Hľadáme eko osadu - bývanie v Prešove / Košiciach + okolie.

tristann
12. nov 2019

zdravim,

ako mlada rodinka (s 2 malymi detmi) hladame alternativu ku mestskemu byvaniu. Kedze prace sa nebojime radi by sme nejaky vacsi pozemok - zahradu pre mensie ekologicke hospodarstvo (bezpesticidove pestovanie, vcelarit, kozy, prepelice/sliepky, idealne aj potom maly pstruhovy rybnik,...). Min 15 arov ale idealne aj 1 hektar.

Susedia su samozrejme najdolezitejsi - bezpecie a idealne aj nejaka komunita ludi s podobnymi hodnotami (ekologia, vztahova vychova deti, zdielanie malych strojov a naradia, vypomoce ci postrazenie deti...). Paradoxne aktualny kamarati preferuju byty alebo male pozemky bez hospodarstva.

Mate niekto tip o nejakych takychto miestach, ludoch na vychodnom slovensku v okoli Prešov, Košice alebo ako nieco take vobec hladat?

Pokojne aj starsi skromny dom ale najdolezitejsi su susedia a bezpecne prostredie.

Vdaka za akykolvek tip ci skusenost ako nieco take hladat - ci pripadne vytvorit.

deedol
12. nov 2019

zajezka, ale to je stredne slovensko. mohli by vsak poradit, ako na to.

tristann
autor
13. nov 2019

@deedol dik, zajezku poznam - pisal som im.

lujza123
13. nov 2019

@tristann na myjavskych kopaniciach (co viem tak celá tá kopaniciarska oblasť až po Púchov) sa postupne stále viac sťahujú mladý ľudia. Nieje to vyložene veľká komunita ako zajezka ale začína ich byt naozaj dosť, takže časom sa k nejakej väčšej komunite isto prepracujú.

lujza123
13. nov 2019

@tristann ešte ma napadly krásne sady pri Poprade ale tam už majú tuším všetky pozemky vypredane

palyo
24. aug 2021

@tristann podarilo sa nieco najst?