Elektrina na dom s tepelnym čerpadlom

katarina97
16. mar 2024

Ahojte,

Prosim aky tym elektriny je vhodny na novostavbu s tepelnym cerpadlom, mame DD2, nastavene mesacne platby 110€(odporucili nam nastavit vysku platby podla poctu m2 domu), prisiel nam nedoplatok 500€.

Je pravda, som doma kazdy den, cely den nakolko som na rodicovskej dovolenke s 9m dietatom. Manzel pracuje. No zda sa mi to byt privela. Viete prosim nejak poradit, pomoct, nevyznam sa v tom.

Dakujem pekne.

s_o_n_i_k_e
16. mar 2024

S tepelným čerpadlom je napr. u SSE sadzba DD6, pri DD2 máte stále Vysokú tarifu, pri DD6 máte aj nízku tarifu a čerpadlo mi malo zopnúť práve v čase nízkej tarify tej lacnejšej.

s_o_n_i_k_e
16. mar 2024

DD1

jednotarifná

Pre domácnosti s nízkou spotrebou, ktoré využívajú elektrinu na osvetlenie a bežné domáce spotrebiče.

DD2

jednotarifná

Pre domácnosti s vyššou spotrebou, ktoré využívajú elektrinu na osvetlenie a bežné domáce spotrebiče, ako je chladnička, umývačka, mikrovlnka, práčka, televízor, vysávač, rýchlovarná kanvica a pod.

DD3

dvojtarifná

Pre domácnosti s elektrickými spotrebičmi, kde je predpokladaná vyššia spotreba v noci. Nízka tarifa je poskytovaná spravidla denne od 22:00 hod.
do 06:00 hod.

DD4

dvojtarifná

Pre domácnosti, ktoré používajú na ohrev teplej vody elektrické akumulačné spotrebiče a nabíjacie stanice pre elektromobily.

DD5

dvojtarifná

Pre domácnosti s elektrickým priamovýhrevným vykurovaním, v ktorých sa na varenie, vykurovanie aj ohrev teplej vody používa len elektrina alebo pre domácnosti s nabíjacou stanicou pre elektromobily.

DD6

dvojtarifná

Pre domácnosti s tepelným čerpadlom, v ktorých sa na varenie, vykurovanie aj ohrev teplej vody používa len elektrina alebo pre domácnosti s nabíjacou stanicou pre elektromobily.

DD7
dvojtarifná

Pre chaty a chalupy využívané len cez víkendy.

DD8 dvojtarifná
Pre domácnosti, ktoré používajú na vykurovanie a ohrev teplej vody elektrické akumulačné spotrebiče.