Pekný deň mam taky problém používam Ariel na biele a periem sním všetko a zacaly sa mi robiť na tmavom oblečení hrdzavé škvrny neviete čím to môže byť ci prejsť na práci gél alebo niečo iné ďakujem za rady
Pracie prostriedky na BIELU bielizeň obsahujú BIELIDLÁ. Takže Ti to tmavé oblečenie odfarbilo (podobný efekt, akoby si pridala do prania savo).
@peter4729 Ariel na biele a perím s tým všetko 😀 určite neper farebne s niečim čo sa ma dávať na biele 😇
@simona1998 a aký prášok mam teda používať na farebné
@peter4729 na farebne pouzivaj prasok/gel na farebne. Na cierne a tmave pradlo pouzivaj gel na cierne a tnave pradlo. Na biele pouzivaj prasok na biele, ak bieleho nemas vela, supni ho k farebnemu. Ako uz bolo spominane, prasky a gely na biele obsahuju bielidla takze rozhodne by som s takym prostriedkom neprala ciernu a tmavu bielizen...
podla mna je to kombinacia faktorov. moze ist o nevhodny agresivnejsi praci prostriedok, ale aj nekvalitne farbenie latky. tiemoje uteraky sa odfarbili asi 3ks, viac ich nemam. pouzivaju sa na ruky, no naprm osuska sa neofarbila, ale tam moze byt aj rozdiel v pouzitiumyvacieho prostriedku - sprchac/mydlo. ak sa dobre nezmyje, no aj tak si myslim, ze by sa tym latka nemala odfarbit. a dokonca neviem ci to nebolo odfarbene mimo prania. uz je to dlho, nepamatam si. som si komplet vtedy menila uteraky v kupelni, chcela som si ich farbne zladt a hend toto. ma skoro vystrelo.
@peter4729 my tiež mame vanish a nikdy mi to nezničilo žiadne oblečenie , podľa mna je vanish fajn
@peter4729 mala som taky fajn sprej, no dosiel mi. teraz mam neico z DM, no rada by som nieco v spreji. ja nejak moc skvrny neriesim, na oblecku, co niekam nosime ich zas tolko nie je, ked sa stane, ze sa niecim rizikovym zaspinime, tak sa to snazium hlavne co najskor oprat. ak su to domace veci, tam nejak moc neriesim. mma ma oblecko tmave, vsetko cierne, ci sedive, tam skvrny moc nei su. dcera ma farebnejsie, ale ako co. uz tiez nepreferuje zas take rozne farby, leginy, ci nohavice ma skroo vsetky tmave.
@simona1998 tak to bude asi práškom
fuha, taketo nieco sa stava, pri odfarbeni tmavej latky, mne sa porobili flaky na hnedych uterakoch a netusim preco. uteraky boli nove. stalos a to len an zaciatku a teda pouzivame take,a lerozculuje ma to.