Našla som v kvetináči huby, neviem co to znamená.. Nikdy som to nezažila ani nepočula
@kacenocka2 Niečím si to podhubie podporila či už spomínaný substrát alebo prílišná vlhkosť v prostredí či v črepníku 😅🍀
Znamená to okrem dobrého substrátu aj to, že ma privela vody
@kacenocka2 keď máš ten kvetináč v obale, tak ho podsyp vrstvou štrku, pretože takto sa ti môže stať, že ten kvet utopis
@viestta privela vody, mokry substrat bol.len zaujimave ze kvetine nic neje, je pekne zelena. Myslite ze ked ju presadim nepokazim to? Ta pleseň je aj medzi koreňmi 🙂
@kacenocka2 nič s nou nerob. Substrát je perfektný, keď sú v ňom podhubia húb. Bez nich by rastlina nemohla prijímať živiny. Kým nevyzerá, že umiera tak jej tam je dobre. Ale dlhodobé alebo pričasté preliatie substratu máloktorá ustoji, väčšinou umru na zhnité korene. Takže teraz ju nechaj riadne preschnut, zožeň ten štrk pod kvetináč, aby zas nestala vo vode, keď ti ujde ruka.
@viestta ja som ten substrát vysypala, nemohla som na to pozerat🙂ale mam novy ze ju do noveho presadim?!
@kacenocka2 rob ako chceš, zbytočne si si pridala robotu
@viestta ten substrát by sa ešte spamätal? Tak ho dam naspäť, ked trocha preschne..
@kacenocka2 nechaj ho preschnut a použiješ inokedy
@kacenocka2 znamená to, že máte výborný substrát.