Hlučné tepelné čerpadlo

7. jan 2023

Táto téma patrí asi skôr na modrú strechu, ale aj tu sú šikovné maminy...
Bývame v rodinnom dome a sused má tepelné čerpadlo cca 3 metre od nášho plota.
Hučí to cca 6 hodín denne, niekedy v noci niekedy cez deň.
Pri plote som namerala 60 dB /teda 3 metre od čerpadla/.
Zvuk je nepríjemný, dunivý, máme tam terasu a spálňu. Čerpadlo v spálni počujem aj keď máme zatvorené okná.
Sused o tom vie, sťažovali sme sa mu, kašle na nás. Že veď dnes už každý dom čosi má a decibely sú v norme.
Som zúfalá, sme v novostavbe, v novej peknej štvrti. Myslela som si, že budujem domov pre svoje deti, ale najradšej by som sa odsťahovala.
Poraďte čo robiť.

katuskamala1
7. jan 2023

Toto veru neovplyvnis. Nemas na to dosah, ani pravo. Rozmyslaj, ako ten zvuk prekryť. Ze co by vam vyhovovalo a co by sa dalo zrealizovat podla toho kde to je.. Šum listia (posadit nejaky strom led bude fukat budes pocut to) zblnkotanie vody(jazierko a fontanka) , zvonkohra ci ako sa to vola vies... Na zavesenie.

katuskamala1
7. jan 2023

Moj sused ma asi 8 psov, drbnutych na hlavu, brešu ked ide mucha okolo... Celeeee noci prebresu na striedacku alebo spolu. V lete nemozem v noci okno otvoriť. A tiez nespravim nič, i ked pravo na toto ja mam. Zial. Raz debil sused, nic neurobis.
Ale realne ani tvoj sused nezmoze nic, nemôže (mozno zle hovorim) premiestnit cerpadlo inam..

vs87
7. jan 2023

Naozaj to je take neznesitelne? My mame tepelne cerpadlo doma, umiestnene priamo pod oknom v detskej izbe a absolutne ho nevnimam (predtym som sa tiez obavala mozneho hluku). Netusim vsak, kolko ma dB... Mozno by to vyriesil betonovy mur alebo zivy plot, trochu by to odhlucnilo. Alebo sa na to jednoducho nesustredit 😉

viestta
7. jan 2023

Požiadať suseda, nech z jedna nápravu. Aku cerpadlo hučí, nie je správne namontované na silentblokoch

hilda08
7. jan 2023

My mame tč, ani sme o nom nevedeli, spravili sme plot a začalo to tak hučať, ze hroza..treba medzi cerpadlo a plot nasadiť vyššie rastliny, ktoré to pohltia a rozptýlia ten hluk

brembo
7. jan 2023

Nebola tu už táto téma?

queen_mary
7. jan 2023

My mame tepelne cerpadlo vsetky domy co tu sme a mne to strasne ide na nervy. Ak mas postavene este aj vetonove ploty, tak ten zvuk tak rezonuje. Ja pocujem vnutri na chodbe nase (mame ho zvonka), a v spalni pocujem aj susedove (je to asi 15 metrov, ale je to proste pocit, ten strasny dunivy zvuk).

Mozno si na to citlivejsia. Ja neznesiem tieto monotonne zvuky. Aj rekuperaciu musim uplne vypinat, lebo mi vadi ten zvuk. Muz to nevnima.

slavomira236
7. jan 2023

Susedia opravlali starší dom a dali si asi topenie klimov majú to také veľké čudo v predzáhradky ale teda počuť to neskutočne našťastie len keď sme von

jackline
11. feb 2024

dobry deň, ako ste dopadli..my máme rovnaký problém.. nevieme co ďalej...už.som zufala