Hľadanie pozemku

8. jún 2022

Ahojte žienky, ked ste kupovali v poslednej dobe(aj davnejsie) pozemky kde ste ich nasli? Samozrejme nehnutelnosti/bazos/reality mam pozrete..takisto nemyslim od znamych/rodiny.. zaujima ma len ci nemate iny napad ako najst… napadlo mi este zavolat starostom obci,ktore by pripadali do uvahy,myslite si ze by mohli vediet? Popr. nechat oznamy/letaciky v dedine/schrankach..hocjake tipy potesia.
Dakujem

katkaseiner
8. jún 2022

starostovia by mohli vediet... teda u nas sa urobil taky zoznam... ale poviem ti ze este stale je na stranke obce a to je uz dobre 3-4 roky ( ak nie viac) a nikto ho neupravil... Skor by som skusila na FB stranke obci... ludia zvyknu poradit.

xenyja
8. jún 2022

Ja si nemyslím, že starosta pomôže, ako bolo už uvedené, často krát dávajú inzeráty na FB stránkach jednotlivych obci, napr. "Bytča predaj daruj" a pod..
Potom by som sa pýtala samotných realitných maklérov, tí majú naj infosky.

k0l0b3zka
8. jún 2022

Najlepsie ked mas kontakty v danej dedine/meste, rodinu, znamych atd atd.
Co sa dostane do ponuky na bazos atd ma vacsinou nejaky problem. Takisto realitaci sa na Teba vykaslu pokial nie si ich rodina alebo nieco. Hladanie pozemku je na dlhe lakte a odporucam robit niekolko rokov vopred pred planovanou stavbou. Dobre pozemky sa na trh ani nedostanu..

kvetinka75
8. jún 2022

pozri si aj územný plán obce. Čo sa plánuje rozparcelovať alebo stavať.

denda007
8. jún 2022

My sme nasli na kataster portal majitela pozemku, ktory sa nam pacil a toho sme otravovali.

autor
8. jún 2022

@k0l0b3zka ved toto presne,co sa dostane na bazos atd je bud nejaky zadrhel alebo hned predane..hlavne v tejto dobe strasne ceny su za pozemk..praveze kontakty nemame ziadne kedze sa planujeme stahovat dalej od sucasneho bydliska..vdaka

cimage
8. jún 2022

My sme chodili a chodili a pytali sa na konkretne pozemky/nehnutelnosti. Od susedov, inych obyvatelov, alebo na obecnom urade sme zistovali majitela a toho kontaktovali.

autor
8. jún 2022

@kvetinka75 dakujem ked som volala starostom tiez mintoto spominali vies mi prosim poradit kde to pozriet?

autor
8. jún 2022

@denda007 aj nad stym sme uvazovali, starostovia vraveli ze napr maju majitelia vedla seba este pozemky ale kto ako planuje predat nevedia..a ako ste zisitli nannich kontakt?

kvetinka75
8. jún 2022

na stránke obce alebo mesta. Podľa toho kde chceš hľadať a kupovať. Tam by mali mať niekde územný plán zverejnený
Ak nemajú stránku kde zverejňujú inzeráty, tak veľa pozemkov sa predá tak, že majiteľ posunie informácie po niekom a ty sa to ani nemusíš dozvedieť.
Ak má obec nejakú úradnú tabuľu, tak možno tam by som dala oznam, že kúpim pozemok

denda007
8. jún 2022

Na niektorých na fejsbuku, a inym sme poslali doporuceny list, na adresu ktora je tam uvedena s nasimi kontaktami

elizita
8. jún 2022

Starosta by ti isto vedel povedať či sa plánuje nejaká nová štvrť.. my sme kúpili tak,že sme vedeli o plánovaní novej štvrte a oslovili priamo developera.. pozemky sa ani na web nedostali

owecka
8. jún 2022

@denda007 aj sa Vam niekto ozval?

