Ahojte, čo by ste odporúčali? Elektrickú varnú dosku (indukciu) alebo plynovú? Aké vnímate výhody/nevýhody? Ďakujem 🙂
Vyhoda plynovej? vypadne elektrina, no varit stale mozes... nevyhoda? cistenie :D ja by som sa aj tak uz k plynovej nevratila... indukcia sa velmi lahko cisti 🙂
@luliu prečo plyn nie? V posledných dňoch sa zamýšľam práve nad plynom, že niektoré veci sa skrátka asi neuvaria tak ako na plyne, ale neviem sama
Indukcia je absolútne porovnateľná s plynom + ľahšie sa čistí a je bezpecnejsia
Mam skusenost s plynom, elektrickou varnou doskou a indukciou. Jedine uz iba indukciu. Je to takmer bezudrzbove. Len pretriem a hotovo, ziadne drhnutie.
My mame dostupny plyn v dedine, tak sme si dali plyn, my sme zvyknuti, ja aj z domu od nasich, aj z bytu.
Teraz mám sklokeramicku ale v blízkej budúcnosti kúpim indukcie. Z domu som zvyknutá na plyn ale ďakujem už nie, varná doska sa vyčistí raz dva
Nepíšeš ci do domu alebo bytu, len pre zaujímavosť, plynová prípojka do bytu je 11€/mesiac ( do domu neviem ci sa suma mení), a to platíš len za prípojku... Plyn dovážame, v elektrike sme relatívne samostatní a keď sa na MH konečne prebudia môžme mat elektrinu z obnoviteľných zdrojov... To sú tie moje " vyššie" dôvody...K tým "prizemnejsim" dôvodom patrí čistenie: Čistenie indukcie oproti plynovému sporáku je úplne iná liga... A ešte jeden postreh, väčšina domácnosti ma v rámci poistenia aj rozbitie skla, nám poisťovňa v plnej výške preplatila rozbitu indukčnu dosku. Plyn je proste out.
Plyn, u nás často sú výpadky elektriny, tak si navaríme aj ohrejeme jedlo. Čistenie je veľké mínus, ale už sa dajú kúpiť aj plynové varné dosky s plameňom pod sklom, takže tam by čistenie malo byť jednoduchšie 🙂
Mala som plyn a mam indukciu. Rozhodne odporucam indukciu.
ja som chcela tiež plynovú dosku,potom som čítala recenzie na firmu,ktorá ich dodáva a zavrhla som to.Ak potrebuješ servis,že praskne alebo niečo,tak je s firmou veľmi zlá komunikácia...ale plynár,čo mi inštaloval nový sporák hovoril,že to montoval u nás v meste niekomu a že si to veľmi pochvaľujú...ale asi len kým nebudú potrebovať servis.
Žial,je iba jeden dodávateľ,poľská firma..........
Ja som jednoznacne proti plynu, to cistenie je katastrofa plus to zanasa hrnce, najma panvice, a ten smog po nabytku okolo ako sa tazko cisti.
ženy,veď čítajte,ona chce🔥 PLYNOVÚ DOSKU🔥,tam je čistenie úplne rovnaké ako pri indukcii....
Máme plynovú ale to čistenie je taká otrava že až!!!
Áno teraz každý chce len indukčnú a každý tu len píše pozitíva pri čistení ale treba brať do úvahy, že nie všetky hrnce sa môžu na nej používať a treba kupovať nové, napríklad taká panvica, aj keď ma tam znak , že sa dá používať na idukciu také lokše nikdy na nej neupecies tak ako na plynovom sporáku a je pravda, že na plyne je veľa jedál chutnejších.
Elektrickú nie, ani plyn, odporúčam indukciu. Mali sme všetko typy 😉