Ikea kuchyňa - skúsenosti

dadika2535
5. jan 2022

Čaute 🙂

Aké máte prosím skúsenosti s Ikea kuchyňami? Prípadne čo zavážilo, že ste si ju vybrali? Pomer cena a kvalita? Navrhovali ste si ju sami v programe alebo ste využili ich služby vytvorenia návrhu? Montovali ste si ju sami alebo ste to nechali na nich?

Vopred ďakujem za všetky rady a skúsenoti 🙂

ailiba
5. jan 2022

@dadika2535 my sme určite za. Dá sa ľubovoľne vyskladať, dokúpiť. Skladal ju môj muž s mojim ockom. A perfektne sedí. Zavažila iste aj cena, aj možnosť kombinovať, dokúpiť veci, riešenie priestoru, praktickost... My sme nešli podľa programu. Mam šikovných chlapov.

dadika2535
autor
5. jan 2022

@ailiba kupovali ste od nich aj spotrebiče? pretože toho sa obávam, že to nebude sedieť

emalka
5. jan 2022

Mame uz 7 rokov, cast sme si namontovali sami, cast nam montovali majstri (zo zdravotnych dovodov, nebolo to nutne). Spotrebice sme brali od nich, plynovu dosku a elektricky sporak, chladnicku sme uz mali. Ta je teraz samostatne stojaca ale ked nam raz odide tak si dame nejaku vstavanu do ich skrinky.
Navrhovali sme si ju sami a potom nechali skontrolovat v studiu, ci tam nevidia nejake blbosti ktore nam usli. Stale funguje ako aj na zaciatku, cisti sa tiez velmi lahko, nemam co by som jej vytkla. Nemali sme zatial ziadny problem s nicim, ani so spotrebicmi ani so skrinkami. Jedine s pracovnou doskou - mame drevenu a niesme natolko disciplinovani aby sme sa o nu pravidelne starali, takze aj tak vyzera. Utesujeme sa ze je to "patina" 😂, no o par rokov ju asi dam vymenit za nieco vhodnejsie pre lenivych ludi 😁

dadika2535
autor
5. jan 2022

@emalka ďakujem krásne za odpoveď, my by sme chceli pravdepodobne / uvažujeme nad kamennou pracovnou doskou

ysseba
5. jan 2022

@dadika2535 Máme kuchyňu z Ikea. Navrhli sme si ju sami, zmontovali nám ju oni. Prečo sme si ju vybrali? Pretože sme kupovali a súčasne zariaďovali celý byt, tak priznám bez mučenia - kvôli cene, hoci sme ani zďaleka nebrali tie najlacnejšie materiály. Inak máme aj všetky spotrebiče od nich, opravára sme už mali na digestor, 2x na umývačku a rúru tiež 2x a na tretíkrát nám ju vymenili za úplne novú. Inak spotrebiče hoci "naoko" sú bez značky na štítkoch je vidieť, že sú to Whirpool a Electrolux. Ja som sa opravára na rovinu opýtala, že či sú tak kazové preto, lebo sú z Ikea, povedal, že nie. Ale neviem. Bývali sme v dvoch podnájmoch a v jednom malom svojom byte, ale problém so spotrebičmi sme mali len s týmito. Ale tak možno náhoda, i keď na také náhody moc neverím.
No.... Bilancia.... Kuchyňu používame 4 roky. Na prvý pohľad je pekná, na druhý, keď sa pozriem lepšie, tak vidím opotrebenie. Ja viem, používa sa, tak musí byť opotrebovaná. Ale v bývalom našom byte sme mali linku od stolára a tiež sme ju mali 4 roky a bola v úplne inom, lepšom stave. Takže viem porovnať. Možno keby to bola moja prvá kuchyňa, tak ti poviem, že úúúplna paráda, ale keďže vidím rozdiel od poctivej práce stolára a pásovou výrobou, tak ti poviem, že od stolára je to rozdiel.