k0l0b3zka
8. jún 2022

Ja som zatial pocas svojho zivota kupoval 3 pozemky. 1 na bazosi - kupoval som ako neskuseny a nevedel som o pozemkoch vela. Sice krasny pozemok ale kym bude pouzitelny na vystavbu este to potrva.. 2 pozemok v lukrativnej casti mesta "po znamosti" priamo od developera - nikdy nebol na trhu. 3 pozemok v lukrativnej casti mesta som hladal viac nez rok a tiez som ho nasiel klikanim na katasterportal a priamym oslovenim majitelov. Takze ako pisem, zial dobre pozemky v inzercii nenajdete, jedina cesta je otravovat ludi, zhanat, pytat sa a nepolavit aj ked si clovek obcas pripade otravne 🙂
Takcitak odporucam pri kupe studovat uzemne plany, byt si vedomy ze stavebny pozemok musi mat aj cestu, inzinierske siete. Cesta musi splnat normy, osvetlenie, obrubniky, sirku cesty, obratisko. Kupit pozemok nie je jednoduche a ak v tom neviete chodit, je dobre sa poradit s ludmi, ktori sa v tom vyznaju..A samozrejme taka "drobnost" akou je orientacia pozemky, sklon pozemku (od cesty, k ceste) atd atd.

autor
8. jún 2022

@k0l0b3zka dalujem..to mas veru pravdu, uz si dvaame pozor pozerame pri vybere presne na to ci su tam siete atd a ak sami mevieme aj sa radime..ale zatial vsetko vyhodne ma nejaky zadrhel..umas je nevyhoda ze byvame na vychode a pozemok hladame na strede slovneska kvoli praci cize nepozname nikoho a auz toboz ne developera..

k0l0b3zka
8. jún 2022

Vyhodny pozemok neexistuje, taky ma VZDY nejaky zadrhel. A este aj tie "normalne a nevyhodne" mavaju zadrhele. Takze treba si proste nachystat vela peniazkov a neriesit to. Hlavne ak sa jedna o dobru lokalitu, kde ma omnoho vacsiu prednost kvalita Vasho zivota ako nejakych usetrenych 15-20 000 Eur, ktore v horizonte Vasho zivota neznamenaju nic. A ja hovorim, radsej usetrit na stavbe na top pozemku v top lokalite ako kupit horsi pozemok za cenu toho, ze som usetril.

owecka
8. jún 2022

@k0l0b3zka pravdu máte, my tak chceme kupiť od jednej staršej pani pozemok, ale ževraj deti musia rozhodnúť, pritom oni tam nechcú stavať. Vedľa ale stojí dom hrubá stavba za 140 000 eur ☹ bože tie ceny, podotýkam 100 m2 dom v hrubej stavbe, aj sme zvažoval, že to vezmeme, ale zdá sa nam to moc

autor
8. jún 2022

@owecka Veru strasne ceny su..asi by som to vzala na vasom mieste,je to este taka cena ze sa to da..je to vela ale dostaviate a mate do 200tis komplet.. aj menej. .vsade pozeram a unas 250tis stare 70rocne domy…

denda007
8. jún 2022

@owecka ano, na konci mesiaca podpisujeme zmluvu

owecka
8. jún 2022

veď to, či to nevziať... je to šialené...ja pritom pozemok mám ale mesto rieši inžinierske siete...takže to je v nedohľadne...raz mení územný plán kvôli tomu, raz oslovuje elektikárov, volávam tam pravidelne a zatiaľ nič. Nemám páku.

autor
8. jún 2022

@k0l0b3zka mas uplnu pravdu..snad sa nam postasti..zatial sa nam crtaju pozemky okolo 100tisic a to by sme neradi. Tak uz sme presli nato ze radsej dalej niekde v dedinkE ako cakat na vyhodnu ponuku v meste.

owecka
8. jún 2022

hmm, ja ti poviem tak, že my sme dedinu vylúčili, prípadne menšie mesto už. Lebo fakt je, že potrebujeme školy, škôlku, vybavenosť a aj dobrú dostupnosť do BA - ideálne na vlakovej linke 🙂