Ahojte prosím Vás máte nejaké odporúčania ako čistiť granitovy drez? Ja mam šedý asi len rok ale vyzerá akoby mal 5 rokov.. absolútne sa nedokážem zbaviť vodného kameňa a niekedy ani špiny ..skúšala som rôzne prípravky a som zúfalá..máte nejaké odporúčania? Ďakujem pekne
@silvia2909 ja mám v byte čierny a čistim ho octom ten dá krásne dole vodný kameň
V byte predtým som mala biely a bol často špinavý normálne až tak do hneda išiel a to som čistila Cifom a bez problémov
Neviem ci to funguje na vsetky farby, ja ale rozpustam najlacnejsie tabletky do umyvacky, take tie co je len prasok zlisovany. Jednu hodim asi do 5 cm vody, co napustim horucu a necham to posobit kludne aj 2-3 hodiny. Ja mam farbu champagne a je pekne cisty.
@silvia2909 raz týždenne použijem prípravok na vodný kameň, inak iba umieram do sucha
@silvia2909 Pulirapidom. Kym som cistila, cim je odporucany a ,,povolene,, cistit, bol otrasny. Flakaty, niektore typy znecistenia nikdy celkom nezisli dolu. Uz som na to nemohla pozerat, povedala som , ze alebo to niecim poriadne vycistim alebo ho vyhodim a uz kludne risknem aj to, ze ho to dorazi, zaliala Pulirapidom, nechala posobit, vydrhla, oplachla, vytrela dosucha a ako novy. Cistim octom ked treba v ramci udrzby, Pulirapidom obcas, ked to uz treba. Farba tmavsia seda, zn. Schock, bateria tiez, aj tu precistujem, je s rovnakou upravou a farbou ako drez.
Skusala som aj vychvaleny sposob s tabletou do umyvacky, este v pokusoch pred Pulirapidom , ostal mi taky flakaty ako nikdy z nicoho. Niekto cisti aj Savom, to som nerobila.
Ocot/octovy cistic na vodny kamen(kupelnu) z dm
Ružový Pulrapid a niekedy nechám v umývadle rozpustiť kľudne aj celú noc prášok do umývačky. Mám ho cca 9 rokov a je ako nový.
Ja pouzivam nanohubky z DMky a cistu vodu. Drez mam svetly a tvrdu vodu. Vsetky cajove usadeniny dam dole. A je ako novy.
Mám čierny a normálne ho umývam s cif kuchyňa. A občas ho natriem trošičkou oleja.
Domestos 🙂
Iba klasicky umyjem a poradil nam instalater - vecer ho pretriet obycajnym olejom, spociatku som natierala pravidelne, teraz tak raz za 2tyzdne-mesiac a je ako novy
My mame biely, a davam tam domestos biely (co je na zachod). Vycisti ho krasne
Najprv jarou, potom teplou octovou vodou poumývam a natriem klasickým olejom. Ako nový 👌🏻
Mám čierny granitový. Umývam ho prostriedkom na riad a vydrhnem kefkou. Občas nechám na noc pôsobiť olej. 5 rokov a vyzerá stále ako nový.
@silvia2909 v byte som mala pieskovy, stačilo ho zakaždým utriet do sucha, po 5 rokoch stále vyzerá ako nový, raz za čas napustiť teplejsiu vodu a kopu sódy bikarbóny s jarou. Teraz mám tiež pieskovy v dome, a tam už vidno, že je voda tvrdšia, kameň sa robí všade a na všetkom, takze som zvedavá ako sa tam bude držať drez