Extrémne šmýkanie na vinylovej podlahe

lucka2303
24. apr 2024

Ahojte. Vedeli by ste mi poradiť čistič na vinylovú podlahu - pokladanú systém click, extrémne sa na nej šmýka. Máme ju necelý rok v novom byte. Keď chodíme na boso je to OK, ale v ponožkách malý padá stále a ja mám veľakrát tiež na mále a to pri normálnej chôdzi. Posledné dva mesiace ju umývam len čistou vodou, ale ani to nepomohlo.
ďakujem za rady a skúsenosti

katie253
24. apr 2024

@lucka2303 nám na vinyl poradili v predajni kde sme ju kupovali, ze mame umývať Ajaxom. Nám sa nešmýka vôbec.

lucka2303
autor
24. apr 2024

@katie253 ďakujem, vyskúšam. my máme na poschodí takú drsnejšiu vinylovku, tam sa nešmýka. Ale na prízemí máme hladkú a je to o držku.

kapanek1
24. apr 2024

@lucka2303 zaujimava tema. Tiez mame vynil click system. Ale ze novy od marca. Mozno mame to iste. My mame hore drsnu podlahu, nesmyka sa a je super. Len umyvanie a zametanie v jednom smere je smiesne. A dole mame hladku vynil podlahu. A akoze nikdy sa nam tam nesmykalo a tiez chodime na boso. Odzaciatku ako bola dlazka polozena umyvam Ajaxom predtym sme mali zeleny, teraz mam modry. Najblizsie planujem kupit Sanytol, tak dufam sa nezacne smykat.

lucka2303
autor
25. apr 2024

@kapanek1 ja som práveže od začiatku umývala sanytolom a čoraz viac sa nám šmýka. Poslené mesiace som vypustila sanytol a umývam len čistou vodou, ale zatiaľ nepomohlo. Včera som sa tak vytrela, ale že nohy v lufte a dopad neskutočne tvrdý. celé telo ma bolí. Tak asi vyskúšam ten Ajax