rdx3000
5. jan 2022

Mám kuchyňu z ikea a som veľmi spokojná 🙂 oni fakt myslia na všetko 🙂

dadika2535
autor
5. jan 2022

@ysseba ďakujem za reakciu🙂 úprimne rozhodujeme sa hlavne teda kvôli priaznivejšej cenovej kalkulácii pre Ikea kuchyňu

jana_eyre_2
5. jan 2022

Máme jednu už 12ty rok.. už samozrejme nie je to čo to bývalo, ale ja ikeu jednoducho milujem.. mám ňou zariadený celý dom, vlastne jediné čo nemám z IKEA je nábytok čo vyrábal môj dedo, alebo čosi môj muž a skrine na mieru.. inak úplne všetko je ikea.. aj s kuchyňou som spokojná, hoci po 12tich rokoch skúsenosti by som si ju navrhla inak a v nasledujúcich rokoch si ju vymeníme.. opäť za ikeu.. zatiaľ ale vydrží tá stará..

dadika2535
autor
5. jan 2022

@jana_eyre_2 áno, práve na odporúčanie ľudí, ktorí ju majú tiež 10 rokov uvažujeme práve nad ňou. Vlastne oni len vymenili tie systémy do skriniek a je zrazu ako nová a moderná 🙂

jana_eyre_2
5. jan 2022

@dadika2535 áno presne aj to sa mi na IKEA páči, že vynovis len časťou a je to.. len my máme ešte ten starší systém, tak neviem či ten nový je kompatibilný, ale veru vždy obzerám.. mne sa aj štýl veľmi páči..

emv
5. jan 2022

My ju práve skladáme 😍

marianna_peskova
6. jan 2022

Máme kuchyňu IKEA štvrtý rok a je skvelá, krásna ako na začiatku. Však sa o ňu aj dobre starám. Vybrala som si ju kvôli nižšej cene, dizajnu a že mi s plánovaním pomohli v Ikei zadarmo. Poskladali sme si ju sami, nebol s tým problém.

simik411
6. jan 2022

Máme v dome už 5.rok a je ako nová, nemenila by som nikdy kamoška má od stolára podobnú našej úchytky má iné to hej ale skrinky lesklé no rozdiel maličký akurát naša stala 2tis presne a ich 8tis. Bez spotrebičov.. dosku nám robil stolár na ňu máme do Ucka tvár a potrebovala som barové sedenie viac širšie ako majú oni. Neolutujes kupuj
A robila som si ju sama v ich programe, oni skontrolovali či sedí všetko a montoval ju môj muž sám. Takto sa oplatí keď si zavoláš priamom ich na montáž vyjde to už dosť ako celok keď tak nejakého známeho chalana ktorý lacnejšie urobí ..

dadika2535
autor
6. jan 2022

@emv Teším sa s Vami😍

dadika2535
autor
6. jan 2022

@simik411 ja sa bojím toho skladania :D, že niečo nebude sedieť a je pravda, že keď som si to dala do ich kalkulačky, tak skladanie vyšlo cez 1800 eur, čo je iný prepal :D

tatiana130
6. jan 2022

@dadika2535 skladanie je velmi jednoduché. Taká stavebnica pre dospelých. A vyhoda je, ze všetko je zvlášť , tak sa da kedykolovek nieco vymenit/nahradit. Dokonca sa dá vratit aj poskladaná skrinka-len nesmie mat poskodenia.

simik411
6. jan 2022

@dadika2535 ako píšu baby ozaj je to skladačka ja síce sama asi nedám ale podľa mňa chlap hociktorý zvládnem oni majú fakt ľahučké a návod do bodky presný. Určite by som nedala im skladať to sa navýši a to už máš skoro u stolára aj cena nejakého .. sami poskaldat jednoznačne..

matafuskova
6. jan 2022

@dadika2535 áno máme a super... A super aj cena.

