Ekologické produkty do umývačky riadu a na pranie - skúsenosti

bombulka1987
10. sep 2022

Dobrý večer, podeľte sa prosím o skúsenosti s ekologickými prostriedkami do umývačky, na pranie alebo aj na upratovanie. Už dlhšiu dobu premýšľam že by som chcela skúsiť používať ekologickú drogériu, je už na trhu dosť značiek, akú vybrať? Ktorej produkty sú účinné?
Ďakujem za rady, tipy a postrehy 🙂

deedol
10. sep 2022

do umyvacky pouzivame eko tablety z dm.
na pranie frosch prasok aj gel.
je toho fakt vela, nemam odskusane vsetky znacky, ale tieto su aj cenovo ok 🙂

btus
11. sep 2022

ja nakupujem v DM frosch alebo Feel eco, alebo Tiera verde - toto kupujem aj v bezobalovej drogerii. V bezobalovej drogérii sú skoro všetky gély.....na 90% eko, takže ja tam kupujem všetko - na WC, Pranie, "pur". Do úmývačky kupujeme klaciké. Skúsenosť - raz za polrok posteľné prádlo a uteráky vyváram v normálnom Persile, pretože tieto eko nemajú takú praciu silu, ako tie nie eko.

ctrl
11. sep 2022

@bombulka1987 česká drogeria Eurona Cerny .Dostala ocenenie na pražskom hrad a to nieje tak jednoduché prešla prísnymi kontrolami . Už 2 rok používam nemenila by som za žiadnu inú .

ctrl
11. sep 2022

@bombulka1987 a ešte podotknem že účinnosť prania je vysoká hlavne prášok na biele obsahuje aktívny kyslik neobsahujú plnidla a dávkuje sa veľmi malo . Prášok 30 ml a gel 20 ml na 5-7 kg . Dávkuje sa priamo do pracky do takého malého bubienka ktorý tiež majú v ponuke.,aby sa postupne prášky vymyvali.

bombulka1987
autor
11. sep 2022

Ďakujem všetkým za tipy 🙂
@ctrl O tej Eurona Cerny som už započula, ale nejako som doteraz netušila že sú eko. Ďakujem 🙂

mirkaz156
11. sep 2022

@bombulka1987 stačí zájsť do DM je tam veľa eko produktov na začiatok a väčšinou sú super. Píšem niekoľko DM nature, frosch (asi nemci),tiera verde (česká značka) minulý mesiac boli akcie v DM aj teraz je 25x viac bodov na frosch ( minulý mesiac aj na tiera verde, robila som si zásoby) z drahších sú to Ecover - tiež sa dá zohnať sem tam za body ale majú v predajniach malý sortiment.
Čo sa týka upratovania začať lacno a eko s bielym octom a riešiť podľa potreby.
Čo sa týka telovej kozmetiky je to o vskuse a preferencií. Už som toho pistriedala za 10r veľa 🙈😁 slovenské z DM sú napr. Soaphoria, značka z DM je Alverde. Neviem či pozeráš už rovno 100 % kozmetiku alebo ti stačí pre začiatok aj 98%. Je tam veľa faktorov.
A DMka s programom activebeuty je super 😊

ctrl
11. sep 2022

@bombulka1987 https://www.euronabycerny.com/sk/
Ak chceš Pozri si link majú tam katalóg a takisto sa dá nakupovať bez 20-30 % marže. Ak si regystrovana a nakúpia si kedy chceš nie sú tam žiadne podmienky pravidelného nákupu.
Detská sada Eco Mimi je taktiež výborná .

cecilia29
11. sep 2022

Ja pouzivam prevazne z capovanej drogerie. Maju rozne znacky, vsetko eko. A som spokojna

bombulka1987
autor
11. sep 2022

@mirkaz156 kozmetiku máme Kvitok 🙂 teraz chcem aj ostatné drogériové produkty nahradiť ekologickejšími a zdravšími variantmi, ale ideálne podobnej účinnosti, keďže predsa len chcem vybrať z umývačky riady naozaj umyté a prádlo z práčky poriadne vypraté. Do umývačky máme zatiaľ aspoň Finish 0 a umýva ozaj super, ale premýšľam predsa len nad ešte vyšším levelom. Na pranie máme len rôzne sensitive produkty klasických drogériových značiek.

mirkaz156
11. sep 2022

@bombulka1987 super niekde ste už začali 👏👏😊😊😊 klasické DM nature kapsule do umývačky sú perfektné a lacné nemajú konkurenciu. Ako leštič dávam roky biely ocot a umývačke nič nie je riady sú krásne čisté.
Pranie striedam aktuálne máme frosch sensitive alebo z DM eshop sme jeden čas objednávali aj sansin. Mám dvojročné živé dieťa na škvrny od všetkého druhu používam žlčové mydlo v spreji od frosch 99% škvŕn s ním ide dole a to 1% už sú také čo by asi nešli s ničím 🤦😁 čo sa týka eko aviváže tak tiež máme toho dosť potestovaného výhrava modrý frosch a aktuálne aviváž Ecover -ktorá má na prvé pranie smrdela ale teraz ju mám veľmi rada 😊

bombulka1987
autor
11. sep 2022

@mirkaz156 A ten istý ocot leješ normálne do toho otvoru v umývačke? Riediš ho nejako? A nesmrdia od toho riady? Ďakujem 🙂

mirkaz156
11. sep 2022

@bombulka1987 áno ten istý - na upratovanie mám biely - lebo má viac %. Áno lejem ho do otvoru namiesto leštidla. Riady nesmrdia po octe ani celkovo umývačka nesmrdí po octe. Bežný člove si nevšimne/nezacíti že používam ocot. Za to v kúpeľni ho je cítiť celý deň 🙈😂. Ale keď nestíham a zanedbám trochu kúpeľňu tak biely ocot to zachraňuje vždy. Takisto je skvelý aj napríklad na plesne alebo na prevenciu plesní najmä v kúpeľni okolo zásteny, na wc ho používam - mám ho aj vo veľkej fľaši aj som si ho preliala do fľašky ako sprej. Na práčku preventívne alebo na rohy plastových okien v zime ako prevencia. Na veľké škvrny na podlahy na pripálené hrnce keď treba do odtokov. No na čokoľvek bielyeocot je univerzálny a silný ak ti vadí smrad môžeš skúsiť tam pridať nejaké prírodné bylinné silice ale ocot to aj tak neprerazí.
Ja väčšinou octom drhnem keď neni nikto doma a potom len vyvetram.
Dá sa kúpiť väčšinou v bezobalovych obchod do vlastnej fľaše 😊

bombulka1987
autor
11. sep 2022

@mirkaz156 Ďakujem 🙂

bombulka1987
autor
11. sep 2022

@mirkaz156 A ak sa ťa ešte môžem spýtať, stalo sa ti, že ti niečo ocot poškodil? Že na niečo fakt nie je vhodný? Ďakujem 🙂