Hrdzavé škvrny na tmavom oblečení

peter4729
5. feb 2022

Pekný deň mam taky problém používam Ariel na biele a periem sním všetko a zacaly sa mi robiť na tmavom oblečení hrdzavé škvrny neviete čím to môže byť ci prejsť na práci gél alebo niečo iné ďakujem za rady

majamat
5. feb 2022

fuha, taketo nieco sa stava, pri odfarbeni tmavej latky, mne sa porobili flaky na hnedych uterakoch a netusim preco. uteraky boli nove. stalos a to len an zaciatku a teda pouzivame take,a lerozculuje ma to.

peter4729
autor
5. feb 2022

@majamat a čo používaš aký prášok

janne318
5. feb 2022

Pracie prostriedky na BIELU bielizeň obsahujú BIELIDLÁ. Takže Ti to tmavé oblečenie odfarbilo (podobný efekt, akoby si pridala do prania savo).

simona1998
5. feb 2022

@peter4729 Ariel na biele a perím s tým všetko 😀 určite neper farebne s niečim čo sa ma dávať na biele 😇

peter4729
autor
5. feb 2022

@simona1998 a aký prášok mam teda používať na farebné

veronice
5. feb 2022

@peter4729 na farebne pouzivaj prasok/gel na farebne. Na cierne a tmave pradlo pouzivaj gel na cierne a tnave pradlo. Na biele pouzivaj prasok na biele, ak bieleho nemas vela, supni ho k farebnemu. Ako uz bolo spominane, prasky a gely na biele obsahuju bielidla takze rozhodne by som s takym prostriedkom neprala ciernu a tmavu bielizen...

peter4729
autor
5. feb 2022

@veronice a co je lepšie gél ci prášok

majamat
5. feb 2022

@peter4729 mm nosi z prace Bonux, mali sme aj Rex,a lebo nosil jedno obdobie tusim Surf. no neviem aky sme mali v tom obdobi. a ak kupujem tak radsej an farebne, tusim aj nejaky univerzal som kedysi mala.

veronice
5. feb 2022

@peter4729 na pranie pri nizsich teplotach gel, pri vyssich teplotach prasok, na cierne a tmave len gel

majamat
5. feb 2022

podla mna je to kombinacia faktorov. moze ist o nevhodny agresivnejsi praci prostriedok, ale aj nekvalitne farbenie latky. tiemoje uteraky sa odfarbili asi 3ks, viac ich nemam. pouzivaju sa na ruky, no naprm osuska sa neofarbila, ale tam moze byt aj rozdiel v pouzitiumyvacieho prostriedku - sprchac/mydlo. ak sa dobre nezmyje, no aj tak si myslim, ze by sa tym latka nemala odfarbit. a dokonca neviem ci to nebolo odfarbene mimo prania. uz je to dlho, nepamatam si. som si komplet vtedy menila uteraky v kupelni, chcela som si ich farbne zladt a hend toto. ma skoro vystrelo.

peter4729
autor
5. feb 2022

@majamat a kupuješ prášok ci gel

peter4729
autor
5. feb 2022

@majamat ja som k praniu pridal aj vanish

majamat
5. feb 2022

@peter4729 prasok

majamat
5. feb 2022

@peter4729 ja vanish nedavam

peter4729
autor
5. feb 2022

@majamat a čo používaš na škvrny keď nechce vyprat

simona1998
5. feb 2022

@peter4729 my tiež mame vanish a nikdy mi to nezničilo žiadne oblečenie , podľa mna je vanish fajn

majamat
5. feb 2022

@peter4729 mala som taky fajn sprej, no dosiel mi. teraz mam neico z DM, no rada by som nieco v spreji. ja nejak moc skvrny neriesim, na oblecku, co niekam nosime ich zas tolko nie je, ked sa stane, ze sa niecim rizikovym zaspinime, tak sa to snazium hlavne co najskor oprat. ak su to domace veci, tam nejak moc neriesim. mma ma oblecko tmave, vsetko cierne, ci sedive, tam skvrny moc nei su. dcera ma farebnejsie, ale ako co. uz tiez nepreferuje zas take rozne farby, leginy, ci nohavice ma skroo vsetky tmave.

peter4729
autor
5. feb 2022

@simona1998 tak to bude asi práškom

peter4729
autor
5. feb 2022

@majamat tak ja sa hlavne zviknem pri varení ospinit

majamat
5. feb 2022

@peter4729 tak to aj ja,a le na to mam oblecko, pri ktorom mi to nevadi