Garsónka verzus 1-izbový byt

14. mar 2023

Myslíte, že je veľký rozdiel medzi garsonkou a 1i bytom? Myslím v Bratislave kde bežná garsónka ma 23m+5m balkón a 1i ma 36m.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
alantroj
14. mar 2023

Pre mna je hlavny rozdiel ze v garzonke mas miesto len na postel resp qrozklad gauc. Cize sedis na tom na com spis. V 1 izb mas miesto aj na postel aj na gauc

zuzanaete
14. mar 2023

Garsonka - je to 1 izba, kde je kuchyna, obyvacka a spalna vlastne spolu. 1 izb. byt ma dve miestnosti. Aj ked dnes sa uz aj ina ta 1 izba oznacuje ako 1 izbovy byt. Ak financie dovolia, tak urcite kupovat vacsi. 23m je zalostne malo.

h2
14. mar 2023

Je to veľký rozdiel. Ja som dlhé roky bývala v jednoizbovom byte, mal 40m2 + balkón. Mala som kuchyňu zvlášť a veľkú izbu zvlášť. A veľkú kúpeľňu s vaňou. Kamoška bývala v garsónke, kuchyňu a izbu mala v jednej miestnosti, kúpeľňa malilinká, len sprchový kút, žiadna vaňa. Aj vstupnú chodbu mala miniatúrnu, ja som mala veľkú chodbu so vstavanou skriňou. Môj byt by sa dal prerobiť tak, že kuchynskú linku by som dala do izby a v bývalej kuchyni som mohla mať zvlášť samostatnú spálňu. V garsónke to nespravíš.

slavomira236
14. mar 2023

Uecite to je rizdiel ja som mala 1,5 izbovy 40m olus pivnica..vola mensia spalna,potom obycacka velka na konci vyklenok kde boola linka kychynska ...plus este na chodbe 2 kumbaky boli jeden ako potravinova akeina mi sluzil v druhom som mala police na satstvo

kristiii
14. mar 2023

23 m mi príde dosť málo. Aj keď zas nepíšeš, či chces byt kúpiť, či si prenajať, koľkí by ste tam bývali..ak len sama, na začiatok v pohode, ja som mala 28 m a stačil mi v pohode aj s malým synom. Ale na chodbu vošla veľká skriňa aj chladnička, do izby sedačka aj posteľ. Takže záleží aj na rozložení bytu. Plus, či si napríklad fajčiar a sú pre teba dôležitejšie metre vnútri alebo či je priorita balkón

mistymay33
14. mar 2023

Tak už len na metroch štvorcových vidíš rozdiel. Ale hlavný rozdiel je v tom, že garsonka je jedna miestnosť, kde je napchaté všetko, 1 izbový je kuchyna zvlášť a izba zvlášt, čiže máš miestnosti 2.

kitycat
14. mar 2023

Je rozdiel, ze sa poobzeras a nevidis hrnce a riady, co treba umyt napríklad

matabb73
14. mar 2023

Garsónka je jedna miestnosť, kde máš aj kuchynský kút. Jednoizbový byt má samostatnú kuchyňu a samostatnú obývaciu miestnosť. Aspoň takto by to malo byť. Je to dosť rozdiel bývať v jednej miestnosti alebo mať o jednu miestnosť viac. Volila by som jednoizbový byt

martinka13
14. mar 2023

Je a veľmi veľký. Ak máš možnosť, voľ 1-izbak určite

kvet123ka
14. mar 2023

Ja by som isla do 1iz kde je kuchyňa zvlášť a izb a zvlášť.. A ked clovek vari a ma tam oblečenie vsetko vonia ako jedlo.

lucia147852
14. mar 2023

Veľmi veľký rozdiel. Keď sme ešte hľadali podnájom boli sme aj jednu garzónku pozrieť a tam by som trpela asi klaustrofobiou.

marianarem
14. mar 2023

Ja som byvala v Petrzalke v garsonke de luxe, tie maju oddelenu kuchynu a izbu a tiez kupelnu oddelenu od wc. Plus balkon. Len teda kuchyna je zaroven vstupna miestnost. Pre mna to bolo super byvanie, kym som bola sama. Nizke naklady a rychle upratovanie.

evaachesa
14. mar 2023

A ty tam ten rozdiel nevidíš? 🤷

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kristiii
14. mar 2023

@kitycat na druhej strane si dnes skoro každý aj vo veľkej chalupe spája obývačku s kuchyňou 🤔😆 Ale súhlasím, pre mňa je to tiež výhoda.

nakupiky
14. mar 2023

My sme mali jednoizbak 36m a balkón. Veľkú izbu sme drevenou priečkou čiastočne predelili a vznikla spálňa - poschodová posteľ, hore dvojka, dole jednotka plus obývačka. Kuchyňa samostatná, v chodbe vstavaná skriňa a klasika kúpeľňa a wc. Boli sme tak do malého 4 rokov a úplne v pohode. Bolo to vkusne prerobené a keď sme šli do väčšieho obratom sa byť predal, lebo sme fakt vycarovali relatívne veľký priestor