Horné skrinky kuchynské

28. aug 2024

Baby čo poviete na takéto riešenie skriniek horných? Rovnaká hĺbka horných aj spodných? Je to praktické, pekne? Alebo naopak?

stanulienkat
28. aug 2024

Je to pekne. Neprakticke tam nema co byt, ak nenarazas hlavou o tie skrinky.

autor
28. aug 2024

@stanulienkat nie, tie skrinky by boli dosť vysoko. Asi máš pravdu nemá tam byt čo nepraktické.

kykymora
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
28. aug 2024

@kykymora rátam s tým, ze dozadu nedosiahnem. Tam by som dala menej používané veci. Pod tieto horné skrinky by som si dala ešte jednu policu v menšej hĺbke. Na najčastejšie používané veci.

kengurica
28. aug 2024

Myslíš akože vrchné aj spodné skrinky by mali rovnakú hĺbku 60cm ako na obrázku??
Veď si to vyskúšaj, odmeraj.
Ak sú skrinky v štandardnej výške cca 150cm, tak to budeš mať rovno pred tvárou, čo je nezmysel.
No a ak budú skrinky vysoko, aby si mohla na pracovnej doske aj pracovať, čiže cca 170 (aby si si hlavu nebuchala), tak tam nedočiahneš. Čo je tiež nepraktické. Nie je mi jasné, či je obrázok len nejaká vystavená kuchyňa v obchode alebo čo....
Buď dať všetky horné skrinky až po strop, ale hĺbku 30-40cm (ja tak mám), alebo v rôznych výškach (spodné plytšie a vrchné 60cm)

tim23
28. aug 2024

Ja by som to tak mať nechcela. Vyzerá to byť strašne vysoko. Nepáči sa mi to :/

simca06022011
28. aug 2024

pre mna by to bolo neprakticke, ak by som tam mala vylozene to co potrebujem, nedotiahnem tam a uz teraz mam nervy ked si mam tahat rebrik/stolicku ku linke aby som si zlozila veci z hora. Spodne skrinky by mne nestacili na ulozenie coho potrebujem + nerada sa zohynam, cize ja prave spodne casti mam na veci ktore nepouzivam casto aj ked ide o sufliky spodne :D. Ani na prednu cast polic by som nedotiahla, je to podla mna vysoko (podla obrazku, vsak ak je vyska kuchyne 250-260cm tak to tam ma kludne 180+cm, treba si to proste realne podla seba premerat, navrhnut S PRAKTICKOU OSOBOU kuchynu a nie s hypermodernym obchodakom kuchynskeho studia - viem o com hovorim, mala som s dvoma ludmi z jedneho KS skusenost a kazdy uplne inak rozmyslal, zena prakticky a muz "dizajnovo".

K tomu, neviem ake je tam otvaranie, ale tie vrche ak su vyklopne do vrchu (mozno nie su), tak by som sa bala otukaneho plafonu + ako to zavriem. Ak by to bolo vo vyske, kam dotiahnem pohodlne, tak si tam zarucene budem trieskat hlavu a ja teda v kuchyni travim vela casu :D

Ak by si pod toto dala policu (a nie skrinku ) tak to by mne vadilo = v kuse by bolo vylozene veci vidiet = bordel.
Ale samozrejme to su vsetko individualne veci, ak to tebe neprekaza, tak preco nie.

standusina
28. aug 2024

Vysoko to mozno je, ale to tak mam napriklad aj v chodbe alebo v spalni, ze tam proste nedociahnem, tak si musim dat tu stolicku 😅 Cize toto pre mna nepredstavuje nejaky problem. A vyzera to podla mna pekne. 🙂 Inak teraz uz zvyknu robit aj tak tie linky, ze sa naspodu zabuduje taky vysuvny schodik 🙂

brrunetkaa
28. aug 2024

Za mna je to nepraktické. Bez stoličky tak vysoko nedotiahnem a to mám skoro 180cm. Využívala by som ich len na niečo čo moc nepoužívam a take veci neskladujem čiže pre mna by to bol zbytočný lapač bordelu. Nemáme horné skrinky až po strop a tak sa to mne osobne páči viac lebo všade dotiahnem a všetok priestor je využitý a hlavne to nevyzerá take zastavané

autor
28. aug 2024

@standusina ako skúšam si to ma vstavanej skrini predstaviť 😀
Inak teraz podobnú kuchyňu robil aj rytmus v Ligete, tiež majú takto hornú skrinku riešenú, teda rovnaká hĺbka ako spodnej.

kykymora
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katrinka8
28. aug 2024

Podľa mňa je to vrcholne nepraktické a bude to v reále vyzerať mohutne. Neviem si predstaviť, ako hľadám niečo niekde úplne vzadu v 60 cm hlbokej polici hore. Ani si neviem predstaviť, čo by som tam tak mohla uložiť. To ako v rolldore úplne vzadu hore.

salome123
28. aug 2024

Vyzerá to veľmi neprakticky. A ani ten tvoj nápad na policu nižšie nie je asi najlepší... Na otvorenej polici v blízkosti sporáku sa ti bude zachytávať mastný prach

zuzanaete
28. aug 2024

Mozno tak do obrovskej kuchyne, kde vlastne tie skrinky nebudes aktivne pouzivat, lebo su vysoko. Do malej kuchyne potrebujes aktivne pouzivat vsetky skrinky.

alenamihal
28. aug 2024

Ja mam presne takuto kuchynu a super je..vela ulozneho priestoru ...ziadny prach na vrchu...ja som max spokojna..

luxus10
28. aug 2024

no, neviem si predstavit tu hmotnost visiet na stene. a este ked ich nalozis...

autor
28. aug 2024

@alenamihal To som rada, že aspoň nejaká pozitívna reakcia 😊 Neposlala by si mi prosím fotku?

fido69
28. aug 2024

Je to veľmi zlé technické riešenie kuchyne. Nevýhody tu boli už popisané. Prídeš o množstvo dosiahnuteľného odkladacieho priestoru. Budeš denne potrebovať schodiky. Kde ich uložíš?
Kde sú vstavané spotrebiče - chladnička, mraznička a umyvačka?

autor
28. aug 2024

@fido69 chlapče už dlhšie ta sledujem, nie si tak mimo trošku podľa teba? Umývačka riadu v horných skrinkách? Chladnička tiež???

fido69
28. aug 2024

Máš ukončené základné vzdelanie? Dokážeš čítať s porozumením? Kde prosím ta píšem "Umývačka riadu v horných skrinkách?"?

Ja píšem, že v tej kuchyni chybajú niektoré spotrebiče alebo ich nie je vidieť. 😉

autor
28. aug 2024

@fido69 tu máš ďalší obrázok tej kuchyne a kľudne si ich tam hľadaj kde sú, keď toto ta trápi

apolka77
29. aug 2024

Mne sa to tiež veľmi nepozdáva . Pôsobí to mohutne a podľa mňa nepraktické .
Ja naopak začínam byť minimalista a svoju novú kuchyňu si predstavujem bez horných skriniek resp., fakt niečo iba na poháre....každopádne závisí od toho koľko máte priestoru .