Baby som sama s dcérou v starom rodinnom dome nejaký hromozvod tu je ale tu tak trieskaju blesky nikdy som to nezažila keby to buchlo do domu čo sa stane prosím pomoc strašne sa bojím muž spí jak zabitý
Uplne v najhorsom pripade odpali elektrosptrebice v dome.Vytiahni ich z elektriky a chod spat.
Pokial si v dome,si v bezpeci.
Ovela horsie by to bolo v horach😉,bez strechy nad hlavou.
Neboj sa, neurobi do strechy dieru.
kde je taká búrka? nočné sú najhoršie.Dúfam že sem to nepríde.Neznášam nočné búrky to sa vždy nič nevyspím
Si sama s dcérou v dome a muž spí. Tak koľkí ste? 🙂
Asi ta to nepotesi, ale ak mate stary dom a stary bleskozvod, je sanca ze je pokazeny a nefunkcny (zhrdzaveny, roztrhnuty). Na bleskozvod treba pravidelne inspekcie a opravy.
@beata_k si si ista? Stalo sa asi 10 rokov dozadu, ze blesk udrel do domu a zrobil durchom celeho domu od strechy az do pivnice dieru s priemerom 1 meter...
Keby nastal priamy uder blesku do domu, tak ste najskor v prdeli. To ti hovorim uprimne. Nastastie ta sanca je asi jedna k bilionu, takze dont vory, bi hepy
A ak mate okolo seba skor vyssie budovy tak by najskor trafil tam ale ako sa vravi, nic nie je 100% 🙂
Na starom dome bleskozvod asi je nefunkčný, treba si ho dať skontrolovať revíznemu technikovi, tam sú lehoty ako často treba bleskozvod kontrolovať.
MOji rodicia nemaju bleskozvod roky rokuce a chvalabohu nic sa nestalo..
@thirstymonk A co jej mam napisat? Boj sa o svoj zivot v dome a nespi do rana? Ved uvazuj. Sanca je mala, tak nech sa ukludni a ide spat.
Aj na nový dom sa dáva skontrolovať bleskozvod a je od toho správa, raz som to pozerala tak tam bolo napísané, že o tuším 5 rokov dať znovu prekontrolovať, lebo to zhrdzavie.
Keď sa niečo stane, tak aj poisťovňa pýta doklad, či bol funkčný bleskozvod.
Dobry vecer, uz neviem koho sa kde pytat. Je mozne, ze bleskozvod sposobuje vibracie v dome? Cez den to tak nevnimam....akonahle zalahnem samozrejme, ze pokial zaspim tak to potrva neskutocne pocujem hukot...zo zasiviek vsrtko povytahovane, uz som muza nahnala hlavny istič pred domom vypnut, vsetko bolo odstavene a aj tak huci....ja nemozem spat, nervy mam z toho...i štuple skusam, sluchadla uz mi ani hodinky nevadia, co v bytovke som vsetky pomenila co tikali, ja aj nabijacku z mobilu pocujem...ale od kedy sme v dome, šialenstvo 🙄 chodim po dobe hladam, vypinam a nic...no furt huci....tak ci to nemoze byt hromozvod
Keď máš bleskozvod ten odvedie blesk do zeme a nič iné sa nestane.