e a neviem či ju vyhodiť alebo čo s tým. Rovnaku cenu by zobral aj stolár s tým rozdielom že by som bola spokojna.

personality
30. dec 2024

@zosiaa to bude tým, že tam chodís malo. Tak 10-15 r dozadu aj mne sa tam všetko páčilo, ale proste teraz znovu zariadujem a keď sa dá, tak nechcem už nič odtiaľ. Už to mám proste okukane. 🙂 Ale bola by som zobrala aj teraz jednu sedačku, no kvôli mačkám som nebrala koženú a v iných farbách čo bola v zelenej a sivej látková, tak tá sa mi nehodila. Tak som musela kúpiť sedačku inde.

jamimo
30. dec 2024

@zosiaa obliečky Bergpalm
https://www.ikea.com/sk/sk/p/bergpalm-obliecka-...
zatváracie vrecká na mrazenie, to je asi tak všetko.

cimage
30. dec 2024

Deti maju trofast sufliky na hracky, tak to je fayn, velmi rychlo upratane. My mame radi aj poeng, ci ako sa to pise, je to kreslo. Aj teraz tam deti sedia a hojdaju sa. To mame uz asi 15r a je dobre, ze sa daju lupit nove sedaky. Aj v kuchyni mame drobnosti. Velky nabytok nemame z ikey.

albi12
30. dec 2024

Moja najobľúbenejšia časť: prvé poschodie. Velmi veľa malých doplnkov, zbožňujem to tam. Aj keď si nič nekúpim

mamatroch
30. dec 2024

@zosiaa policky mosslanda, kupila som ich uz snad 10 a este zopar ich isto pribudne 🤫🤭
A z "jedla" ta mandlova torta a daim cukriky. Tuzim po tom si raz dat tolko kuskov tej torty, ze uz o nej nebudem chciet aspon mesiac ani pocut 😆
Celkovo mam ikeu ale rada hlavne preto, ze si tam clovek moze vsetko vyskusat, sadnut na kreslo, lahnut na postel, otvarat skrinky, zasuvky... Kedze mame deti, toto bolo pre mna odjakziva uplne super. Ked sme s nimi vosli do ineho obchodu s nabytkom, uz od dveri nas predavacka sledovala az kym sme z obchodu neodisli. Zase aby sme si rozumeli, nie sme horda neandertalcov, tiez nedovolim detom vyliezat na skrine, ci skakat v obchode po posteli alebo sa do postele zlozit v topankach...
Ist do ikey je pre nase deti doteraz hotovy sviatok. Ako male sa hrali, ze tie zariadene izbicky su ich domy a ony su susedy a navstevuju sa...

eliska13
30. dec 2024

@zosiaa sviečky, izbové kvety, veci do kuchyne naberačky, uteráky, osušky, plachty,liečený, rámiky na obrazy, fotky, posteľné prádlo, keby nemali ten hlúpy rozmer.Nabytok sa mi nepáči všetko sa mi zdá ako do garáže na chatu tie regále, taký surový štýl.A ani nie je lacný.
Mandľová torta je vyborna

gladys_07
30. dec 2024

@mamatroch presne. Ked prsi a nemame program, ideme do ikey 😂 maly sa zahra (v ramci slusnosti, vzdy po nom veci dam namiesto), ja sa pokocham, ideme sa najest, na zmrzku a domov.

My mame az na par veci (gauc, kuchyna, maleho postel, matrace) cely dom ikea. Zo tri kalaxy, policky, moj najlepsi kamarat Pax - ako sa nam menia potreby, menim skrine, prikupim, zmenim vnutornu dispoziciu, vymenim uchytky ked sa mi zunuju. Uz trikrat sme ich stahovali a zatial drzia. A vzdy kupim zo dve vrecka kotbularu a mam rychlu zachrannu veceru 👍

jana_eyre_2
30. dec 2024

@zeldia tak ju vráť do IKEA, existuje "druhy život nábytku" (viac ti povedia na oddelení zákazníkov).. vrátia ti nejaké peniaze ak si taká nespokojná a IKEA to predá ako použitými časť nábytku za minimum peňazí..

