Hučiaca chladnička

handanovicova
3. nov 2021

ahojte, máte niektorá skúsenosť so super hučiacou - vstavanou chladničkou?

Priateľ kupoval vstavnú chladničku zn. Whirpool ART 9811 SF2 a teda je to pekná hysterka.

Zapojenú ju máme od mája a postupne začala robiť rámus. Keď sa zapne tak je to príšerne počuť. Nie je to také znesiteľné hmkanie ale ako keby pri vás sused ticho vŕtal :/

V lete ako začalo byť teplo to začínalo byť neznesitešné s tým že rámus presahoval dobrých 60dB. Niekedy šla takto prakticky nonstop, teraz v zime je kľudnejšia...ak ju tak často neotvárame.

Čo robiť?

Reklamácia? Čo keď zrovna, keď príde technik bude mať kľudné obdobie a budú nás považovať za bláznov napriek tomu, že to máme natočené?

Za každý názor ďakujem 🙂

link na chladničku:

https://www.datart.sk/kombinacia-chladnicky-s-m...

kitycat
3. nov 2021

@handanovicova nam hrozne hucala s tym 6tym zmyslom, a museli sme prepnut to mrazenie na nieco ine a potom sa ukludnila

deti95060810
3. nov 2021

nemáte niečo pri motore spadnuté alebo nie je blízko steny .... nám vtedy hučala

niekto2hy
3. nov 2021

@handanovicova nahrat video

palisko
3. nov 2021

Skontrolovať vodováhou, či je dobre vyvážená.Alebo či nemá kontakt s tvrdým povrchom /okrem nôh samozrejme/

niekto2hy
4. nov 2021

@handanovicova Treba to ukazat servis technikovi.

66kikusa66
11. nov 2021

@handanovicova ahoj, my mame tuto chladnicku od augusta, presne toto iste nam robi ... huci ako helikoptera, uz som 2 krat reklamovala. Raz nam pan vymenil riadiacu jednotku ale nepomohlo, druhy krat uz vybral chladnicku a len vzadu pri motore robil nieco... teraz je to lepsie, ale este stale huci.. hovoril ze tieto chladnicky uz su take ze hucia
.. no som neskutocne sklamana, lebo mala som tuto istu chladnicku len starsi model a ziadny problem, ani som nepocula, ze mame chladnicku... no ale tato, ja uz fakt neviem co mam robit... samozrejme ked tu bol opravar chladnicka nerobila nic, tak aj ja mam video aj to videl a odpoved, ze to aj bude robit... neviem ci mam zase volat a reklamovat ale na co ked aj tak ten isty opravar pride a povie ze to bude aj nadalej robit.... ja by som chcela aby nam vymenili ale zatial to tak nevyzera kedze ,,chladnicka je takato,, 😥😥

brembo
4. feb 2022

nám takto hučala mraznička postupne sa to zhoršovalo až dospela do štádia leteckého motora. Bol vadný kompresor,cena opravy o 30% nižšia,ako nová. Musel by sa menit kompresor.