Ahojte, potrebujem vymeniť drez v kuchyni a zvažujem granitový čierny alebo béžovy...Mate skúsenosti?Budem vďačna za každu odpoveď.😁
Ja som mala čierny aj biely a bola som max spokojná.
@tanjalea ja mám čierny 3 roky, a som spokojná 🤗
Kamoska ma cierny a povedala, ze nikdy viac, ze ho chce vymenit lebo strasne na nom vidno kamen a vobec aj uschnute kvapky. My mame biely a ja som maximalne spokojna. Samozrejme, vidno na nom ked do drezu vylejes nieco mastne, ale len pretries hubkou a je zas cisty. Mam ale par smaltovanych hrncov s ciernym spodkom a ked ich umyvam v dreze tak nechavaju smuhy, ktore ale tiez idu lahko dole.
My máme čierny už sedem rokov a je stále ako nový, nič nevidno. Voda je u nás mäkká, čiže nemám problém ani s vodným kameňom.👍
@janulienka192 môžem vedieť kde ste ho kupovali? Alebo aka začka😁ďakujem
Mám 4 roky čierny. Neustály boj s vodným kameňom, používam naň z času na čas priemyselnú chémiu. Ale zas kombinácia biela kuchynská linka so spotrebičmi z bieleho skla a čierna kuchynská doska, čierna indukcia a čierny drez. Iný by nepekne "trčal"
Ďakujem dievčata za každu info...počula som aj ja že na čiernom vidieť kvapky od vodného kameňa...ale ja mám teraz nerez / cca 8rokov/ a je hrozný-aj ked ho pravidelne čistím stale je škaredý...linku mám vanilka tak možno aj svetlý by mohol byť...?!
@tanjalea akej farby máš kuchynskú dosku (príp.varnú dosku), taký skús aj drez. Pre začiatok si to predstaviť a potom realizovať 🙂
Ja mám sivý franke a je perfektny
@tanjalea ja mam cierny franke. pouzivam ho zatial len 3 mesiace. predtym som mala obycajny nerezovy a neda sa to porovnat. iny uz nikdy nechcem, som velmi spokojna.
@tanjalea ja mam bezovy a nevymenila by som za nic. Je fakt, ze sa staram, pretoze neznasam plny dres, prip. ked je mokry, takze ho vzdy udrziavam suchy.
ja mam blanco cokoladovy a uz by som ho nebrala, pekny je, ale ten kamen ma zerie... raz ho dufam vymenim za bledohnedy 😌
Ja mam blanco tmavý hnedý... A už nikdy viac. Nikdy. To nie ej ani vodný kameň tie biele fľaky, lebo nezlezie to ničím dole... 🤢 Za mňa nikdy viac. Do vonkajšej kuchyne sme dLi nerez. Špina je tam, mrzne v zime, v lete prazi slnko a za 3 roky je ako novy stále po čisteni raz za čas...
@tanjalea fuuu,to si už nepamätám ani náhodou....
Ja mam biely Blanco 8 rokov a nikdy viac. Ani týždeň nevydrží biely. Káva čaj jedlo...všetko sa za žerie do porov a vypadá ako ogrcany.tazko to ide dolu- musím použiť sa o alebo poriadne tlačiť cifom. Na chalupu sme kúpili biely lakovaný z ikea a neporovnateľna cena aj kvslita
@tanjalea záleží akú máte doma vodu. My máme tvrdú. Suseda mala hnedý blanco už ho vymenila za nerez, povedala, že nikdy viac granit. My máme antracit franke, je viac biely ako čierny, keď ho vyčistím, tak asi tri dni je pekný. Ďalšia suseda má svetlý, značku neviem, ale tiež sa hnevajú, že ten kameň je riadne vidieť a navyše si musia dávať pozor pri umývaní čučoriedok, cvikle a vecí, čo farbia. Navyše na umývanie takéhoto drezu sa nemôžu používať hocijaké čistiace prostriedky, keď použiješ tie na vodný kameň, tak drez stratí lesk, ostane matný. Ak máte mäkkú vodu, tak takýto drez je určite super.
Tak ja teraz neviem🙈 ktorý...ale som.vam vďačná za každu radu, typ...asi budem musieť počkať pokiaĺ otvoria obchody a ešte si prejsť tie farby v skutočnosti...
Ale inak záleží veľmi od materiálu... Ten co mam ja je úplne iný materiál na dotyk (drsnejši) ako ma suseda napr... Ona odolnosť voči kadečomu... Jej ale praskol 😔 ja mam
Granitový drez Blanco ELON XL 6 S káva a ona frank čierny taky hladký... Podla mňa vždy je to risk. Teraz keď to viem, zariadim sa tak ze proste umývadlo je spotrebný tovar a bude ho treba meniť.
@lenka_maa inak my máme studnicnu vodu. A dres vyzerá otrasne.
@simca06022011 náš je úplne hladký a aj tak sa kameň usádza. Keď ho utriem do sucha, tak v pohode, ale kto to bude robiť po každom použití? Asi nikto. A tam kde sa odkvapkava riad je to najhoršie. A to máme umývačku, čiže ručne umývame iba to, čo nemôže ísť do myčky.
my mame bezovy cca 2 roky a zatial na nom nieje nic vidno, cistim ho len tak ze na noc necham rozpustit tabletu do umyvacky a potom je ako novy 🙂
@lenka_maa mne nepomôže ani keď ho utriem... Na každom drese sa to usadza... KAŽDOM.
@bibkapipka krásny aj bateriu mám tu istu vybratu😉
@tanjalea bateria ma jeden nedostatok, pomaly sa na nej "vymyva" napis Franke. ale za tu cenu je ok.
Ja mám čierny granitovy zn. Teka. Som spokojná, akurát na ciernom dosť vidieť vodný kameň. Ale tak raz za čas to prejdem pulrapidom. Trvá tak mesiac možno aj dlhšie, kým znovu vidieť vodný kamen