Elektrický radiátor - skúsenosti

mariamisko
7. máj 2023

Prosim mate skusenosti s elektrickym radiatorom? Nyvam v byte a mame chlafnu kupelnu uvazujem o elektr radiatori no predavac ma odradil ze sa nahrieva aj 2 hodiny kym vyhreje miestnost

slavomira236
7. máj 2023

@mariamisko my smeali v panelaku taky na stene hore maly potiahlo sa za snurku a malu kupelnu to nahriamo rychlo . 15 minut pred kupelom zapla a isli sme sa kupat.

niekto2hy
7. máj 2023

@mariamisko Vyhreje to v pohode.

deti95060810
7. máj 2023

https://www.datart.sk/olejovy-radiator-clatroni...
mali sme takýto - nie presne túto značku..... za mńa nie... väčšiu izbu mal problém vyhriať, resp. pri radiátore bolo teplo, a 1,5 m od neho som mrzla...

niekto2hy
7. máj 2023

Do kupelne sa montuju na stenu,napr. https://www.datart.sk/ziaric-ohrievac-ardes-437...

viestta
7. máj 2023

Zavisi od toho aky ma ten radiator vykon aj aka velka miestnost sa ma vykurit.
Rebrikove radiatory vykuria aj kupelnu, ale musia byt dobre nadimenzovane. Sa,ozrejme spotrebu maju riadnu, ale ak si kupis k nim casovy spinac a bude kurit len vtedy ked sa pozaduje vykurena kupelna, tak to az taka spotreba nebude. Nemusi sa kurit v noci alebo cez den, ked si tam zbehnes len ruky umyt.
Dobre radiatory a za ludsku cenu sa daju kupit u vyrobcu z Medzeva, vedia vyrobit aj na mieru a aj vies s nimi vykomunikovat aky odporucaju.
http://www.tomterm.sk/

jaskolka
7. máj 2023

My sme používali u svokry, keď sme tam prišli s deťmi v zime, taky rebrovy elektricky. Keďže dom je veľký, tak ona bežne vykurovala len prízemie, kde sa zdržiavala a horné poschodie bolo chladné. Keď sme zapli radiátor, tak do 15 minút bolo úplne teplo. Mal spínač, čiže sam si to reguloval. Vykuril klasickú obývačku úplne v pohode.
Kúpeľňa je malá miestnosť čiže neviem, aký typ ste pozerali, ale neviem si predstaviť, že by tak dlho musel nahrievat. Veď aj klasický "fúkac" rýchlo nahreje malú miestnosť, nie ze normálne radiátor.