Huby v kvetináči izbovej rastliny

kacenocka2
11. jún 2022

Našla som v kvetináči huby, neviem co to znamená.. Nikdy som to nezažila ani nepočula

jaruska1992
11. jún 2022

@kacenocka2 znamená to, že máte výborný substrát.

zuzanna33
12. jún 2022

@kacenocka2 Niečím si to podhubie podporila či už spomínaný substrát alebo prílišná vlhkosť v prostredí či v črepníku 😅🍀

viestta
12. jún 2022

Znamená to okrem dobrého substrátu aj to, že ma privela vody

kacenocka2
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viestta
12. jún 2022

@kacenocka2 keď máš ten kvetináč v obale, tak ho podsyp vrstvou štrku, pretože takto sa ti môže stať, že ten kvet utopis

kacenocka2
autor
12. jún 2022

@viestta privela vody, mokry substrat bol.len zaujimave ze kvetine nic neje, je pekne zelena. Myslite ze ked ju presadim nepokazim to? Ta pleseň je aj medzi koreňmi 🙂

viestta
12. jún 2022

@kacenocka2 nič s nou nerob. Substrát je perfektný, keď sú v ňom podhubia húb. Bez nich by rastlina nemohla prijímať živiny. Kým nevyzerá, že umiera tak jej tam je dobre. Ale dlhodobé alebo pričasté preliatie substratu máloktorá ustoji, väčšinou umru na zhnité korene. Takže teraz ju nechaj riadne preschnut, zožeň ten štrk pod kvetináč, aby zas nestala vo vode, keď ti ujde ruka.

kacenocka2
autor
12. jún 2022

@viestta ja som ten substrát vysypala, nemohla som na to pozerat🙂ale mam novy ze ju do noveho presadim?!

viestta
12. jún 2022

@kacenocka2 rob ako chceš, zbytočne si si pridala robotu

kacenocka2
autor
12. jún 2022

@viestta ten substrát by sa ešte spamätal? Tak ho dam naspäť, ked trocha preschne..

viestta
12. jún 2022

@kacenocka2 nechaj ho preschnut a použiješ inokedy