Granitový drez

silvia2909
24. aug 2024

Ahojte prosím Vás máte nejaké odporúčania ako čistiť granitovy drez? Ja mam šedý asi len rok ale vyzerá akoby mal 5 rokov.. absolútne sa nedokážem zbaviť vodného kameňa a niekedy ani špiny ..skúšala som rôzne prípravky a som zúfalá..máte nejaké odporúčania? Ďakujem pekne

janka_266
24. aug 2024

@silvia2909 v byte som mala pieskovy, stačilo ho zakaždým utriet do sucha, po 5 rokoch stále vyzerá ako nový, raz za čas napustiť teplejsiu vodu a kopu sódy bikarbóny s jarou. Teraz mám tiež pieskovy v dome, a tam už vidno, že je voda tvrdšia, kameň sa robí všade a na všetkom, takze som zvedavá ako sa tam bude držať drez

nika_val
24. aug 2024

@silvia2909 ja mám v byte čierny a čistim ho octom ten dá krásne dole vodný kameň
V byte predtým som mala biely a bol často špinavý normálne až tak do hneda išiel a to som čistila Cifom a bez problémov

muchotrafka298
24. aug 2024

Neviem ci to funguje na vsetky farby, ja ale rozpustam najlacnejsie tabletky do umyvacky, take tie co je len prasok zlisovany. Jednu hodim asi do 5 cm vody, co napustim horucu a necham to posobit kludne aj 2-3 hodiny. Ja mam farbu champagne a je pekne cisty.

petronellla87
24. aug 2024

@silvia2909 raz týždenne použijem prípravok na vodný kameň, inak iba umieram do sucha

andrea78
24. aug 2024

@silvia2909 Pulirapidom. Kym som cistila, cim je odporucany a ,,povolene,, cistit, bol otrasny. Flakaty, niektore typy znecistenia nikdy celkom nezisli dolu. Uz som na to nemohla pozerat, povedala som , ze alebo to niecim poriadne vycistim alebo ho vyhodim a uz kludne risknem aj to, ze ho to dorazi, zaliala Pulirapidom, nechala posobit, vydrhla, oplachla, vytrela dosucha a ako novy. Cistim octom ked treba v ramci udrzby, Pulirapidom obcas, ked to uz treba. Farba tmavsia seda, zn. Schock, bateria tiez, aj tu precistujem, je s rovnakou upravou a farbou ako drez.
Skusala som aj vychvaleny sposob s tabletou do umyvacky, este v pokusoch pred Pulirapidom , ostal mi taky flakaty ako nikdy z nicoho. Niekto cisti aj Savom, to som nerobila.

pralinka86
24. aug 2024

Ocot/octovy cistic na vodny kamen(kupelnu) z dm

zosiaa
24. aug 2024

Ružový Pulrapid a niekedy nechám v umývadle rozpustiť kľudne aj celú noc prášok do umývačky. Mám ho cca 9 rokov a je ako nový.

maris5
24. aug 2024

Ja pouzivam nanohubky z DMky a cistu vodu. Drez mam svetly a tvrdu vodu. Vsetky cajove usadeniny dam dole. A je ako novy.

dusankomoj
24. aug 2024

Mám čierny a normálne ho umývam s cif kuchyňa. A občas ho natriem trošičkou oleja.

timea301196
24. aug 2024

Domestos 🙂

lentilka46
24. aug 2024

Iba klasicky umyjem a poradil nam instalater - vecer ho pretriet obycajnym olejom, spociatku som natierala pravidelne, teraz tak raz za 2tyzdne-mesiac a je ako novy

queen_mary
24. aug 2024

My mame biely, a davam tam domestos biely (co je na zachod). Vycisti ho krasne

nila0622
24. aug 2024

Najprv jarou, potom teplou octovou vodou poumývam a natriem klasickým olejom. Ako nový 👌🏻

struhanka
24. aug 2024

Mám čierny granitový. Umývam ho prostriedkom na riad a vydrhnem kefkou. Občas nechám na noc pôsobiť olej. 5 rokov a vyzerá stále ako nový.