Ahojte, věděly by jste mi poradit nějaký eko prací prášek (ne gel!) na tmavé a barevné prádlo? Všude v drogeriích jsem viděla eko pouze na bílé prádlo a na tmavé jen gely a kapsle, které nesnáším.
A taky 😅 nějaký ověřený prací prášek na oblečení pro miminko? Děkuji krásně 😊
@mauduska děkuji krásně ❤️ O mýdlových ořeších už jsem slyšela, ale teď mě to vůbec nenapadlo 🥺.
Mydlové orechy z vlastnej skúsenosti neodporúčam, perú veľmi slabo a ich ekostopa, keď cestujú cez pol zemegule tiež nie je zanedbateľná.
Tento Denk-mit nie je úplne eko. Z práškových eko som v DMke videla na farebné Yellow&Blue, ten je bez vône, vhodný aj pre deti.
@evica17 značka Herbow alebo Tierra Verde. Dajú sa z nich kúpiť aj gély (tiež Tierra Verde a od nich rad Yellow and Blue). Orechy mávali aj v DM, ale neviem, či ich ešte majú.. tam kde som ich kupovala ja ich už nepredávajú som zistila, ale dá sa objednať zo stránky tierraverde.sk . Pracia gély z nich majú aj DM, aj na svojej stránke.
@behulka s tým nemôžem súhlasiť, že by slabo prali, ja som s nimi spokojná. Horšie škvrny preperiem v ruke žlčovým mydlom a potom hodím normálne do práčky, za mňa sú super. A to periem skoro všetko na 30tke, z času na čas vytriedim biele a periem ho zvlášť na 60. Inak periem všetky farby spolu, vôbec netriedim a ešte sa mi nič nezafarbilo a vždy mi vypralo dobre. Používam gél z mydlových orechov od tierra verde, ale predtým som používala len orechy a bola som spokojná.
@bluemoon24 Eurona má detskú radu Eco Mimi a prášok na farebne prádlo .
@mauduska môže byť 🙂 Na bežne prepotené veci sa dali. No pri deťoch mám horšie škvrny takmer všade a prepierať každé jedno tričko, tepláčiky, ponožky od trávy sa mi naozaj nechce. Na mužove pracovné veci nestačili vôbec, to akoby som len v teplej vode prala.
Úprimne, doteraz som nenašla účinný eko prášok s ktorým som úplne spokojná.
@behulka hej, to chápem. Neskúšala si kúpeľ pre to oblečenie? Robieva sa to tak, že ho pred praním necháš niekoľko hodín postáť v horúcej vode, v ktorej je pracia sóda a prach na pranie. My to doma robíme na utierky, vždy to z nich pekne vytiahne všeten humus a mastnotu z kuchyne.
skus si pozriet na webe wereco
ja kupujem na pranie najviac almawin a klar
ja kupujem taketo prostriedky cez wereco
DMka má prírodnú variantu na biele aj na farebné. Toto je na farebné.. a podobná krabica je ešte na biele.
Alebo skús mydlové orechy, to nie je ani prášok, ani gél. Hádžu sa vo vrecúšku do bubna k oblečeniu a uvoľňuje sa z nich sa saponín. 🙂 Môžeš ich použiť viackrát. NA eko-marekete majú kilové balenie za cca 12 eur a 4-člennej rodine vydrží približne rok.