Ahojte,
Prosím, ako čistíte granitové drezy? Mám ho dva roky a začali sa mi v umývadle objavovať nejaké fľaky.
Čistím pravidelne tekutým cifom, ale na toto mi to nejak nezaberá. Vodný kameň to podľa mňa nie je.
Ďakujem za radu
Námasť ho keď je suchý a nechaj do rána..kľudne olej ,masť,kokosové maslo,...
Ja mám tmavší a normálne umyjem jarou a zmyjem vriacou vodou a je po 2 rokoch ako nový. Skús kúpiť Cif-kuchyňa,s tým zlezie aj nemožné.
@mariocka440 napustit vodu a naliat ocot ..nechat posobit
ja savom, potom natriem olejom
Domestos bude ako nový
Domestos
Nemám odvahu osobne kadečo skúšať, čiže ja len jarou a potom naolejujem raz za čas a je stále rovnako pekný 🙂
Tiež ho pretriem s naolejovanou vreckovou úplne do sucha a je to neskutočné.. vyzerá o 200% lepšie.. skús, nič za to nedáš a zničiť ho nemôžeš týmto
@mariocka440 Denne jarov a horucou vodou, pri tyzdnovom upratovani 1x sanytol kuchyna a neham posobit, oplachnem
Mám 3 roky granitový drez Blanco krémovej farby. Už po 2 mesiacoch používania na ňom boli nezničiteľné fľaky. Ani tá ich originálna pasta nezaberala. Vzala som savo v spreji a do 5 minút bol drez ako nový...a ako nový vyzerá aj po 3 rokoch používania tohto "agresívneho" chlórového prostriedku, nebadám nijaké poškodenie povrchu. Keď si spomeniem, čo som sa na začiatku natrápila drhnutím bez výsledku. A teraz len nastriekam a po pár minutách zmyjem.
@monikalea Ahoj, až teraz čítam odkaz - klasické Savo s chlórom. Nemám originál sprej, lebo momentálne kupujem veľký žltý kanister Savo a prelievam do sprejovej fľaše, keďže je to cenovo výhodnejšie. Ale myslím, že ten originál sprej Savo je žlto-červený. A dtez je stále bez akéhokoľvek poškodenia povrchu - Savo ho nijako "nevyžiera".
@mariocka440 ja len jarou (mastnotu) a octom (vodný kameň) iné si netrúfam, vraj je to citlivé. Svokre sa zničil práve z čistiacich prostriedkov ( aspoň ona to tvrdí), môj je stále ako nový.