Fólie na okná v byte

30. aug 2024

Ahojte má nikto fólie na oknách kvôli teplu v byte? Chcem kúpiť ale neviem či je to tak účinne. Fólie čo pozerám tak v lete znížia teplotu v byte a v zime pomôžu udržať teplo.

simsalabim
30. aug 2024

To skor vonkajsie zaluzie a/alebo klimu.

aalt
30. aug 2024

Teplo je vzdy rovnake, ci je leto ci zima. Jedine UV je v lete viac, tak tam sa da. Co znizi v lete, znizi aj v zime a co udrzi v zime, udrzi aj v lete. Tam proste velke rozdiely fyzika nepusti. Ako pisu, ideal su vonkajsie zaluzie, pripadne dobre navrhnute slnolamy a/alebo klima.
Folie mame v praci. Ano, nieco to v lete robi, ale cititt, ze to slniecko je slabsie aj v zime. A znizuju jas, cize stale stmavuju. Na dome by som to nechcel.

oliverceky
30. aug 2024

@aalt máte to zvonka ? Ako sa umývajú okná?

simona109
30. aug 2024

Na zaciatku leta este pomahali proti teplu ale po tyzdni horucav ked su rozkurene mury nepomoze nic len klima

aalt
30. aug 2024

@oliverceky uf to si uz nepamatam ako to davali, uz to je davno. Asi zvonka. Okna sa asi umyvaju normalne, umyva ich upratovacka 🙂 Nie su na vsetkych, iba na celych co su az po zem. A mame aj klimu. Aj vertikalne zaluzie, ale tie su uplne na nic. Cez tie velke brutalne v lete pieklo, tak sa na to stazovali a urcite to pomoze aj klime. Ale pohlad cez ne je taky "smutny", vedla nich su obycajne bez folie, takze sa to da porovnat. V praci ok, ale doma by som si to osobne nedaval. Doma mame externe zaluzie a to je myslim top. V lete spustis, kludne nechas lamely "zdvihnute". Von vidis, ale slnko dnu nesvieti. Mame tiez velke okna az po zem.

tanisha
30. aug 2024

Mame na dome nakoľko to tam dal pôvodný majiteľ. Ja sama by som to už nedala. Slnko síce cítiť o trosku menej (ale len trosku). No vnútri je o dosť tmavšie. Keď otvorím okno tak to je ako iný svet, ze zrazu prijemne svetlo. Večer/ v zime treba svietiť oveľa skôr ako susedia bez fólií. Na 2 oknách sú také trosku akoby poškodené a vyzerá to ako špinavý fľak na okne. Ale v skutočnosti nie je špinavé len niečo s tou fóliou.
Predtým na byte sme mali vonkajšie žalúzie a to je podla mňa oveľa lepšie riešenie, keď chcete v lete zabrániť slnku. V zime vytiahnes a máš svetlo.

zuzanaete
30. aug 2024

Rodicia si na zaciatku leta dali tie najnovsie, co su na trhu. Netienia. Ked sa pozriem z okna, tak vobec nevidim, ze by tam boli a ani nevnimam tmavsie v miestnosti. Urcite pomohli. Byt sa az tak neprehrial. Zima este nie je odskusana, ale zimne slnko by mali prepustat, lebo dopada na okno pod inym uhlom.