Hodila by sa nám smaragdová stena za televízor?

6. apr 2024

Ahojte. Začali sme sa pohrávať s myšlienkou malej zmeny v byte a možno by sa nám páčilo namaľovať stenu z televízorom na smaragdovo. Myslíte si, že sa nám to bude hodiť? Nezmenší to nejak opticky priestor? Žlté rámčeky, kvetináče, vankúše a obraz by som zmenila, možno práve za nejaké smaragdové. Viem že k nej sa hodí zlatá ale nič v byte nemáme ladené do zlatej. V byte máme hlavne drevo, bielu a sivú.
Ak by som zmenila obývačku, žiadalo by sa aj do spálne dať smaragdovú stenu za posteľ? Inak v našej spálni sú len biele vstavané skrine, my vlastne spíme v šatníku s oknami 🤣🤣🤣

Prosím nepíšte mi, že už teraz to máme škaredo, a že kým nevymeníme nábytky, tak nám žiadna farba nepomôže. Neplánujeme meniť nábytok, iba doplnky.

Ďakujem 🙂 ak máte nejaké inšpirácie, budem rada ak sa podelíte.

P.s: je to domácnosť bezdetných pracujúcich ľudí, takže nemusíme nejak extra riešiť praktickosť.

ankare
6. apr 2024

Vyskúšajte. Áno, zlatá sa hodí. Aj obraz daj potom prec. Teším sa na fotku po zmene!

kp7333
6. apr 2024

Osobne som proti farebnym stenam. Pohlcuje to svetlo a po case sa ta farba na velkej ploche zunuje. Ak tuzis po smaragdovej, daj v tomto odtieni zavesy, vankuse na sedacku a dolad doplnkami v zlatej farbe. Ked ta farba omrzi, textilie lahko vymenis.

moonlight1210
6. apr 2024

Obyvacka vyzera byt dlha a uzsia miestnost z fotiek. Takze ano, urobit tmavu jednu z dlhsich stien, ju moze urobit opticky este uzsiu.

osky
6. apr 2024

Mas tam neutralne farby,takze hodi sa ti akakolvek farba.
Ale presne ako pises,smaragdova ti opticky zmensi priestor a ako pise
@kp7333 ,
Tie farebne steny odrazaju malo scetla,aj lampa bude posobit,ze svieti slabsie.
Daj si doplnky,to uplne staci.
Biela je naj.
Zväcsi opticky priestor,aj ho rozjasni....
Ked by si ale velmi chcela tu stenu,tak max.do zltej by som sla.
Ja mam sice v jedalni belasu,ale to je velky priestor,tak je cast biela a cast belasa,nebije sa to...nezmensilo priestor.

malasandrika
6. apr 2024

Smaragdová ale aj iná farba za televízorom úplne zanikne pri tom množstve poličiek. Plus tam máte dvere, čo bude vyzerať úplne hrozne. Ja mám celú stenu bronzovú, ale okolo televízora nemám žiadne nezmyselné poličky a celý priestor mám ladený len do dvoch farieb, nie ako v Tvojom prípade.

kp7333
6. apr 2024

Spalna na mna posobi tmavym dojmom (mozno ta cierna farba postele), takze tam by som uz do tmavych farieb nesla. Naopak, treba ozivit svetlejsimi odtienmi - obliecky, plachta, prehoz. A obraz vymenit za nieco jemnejsie, aby to posobilo lahsim dojmom.

lilianka28
6. apr 2024

Ak chceš smaragdovu stenu, keď tak skôr by som premaľovala tú za sedačkou, nie za televízorom. Samozrejme iný obraz potom aj doplnky. Tá zlatá je fajn. Iné miestnosti by som neriešila.

pribinak
6. apr 2024

Spálňa je tmavá, tam nechaj bielu stenu. Postel tmavá, obraz tmavý, navlecky tiež s tmavými farbami

martina2001
6. apr 2024

Ja som túžbu po smaragdovej vyriešila tak že záves mam smaragrovy, vankúše na sedačke smaragrove, teraz som si dokupila stoličky, ja to v obývačke mením jar, leto mam smaragd, jeseň, zima staroruzova. Menim samozrejme aj koberce. Sedačku mam ale vanilku a nabytok biela s prírodným drevom.

domka222
6. apr 2024

V spálni by som nedávala. Opticky bude vypadať miestnosť malinká,keďže oproti máš aj skriňu. A miestnosť by bola podľa mňa dosť tmavá. V obývačke by som skúsila niečo v smaragdovej,ale slabšej farbe a nie obyčajná farba,ale ozdobná omietka

mk1111111111
6. apr 2024

Smaragdova nevhodna v oboch pripadoch, nakolko su to male priestory

autor
6. apr 2024

Ďakujem za rady dievčatá 🙂 tak ostaneme teda pri bielych stenách a možno tie textílie by som zmenila.. asi to tak bude rozumnejšie

gladys_07
6. apr 2024

Nerobila by som to. Moc tmave.
Ak chces foto, napis mi, ja to idem zmenit.