sonlom
6. jan 2022

Ahoj, my mame Ikea kuchynu rok. Zatial sme velmi spokojni. Spotrebice tiez z Ikea (paci sa mi ze 5r. zaruka a od znamej viem ze maju dobry servis na ne, opravar pride domov, opravi ak sa da).
Toto je za poslednych 10 rokov nasa tretia kuchyna (Dan Kuchen, Decodom a teraz Ikea) takze viem porovnat. Kvalita prevedenia bola pri tych prvych dvoch o niečo lepsia (napr. kovania) ale nie o tolko lepsia aby som uz bola ochotna zaplatit za kuchynu 8000. Ak by som mala znovu vyberat, tak pojdem znovu do Ikea kuchyne, aj spotrebicov (tie Lagan su Whirpool ale tie drahsie rady su Elektrolux myslim a tie su fajn)
Co sa tyka montaze, ta sa mi zda u nich draha. Ja som nasla cez bazarovu stranku pana co sklada kuchyne z Ikea a zaplatila som minuly rok 300 eur (kuchyna 3x2,7 m ale ziadne horne skrinky)

zuzliq
6. jan 2022

@dadika2535 ahoj, máme kuchyňu už 10 rokov, vec problémov. Dokonca sme ju rozmontovalu a dávali na iné miesto. Navrhovala som si ju sama na štvorčekovom papieri, ten program mi nevyhovoval. Dokonca som si navrhla rohovú skrinku, použili sme hornú. Montoval ju môj muž, len vrchnú dosku osádzal stolár kvôli tesnému spoju. Spotrebiče mám iné, sedeli perfektne, tie rozmery sú štandardizované. Mne vyhovoval pomer cena/kvalita. Stolára sme dobrého nepoznali, preto sme šli týmto smerom.

zuzliq
6. jan 2022

Malo byť bez problémov

lenka188
6. jan 2022

@dadika2535 mam uz druhu kuchynu z Ikea a je super. Nie je to take super ako na mieru od kvalitneho stolara, ale pomer cena vs. kvalita je vyborna. A aj ak ta tlaci cas, tak je to dobra volba, na kuchynu na mieru sa dost dlho caka.
Niektore spotrebice mam z Ikea a niektore nie (vstavanu ruru a vstavanu umyvacku mam inu), sedi to uplne v pohode. Mali sme od nich vstavanu chladnicku (inak je to Elektrolux, oni to tam nepisu, ale su to Elektrolux chladnicky), teraz cerstvo sa nam pokazila, prisiel technik, napisal, ze neopravitelna a este v ten den sme mali novu. Na spotrebice maju zaruku 5 rokov. Takze ak nechces minut kopu penazi za kuchynu na mieru, tak Ikea je z mojho pohladu dobra volba. A pri stavani bude urcite vsetko sediet. Toto ma Ikea vymakane, nikdy nam este ziaden srob nechybal, nikdy neboli nejake diery zle navrtane...

ailiba
6. jan 2022

@dadika2535 nie, spotrebiče nie... Treba všetko dobre pre merať. Ale kamoška ma tiež od nich kuchyňu aj spotrebiče a je spokojna🤷‍♀️... Ale my sme už spotrebiče mali.

sivana09
6. jan 2022

Neviem, co sme to my za ludia, asi sme divni, ale my sme nespokojni. Po dvoch rokovh sme uz museli menit kopec celnych dosiek co sa zduli, opuchli, osupali - najhorsie boli tie na umývačke, ta sa po roku prestala kvoli napucanym dvierkam sama otvárať - umyvacka tiez z ikey. Chladnicka z ikey, to bol najväčší horor, katastrofa. Tu sme tiez vymenili po dvoch rokoch. Digestor je ok. Ak chcete dosku z pravého kamena, to je teda uz premiova trieda, ja by som urcite isla do kvalitnejsej kuchyne..
Na druhu stranu je na ikey pohodlne to, ze mozes kedykoľvek čokoľvek jednotlivo vymenit, no urcite som radsej za kvalitu, ako za kvantitu výmien... :D

sivana09
6. jan 2022

A este mam z ikey pracku, ani ta sa mi nepaci :D ale aspon este funguje - stvrty rok. Ostatne spotrebiče mame AEG, novu chladnicku LG, tie su neporovnatelne lepsie.

rbenko
2. mar 2022

Bacha, ceny šli tento rok hore 20-30%