Ikea kuchyňa

7. nov 2024

Ahojte, chcela by som kuchyňu z Ikei a mám pár technických otázok. 😀 Čo je lepšie, keď si s nimi neplánujem stretnutie ohľadom návrhu kuchyne alebo si to môžem ísť rovno vybrať do skladu a potom ísť na tie dopravné služby? A máte niekto skúsenosti s montážou? Cenovo ako vyjde? Alebo je lepšie si to robiť sám pripadne s inými majstrami? Len ja mám momentálne tak, že aj zásuvky mám odokryte, neviem či aj toto oni riešia pri montáži, ak mám zásuvky v mieste zásteny.
A ešte ako je to s pracovnou doskou? Vyrežú mi tam otvory na drez a varnu dosku nejako na objednávku alebo to sa rieši až pri montáži alebo ako? Tak isto skrátiť pracovnú dosku.
A keď prídu robiť montáž, tak zapoja aj spotrebiče, ktoré nebudú z Ikei? Asi nie. 🤔 Rozmýšľam, že ako to bude pre mňa najlepšie. Kúpiť, poskladať si skrinky a objednať nejakého majstra, aby mi zapojil spotrebiče, zásuvky, navŕtal to do steny.

alexxxx111
7. nov 2024

My máme rohovu kuchynskú linku z ikei aj so spotrebičmi a vyšla nás okolo 5000 €. Naplánovali sme si ju v ikei a dali priniesť. Montovali sme si ju sami, mám šikovného muža, zvládol to spolu s jedným kamošom za cca 2 dni. Otvory na pracovnej doske sme si vyrezavali sami aj veci tomu podobne 🙂

autor
7. nov 2024

@alexxxx111 asi to takto bude najlepšie, vyrezať si sám a na mieste 🙂 Len ja to majstrujem ako sama žena, tak aby som neurobila blbosť vieš, že kúpim a potom zistím, že to sa nedá sám si vyrezať 😀

crazy_cat_lady
7. nov 2024

my sme si davali robit linku tiez v ikey, mali sme stretnutie osobne ohladom planovania atd.. ale teraz s odstupom casu, by som si tu linku asi dala radsej spravit stolarovi :D vtedy by ma to vyslo bud cenovo podobne, alebo lacnejsie. teraz by som si tym uz taka ista nebola :D

autor
7. nov 2024

@crazy_cat_lady myslíš, že stolár vyjde menej?

veronika150999
8. nov 2024

@crazy_cat_lady gramatika

crazy_cat_lady
8. nov 2024

@autor tazko povedat, teraz uz mozno ani nie, ale ak by si si nasla nejakeho overeneho, ktory by ti vedel spravit navrh zadarmo, prip. za nejaky mensi poplatok, mozes skusit a uvidis 🙂

tarvika
8. nov 2024

mam z ikea linku, za mna bezkonkurencna cena, aj spotrebice su kvalitne a cenovo vyborne. Vyslo to i s montazou 2x lacnejsie ako stolar. najprv si daj s nimi stretnutie, za to sa plati ale potom sa to odpocita z ceny linky. rovnako je za mna vyborne ked to pridu sami zamerat, ten co meral mi este dobre poradil nejake veci. Jedine negativum bolo, ze vela veci nemali na sklade a nedoviezli vsetko naraz. A niektore veci som si musela ist potom doviezt sama, nastastie uz iba mensie kusy.

minesasubu
16. nov 2024

@mariynka umývačku niekde vedla toho rohu to ešte nemam rozmyslené to sa poradim so stolarom ako to bude vychádzat nakolko tam chcem šupliky vysuvacie do rohu
ako je na foto

brrunetkaa
16. nov 2024

Keď sme plánovali kuchyňu, tak sme boli aj v Ikei a rozdiel medzi ňou a kuchyňou na mieru (rozumej žiadne slepé skrinky na konci kuchyne ale prispôsobená dĺžka skrinky aby sa využil priestor na maximum) a rozdiel v cene asi 500€.
Ešte dodám, že steny v byte sú často krivé a stolar alebo kuchynské štúdio, ktoré reálne aj vyrába skrinky na mieru to po zameraní vie prispôsobiť. Nám vyšli rozmery Napr 54,6 cm a takú aj skrinku mame, nie že 50cm a zvyšok dáme záslepku k stene…Vyrezanie na umývadlo aj varnú dosku riešili oni a montáž trvala pol dna aj upratanim si po sebe. Do Ikei by som kuchyňu nešla riešiť

autor
16. nov 2024

@brrunetkaa a vieš mi dat kontakt na toho stolára?

brrunetkaa
16. nov 2024

My sme nemali stolára ale kuchynské štúdio, kde im to ale vyrábajú na mieru pozri si kuchyneprekazdeho.sk stretnutie je bezplatne a objednajú si ta na presný čas aby sa venovali iba tebe. Sú v Ba

autor
16. nov 2024

@brrunetkaa ďakujem, prosím Ťa a kedy si si tam dávala robit linku? Vieš mi prosím napísať koľko stala a aká je veľká? Tak samozrejme ak by bol rozdiel v cene nie taký markantny medzi ikeou a týmto, tak si radšej vyberiem toto.

brrunetkaa
16. nov 2024

Minuly rok v júni boli zamerať vyrobená asi cca začiatkom augusta ale sťahovali sme sa až v novembri a dovtedy ju mali bez poplatku a problému uskladnenú. Cela mala dokopy cca 5m a cena okolo 6000 bez spotrebičov. Vyberali sme si ale tu najvyššiu kvalitu čo ponúkali a aj dosku z tej drahšej kategorie. Išlo by to aj za menej. Najviac super bola montáž z ich stany. Dopredu dohodnutý deň a čas dodržaný na minútu presne a nenechali po sebe ani smietku. Veľmi mili a slušní chalani. Celkovo aj ten prístup od majiteľov sa mi páčil, nakoľko oni dvaja (manželský pár) si všetko rieši sám. Nejde to cez xy ľudí a vedia dobre poradiť čo sa farieb/vzorov týka aj vzhľadom na zvyšok priestoru keďže mame spojenú kuchyňu s obývačkou. Minimálne za nejakú konzultáciu to tam stojí určite.

gemerka17
16. nov 2024

@autorka - teraz som riešila aktuálne kuchyňu vo svojom byte. Dĺžka cca 4,5 metra. Dali sme si nacenit v xxxlutz, v štúdiu LBK interier a potom aj v kuchyne pre každého. Zistila som, že ceny sú veľmi podobné ak pôjdeš do plus mínus toho istého ako napr. vstavane spotrebiče, skrinky po strop.
Za mňa tiež odporúčam kuchyne pre každého. Skvelá komunikácia, výborný montaznici, všetko odkomunikovane na urovni, čas dodrzany, resp. nam prišli montovať o týždeň skôr. Vyšlo to 8000 eur + spotrebiče. Minule som v ikei čítala recenziu ako im dodali linku a na kuchynsku dosku cakaju 1,5 mesiaca. To by ma vykotilo.

adamfr
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
adamfr
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
adamfr
Odpoveď bola odstránená
Zobraz