Co tak levandulova so zltou?

kp7333
6. apr 2024

za mna skor nieco taketo a k oblieckam doladit zavesy - v tmavsej spalni by som isla do zltych alebo svetloruzovych (vo farbe kvietkov na oblieckach).
https://www.ikea.com/sk/sk/images/products/timj...

betulinka1
6. apr 2024

Za mna by som nesla do smaragdovej. Je to tazka farba. Mate v byte pouzite krasne jemne farby, povedala by som zemité a tou smaragdovou to zabijes, podla mna. Skočte do obchodu, kde maju tapety. Viete si pozicat aj vzorkovnik. Zober ho domov a prikladaj ku stene, ktoru chces zmenit.

anketkarka
6. apr 2024

Mne by sa to páčilo. Ale len do obývačky, tak ako piseš. Alebo smaragdové závesy. Ja mám niečo podobné, len to mám za telkou a komodou, žiadne poličky. Na tej stene mi pekne vyniknú kvety skoro všetkych farieb a podsvietenie telky. Ja som spokojná.

vanilkovazmrzka
6. apr 2024

K tomu nabytku co mate sa podla mna vobec taka tmava farba nehodi

vanilkovazmrzka
6. apr 2024

A pamatam si ako si vymyslala ako zakryt kabel od lampy 😃

vanilkovazmrzka
6. apr 2024

Podla mna by uplne stacilo vyhodit tie dva priserne nevkusne obrazy a nahradit ich niecim geometricko-abstraktnym, a zmenit farbu sedacky

Napr toto mi na prvu pride ze by sa hodilo a este aj zelena sedacka 😃 https://uwalls.sk/obrazy-abstrakcia/obrazy-geom...

autor
6. apr 2024

@vanilkovazmrzka aaaaaano to som ja 🤣🤣🤣

aniele
6. apr 2024

My sme dali tmavú stenu (DMC 924), ale za sedačku. Nám to navrhla najmladšia, v štýle Dark academia. Inšpiráciu pre farebnú paletu som našla na Pintereste, podľa sedačky. No naša izba je skôr do štvorca (4,5 x 5 x 3 - výška). A nábytok je zdedený, skoro starožitný, takže tam to sadlo. Ovšem, sedačka svetlá, za tú tvoju sivú neviem, čo by som dala. Za TV je biela stena, máme okolo police s knihami, nič by tam nevyniklo. Na tvojom mieste by som to naozaj riešila len bytovým textilom. A neupínala by som sa na smaragdovú. Popozeraj na Pintereste farebné palety so sivou.

zeldia
7. apr 2024

Ja by som zavesy a záclony nemenila ani nemenila farbu stien a sedačku.
Čo sa mi nepáči a vyhodila by som na prvú sú obrazy - oba v spálni aj obyvacke a obliečky v spálni aj v obyvacke na vankusikoch. Vybrala by som minimalistické obliečky a abstraktne umenie na steny. Ak chces farby kúp si kyticu kvetov.

mantilka
13. apr 2024

Smaragdová sa ku sivemu nehodí..Ako píšeš Smaragdová so zlatou...ale sivá so striebornou. A ako ti píšu, zmenší to priestor. Skús pozrieť fotky návrhov úzkych obývačiek. Ty mas zemité farby...tmavo zelené k tomu veľmi nejde. Ten obraz sa tam nehodí ani teraz. Do spálne určite tmavu farbu nie, je mala a už teraz pôsobí tmavo. Určite by som zmenila bielu farbu aspoň jednej steny ale nie takú výraznú tmavú farbu. Najlepšie za gaucom.

bluehorsee
13. apr 2024

Ja by som to nechala takto ako to je. Mate krásny byt, svetlý, útulný a na pohľad príjemný. Ak túžiš po farbách tak investuj skôr do doplnkov. Kúp krásne závesy, prípadne si daj ušiť a rovno aj nejaké štýlové vankúšiky. Určite by som kúpila koberec.