Ahojte, chcem sa opytat ci je nejaky rozdiel medzi husacím a kačacím perím. ( To ze ide o rôznu hydinu viem- ak by mi niektora chcela objasnit). Skor ma zaujima " kvalita" peria. Vyhrevnost, vaha/objem..... Chcem kupit nove kvalitne paplony z peria na zimu. A ako decko pamatam ze babka " šklbala" na perie len husky aj ked mali aj vela kaciek. A este doplnujuca otazka- Aku mate vahu paplonov. Chcela by som teplucke no nie take ze mate pocit ze paplon vazi tonu. Dakujem.
@zuzinka888 Ja už by som išla radšej do husacieho. Mne vankúš s kačacím tak trochu "smrdí".
A ako bolo vyššie spomenuté, hľadaj s vyšším podielom páperia.
@zuzinka888 Máme paplóny od firmy termop.sk
Spokojnosť nadovšetko. Skúste pozrieť ich stránku. My s mužom máme variantu Premium (50 % husací páper, 50 % husacie perie), dcérke sme kúpili varianru Luxus ( ešte ľahší, ešte výhrevnejší, 100 % husací páper).
Majú veľmi kvalitné výrobky.
Z kacacieho peria sa nikdy paplony nerobili, lebo je mastne a tazke. To len v "tejto dobe" robia vsetko zo vsetkeho. Ja som mozno rovesnicka tvojej babky, nieco si pamatam 😃. Napriek tomu 45 rokov prikryvky z peria nepouzivam. Naposledy na strednej skole, ked sme mali ustredne kurenie na koks a cez noc sa neprikladalo. Od kedy je plyn, pouzivam paplony s umelou vyplnou, su lahke a pre mna dostatocne hrejive. V noci mame 21,5°C.
@oli18 ved aj ja si pamatam, ze len husky sklbala. My name tiez okolo 21 ale ja som taka zamrznuta a manzelovi je horuco aj pri 18 spava " nahaty" a ja pod paplonom +2 deky a hrube pyzamo.🤣🤣
@zuzinka888 mne velmi pomohlo flanelove pyzamo,flanelova plachta aj obliecky na zimu.som strasne zimomriva.ale toto mi aj pri 18 stupnoch dostatocne vyhovuje
@zuzinka888 ako mozte spat v jednej posteli 🤣
@vanilkovazmrzka ved toto. Muz mi hovorí ze je jednoduchsie prekopat tunel- Višnove ako sa dopracovat cez tie deky a paplony ku mne🤣🤣🤣. Spavam v nich zrolovana ako mrtvola v koberci🤣🤣🤣.. Takze hladam sposoby ako mu to ulachcit.
@zuzinka888 🤣🤣🤣🤣
@zuzinka888 máme poťah na matrac z merina, teplé plachty a ja mám merino prikrývku. Plus, ak je moc zima, flanelove pyžamo.
@zuzinka888 to je jedno či hus alebo kačka. Teplé budú obidva. Ak chceš extre jemný nadýchaný tak hľadaj vyšší podiel paperia ako peria. Ale to už sú iné sumy za paplón.