Ahojte, máte prosím niektorá skúsenosti s elektrickým zaváracím hrncom? Z rýchleho prečítania mi to pripadá celkom praktické, nepoznám ale nikoho, kto by ho mal a dal mi info z prvej ruky. Nie je to zbytočná haraburda, čo spraví viac škody než osohu? Chcela by som hlavne na uhorky a džemy 🙂
Ďakujeeem
Ja mám a som max. spokojná. Neviem, ako myslíš na džemy - ja ich nesterilizujem. Hrniec používam na sterilizovanie a mne napr. vyhovuje to, že túto prácu môžem robiť na terase, nemusím sledovať teplotu a čas - všetko sa nastaví a hrniec sa vypne.
Ja ho mam, ale pouzivam ho len ak mam naraz viac poharov na sterilizovanie.
Dzemy ale nesterilizujem, len napriklad uhorky, cibulku, kompoty a podobne. Ak mam len dve-tri flase (napriklad uhorky zbieram pomaly, lebo ich nemam vela a tak naraz nazbieram tak dva-tri pohare) tak tie dam do hrnca a posterilizujem na sporaku, nevytahujem ten velky zavaraci. Inak je to aj obluda, takze s tym treba ratat, ze zaberie miesto.
@viestta hen si ma prichytila, že som nikdy džem nerobila 😆😆 snažila som sa sama seba presvedčiť, že ho isto využijem aj na iné než každoročnú tonu uhoriek 😆😆😆
@vikusjk ďakujem, my tých uhoriek spravíme aj zjeme veľmi veľa, a v klasickom hrnci sa mi to zdá ťažkopádne..
@ivetz presne tak nejak si to predstavujem aj ja 🙂 a čo všetko v ňom robíš, prosím? Ja vlastne ani neviem, či napríklad taká čalamáda sa robí týmto spôsobom🙈
Všetko, čo sa sterilizuje - uhorky, kompóty, ale aj čalamády... A napr. aj keď robím jablkový mušt, tak to pasterizujem v tomto hrnci. Nastavím si teplotu a tým, že je tam výpustný ventil, tak to z hrnca ide do fliaš (nemusím používať naberačku). No a keď máme nejakú väčšiu akcičku v zime, tak v ňom robíme varené víno a punč. U nás všestranné využitie 🙂.
Ten hrniec je na sterilizaciu. Mozes v nom sterilizovat uhorky, calamady, leco, kompoty. Ale len sterilizovat. Dzem musis uvarit v hrnci na sporaku. Bud si vyberies recept pri ktorom si to odstojis alebo najdes skratky.
@ivetz myslím, že si nám práve "ķúpila hrniec" 😁😁😁 alebo predala? No to je jedno, presne toto som potrebovala, ďakujem veľmi pekne. Prípadne ešte môžem vedieť značku?
UPDATE: nadšene som poslala mužovi screenshoty, že hádam to nakoniec bude celkom dobrá vec, a jeho reakcia: ZLATÍČKO, PREČO TAM PÍŠEŠ O DŽEMOCH? 😁😁😁😁ale keď som sa ho spýtala, či sa džemy teda nesterilizujú, už si nebol taký istý 😄😄😄😄
Dzemy sa nesterilizuju. Dzemy sa plnia za horuca a sterilizacia prebehne kym vychladnu
@viestta bez irónie, s úplnou vážnosťou, ak si raz zriadiš vlastný portál s radami a návodmi, hrdo si predplatím prémiové členstvo 😉
Ja mam el.zavaraci hrniec z Lidl, kde bezne stoji 99€ a z casu na cas ho zlacnia na 69€. Ten zlacneny som kupila a som velmi rada, ze ho mam. Sterilizujem vsetko (ide to velmi rychlo) vratane dzemov, nakolko som kedysi robila dzemy bez sterilizacie, ale pred plnenim som umyte pohare vzdy sterilizovala v rure a do horucich som plnila horuci dzem. Teraz v tom teple sa mi nechce sterilizovat pohare a je pre mna jednoduchsie sterilizovat uz naplnene dzemom.
Nastavim teplotu a cas, ktory ma tuto teplotu drzat.
Pocula som, ze u niektorych je mozne najskor nastavit iba teplotu a az po jej dosiahnuti je mozne nastavit cas. To je menej pohodlna varianta, som rada, ze mozem naraz nastavit teplotu i cas a po uplynuti ma upozorni, ze treba pohare vybrat.
Ja mám Sencor
Ked zavaras naraz vela poharov tak sa to oplati. Ak myslis takyto
https://www.datart.sk/Zavaraci-hrniec-HYUNDAI-P...
Ale neviem preco chces v nom zavarat dzemy. Dzem v nom neuvaris, ten skor uvaris v pomalom hrnci ak ma taku funkciu