Ikea má inak viac typov nábytku aby si mohol vybrať každý.. ma lacný nábytok/doplnky, ktoré sú samozrejme z lacnejších materiálov aby mali dostupnú cenu.. potom ma strednú časť nábytku/doplnkov pre ľudí čo nechcú ani najdrahšie ani najlacnejšie riešenie a potom sú aj dosť drahé kúsky, ktoré sú z drahších materiálov aby si vedeli vybrať aj ľudia čo si potrpia.. jednoducho razí politiku, aby si každý s akýmkoľvek rozpočtom vedel vybrať a zariadiť bývanie.. okrem toho, veľmi sa snaží o udržateľnosť materiálov, má mnoho vlastných továrni, kde sa snažia vždy o dobrý prístup k zamestnancom.. ja somokrem ineho fanúšik IKEA aj preto, že majú podľa mňa pekný pohľad na svet kde nechcú nikoho obmedzovať, viac sa snažiť o to aby naša planéta napredovala.. resp.snazia sa o to a aj snaha sa cení..

No a moje obľúbené kúsky? Ako vravím, mám doma všetko z IKEA, nájde sa len pár veci čo nie (a tie čo nie vyrobil môj dedo).. čiže ťažko sa mi zosumarizuje niečo konkrétne.. milujem štýl klasického švédskeho dizajnu, mám rada moju bielu kuchyňu, ktorá by sa hodila aj na chatu (ano mne sa páči práveže ten chatovy štýl, nie studená moderna).. milujem práve tu utulnost čo sa ich nábytkom a doplnkami dá dosiahnuť..

oblecenie99
30. dec 2024

Keby máme IKEU v Košiciach, rozbijem tam polku výplaty každý mesiac 🫣😁 všetko mám rada, mne sa aj ich nábytok páči viac, je taký "iný", plus mi vyhovuje, že sa dá kombinovať (veľmi sa mi pozdáva ich systém SMASTAD do detskej). Za mňa zatiaľ každá vec, ktorú som tam kúpila, bola užitočná.

moonlight1210
30. dec 2024

Pred 16 rokmi sme odtial kupili niektory nabytok (sluzi dobre dodnes, bez poskodeni a rozsypania sa). Vtedy mi ich dizajn vyhovoval. Dost som lutovala, ze nemame viac penazi.
Dnes by bolo za co v pohode nakupovat, ale zmenili dizajn a uz sa mi to tak nepaci. Kupim si uz len sem-tam drobnost. Skor organizery, obcas obliecky a take veci.

Aktualne sa priklanaju viac k dizajnu 70. roky. Co, ak som spravne pochopila, chce byt taka poklona vyrociu zalozenia. Ale mne sa to nepaci. Pockam si, az zase urobia zmenu.

mojemenonikto
30. dec 2024

Majú tam skvelé mrazené lososy 😁 Tiež sa mi celkom páči systém IVAR, ale milujem najmä niektoré názvy ich výrobkov. Nedávno mali koberec s názvom HOVEN. A tak v pražskej IKEA svojho času visel plagát "DOPRODEJ HOVEN". A na Slovensku zase bola zábava s ich predlžovačkou. No povedzte, kto nazve elektrickú predlžovačku "KOPPLA"? 😂

jana_eyre_2
30. dec 2024

@mojemenonikto svedi.. 😉 každý názov v IKEA ma reálny význam.. koppla znamená pripojiť..

Napríklad všetky ikea závesy majú švédske ženské mená..

lija22
30. dec 2024

stoliky mam rada a teraz najnovsie tieto skrinky na topanky. Ale topanky tam nemam, dokonca ani nie su v predsieni. Vyzera to super https://www.ikea.com/sk/sk/p/trones-skrinka-na-...
A taniere. Dokonca musim vyzdvihnut ich klientsky servis, ze akonahle mi prisla poskodena objednavka bez akychkolvek natahovaciek mi poslali novy tovar. Pisala som vzdy cez messenger,

tyriss
31. dec 2024

@zosiaa mrkni na pintereste, instagrame, youtube rozne ikea hacks ako sa da ten uniformny nabytok zmenit a upravit neskutocnym sposobom. Minimalne premalovat dvierka skriniek, nastriekat uchytky, dorobit oblozenie tak, ze skrine vyzeraju ako vstavane. Je toho mnozstvo. Ked tu niekto pise, ze od stolara by to mal lepsie a lacnejsie alebo cenovo rovnake, tak never tomu. Ceny u stolarov su uplne inde a na ikei je super, ze ak sa ti cosi poskodi, tak ten diel hravo vymenis na rozdiel od stolarskeho vyrobku.

zeldia
31. dec 2024

@tyriss zarátala si do ceny od stolára versus Ikea hacks aj materiál a cenu prace? Lebo moja hodinová sadzba je vyssia ako stolára😉

tyriss
31. dec 2024

@zeldia neviem aka je tvoja hodinova sadzba kedze netusim comu sa venujes 🤷‍♀️ iste nie je to pre kazdeho si takto upravovat nabytok. Kto sa v tom najde berie to ako oddych, relax, zabavu, vyzvu, radost z toho, ze sa cosi meni priamo pod rukami. Mali sme moznost bud stolar (a tie sumy boli masaker, pritom drviva vacsina chcela peniaze na ruku bez papierovej stopy, ze cosi robili 🫠) alebo ikea s upravami. Vyhrala ikea a spokojnost.

zeldia
31. dec 2024

@tyriss rozumiem čo tým myslíš len ja mám ľavé ruky a strašne ma takato činnosť nebavi a chlap ešte horšie. Preto o takých veciach ako úprava nábytku ani neuvažujem. Ale keď to niekoho baví ok len nie je to pre každého.

lasona
31. dec 2024

Milujem mandlovu tortu, sirupy, zázvorove sušienky. Plus nábytok, stoličky, stoličky, kúpeľňu mame všetko ikea. Ešteže je tak ďaleko, inak by som tam nechala cely rodicak😆😆

malinovka333
31. dec 2024

Ja mam kuchynu z ikei dala by som si ju aj druhy krat,ziadny sit ani podradna nie je,menili sme skrine kupila som v ikei pax a nemenila by som,regale v spajzi sme kupovali tiez z ilei Ivar a tiez som.spokojna,deti maju izby stuva, matrace som teraz kupovala,postelne pradlo, skrinka a umyvadlo do kupelne,zaclony,zavesy,stolicky,nabytok do obyvacky,ja mam hrnce z roku 2006 a stale su bez poskodenia, rozne dozy misky,proste bud mas rada ikeu alebo nie.teraz sa mi paci sluzba druhy zivot nabytku.tam som zaniesla stare 15r skrine a rozne stoliky.ikea to odomna kupila v cene s ktorou som bola spokojna.

jana_eyre_2
31. dec 2024

@malinovka333 jasné, že nie je podradna - je to najväčší výrobca nabytku na svete, tak to asi o niečom vraví.. len niektorí ľudia už z nejakého princípu neznášajú IKEA, hoci tomu nerozumiem, je to tak.. mám takú svokru 😅 vlastne tam ani poriadne nebola, ale vie že je to škaredé.. 🤷🏻‍♀️

malinovka333
31. dec 2024

@jana_eyre_2 no ja som sa od voac ludi stretla s tym nazorom ze pre boha kuchyna z ikei ze to musi byt rosypane. Muz sa najskor divno tvaril ked som povedala ze chcem z ikei ale boli sme ju pozriet a bol prekvapeny. Skladanie na 1* moj mi ju celu sam zlozil primontoval na stenu.ako ha neviem co si niekto mysli ze kde to ten stolar kupuje ked je to akoze podla nich kvalitnejsie. Mne sa paci aj moznost ze tu mozem hocikedy hocico zmenit ci skrinky ci policky dvierk.hned si to v ikei kupim a pasuje mi to.zatial co stolar to musi dorobit alebo objednat..a teda videla som par kuchyn od stolara a teda nic moc kvalita.fugy doriesene kadejakymi listami, a ked vidim ze niekto napise ze im sa neda vyskladat kuchyna tak im ju musi spravit stolar tak mam dost. Podla mna sa da kazdemu navrhnut ikea aj atypicka.a zasa za taku cenu ako som mala v ikei kuchynu by mi ju neurobil ziadny stolar.Tak isto aj skrine sme kupovali v black red white a po 4r mi zacali liez na nervy tak som bola pozriet v ikei a za mna lepsie ako vstavane.tiez milion moznosti vnutorneho vybavenia.ale ano pre niekoho je to podradne tam nakupovat hlavne ren co tam nebol a frfle na vsetko.

malinovka333
31. dec 2024

@jana_eyre_2 mne je to jedno.ja tam nikoho nenutim nakupovat 😊

hubka51
2. jan 2025

Pre mňa je ist do Ikei ako sviatok alebo ako pre deti kolotoče 🙈😁 Mne sa páči že tie nábytky sú variabilne a dajú sa kombinovať vždy inak.My máme doma komody malm máme ich už min.6r a sú vždy super.Maloktoré pokiaľ si nedáš urobiť na mieru sú tak hlboké a priestranné.A dcéra má seriu kallax aj pre syna idem zriadiť izbyčku s touto seriou a obývačku máme tiež ikea 🤭

zosiaa
autor
2. jan 2025

Dievčatá veľmi pekne všetkým ďakujem za užitočné typy. Nákupný zoznam sa mi poriadne rozšíril 😉